Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Dla odmiany czas na zmiany... 23:59, 10 kwi 2015

Do góry
babka napisał(a)

No dobra, zaciskam trudno, jutro lawenda się sadzić będzie bez udziału kciuków
Magnolio, pytałam u Małgośki ale nie odpowiedziała. Jak krótko przyciąć świeżo posadzoną lawendę i jak ją gęsto sadzić? 40 cm będzie oki ?
Beciu przepraszam, że u Ciebie w wątku ale Magnolię trzeba łapać gdzie się da i gdzie się pojawia

a to lawenda z 6paków? czy duża jakaś? nie jest przycięta już? Nie masz foty?
Jak gęsto- jak lawenda mieszaniec z 6paków to co 45 cm, jak odmiana np Hidcote to co 40 cm. Chyba że sadzisz pole lawendy to szerzej, bo w srodku konkurencja wielka, ale chyba nie sadzisz, co?
Mnie łapać trzeba?- po prostu nie czytam ze zrozumieniem czasem- taki mały defekt
Ogród u stóp klasztoru 23:58, 10 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Warto było czekać - piękna ta magnolia

dokładnie to samo miałam napisać Cudowna złamana biel A kompozycja tulipanowo-wawrzynkowa bardzo oryginalna i całkiem pasująca do siebie wyszła, aż słodka
Dla odmiany czas na zmiany... 23:52, 10 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Tu same poważne rzeczy- zdajmey maturę i wybieramy gimnazjum, nie ma żartów. Zaciskaj kciuki,nie migaj się

No dobra, zaciskam trudno, jutro lawenda się sadzić będzie bez udziału kciuków
Magnolio, pytałam u Małgośki ale nie odpowiedziała. Jak krótko przyciąć świeżo posadzoną lawendę i jak ją gęsto sadzić? 40 cm będzie oki ?
Beciu przepraszam, że u Ciebie w wątku ale Magnolię trzeba łapać gdzie się da i gdzie się pojawia
Ogród u stóp klasztoru 23:35, 10 kwi 2015

Do góry
Warto było czekać - piękna ta magnolia
Dla odmiany czas na zmiany... 23:21, 10 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
my też jutro na dzień otwarty do gimnazjum.
Tak, trzymamy kciuki, mocnooo

Szkoda że się nie spotkamy
Dla odmiany czas na zmiany... 23:12, 10 kwi 2015

Do góry
babka napisał(a)
Pozdrawiam Beatko. U Ciebie dziś mało ogrodowo a edukacyjnie raczej Tak czy siak nudy brak

Tu same poważne rzeczy- zdajmey maturę i wybieramy gimnazjum, nie ma żartów. Zaciskaj kciuki,nie migaj się
Dla odmiany czas na zmiany... 23:10, 10 kwi 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)

Marta u mnie dokładnie tak samo,jutro jedziemy z córką na dzień otwarty do jednego z gimnazjum,ja chyba się bardziej wyborem stresuję niż córcia

Dziewczyny zatem zaciskamy kciuki
my też jutro na dzień otwarty do gimnazjum.
Tak, trzymamy kciuki, mocnooo
Dla odmiany czas na zmiany... 22:57, 10 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

nie, zostaw. Im tnie sie tylko to co odstaje i się nie układa.

U nas jeszcze średniak pisał test na koniec podstawówy i teraz dumamy nad wyborem gimnazjum. jesli to lepsze to ezgamin predyspozycji językowych go czeka.

Marta u mnie dokładnie tak samo,jutro jedziemy z córką na dzień otwarty do jednego z gimnazjum,ja chyba się bardziej wyborem stresuję niż córcia

Dziewczyny zatem zaciskamy kciuki
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:26, 10 kwi 2015

Do góry
Iwona dzisiaj już ma dwa otwarte kwiaty ja paczkę wyślę jednak dopiero w poniedziałek.
Agatek poza wiosną magnolia nie powala.. w słoiczku jest świeczka i wieczorami sobie oświetlam takich słoiczków u mnie nigdy za dużo, mam cały karton.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:02, 10 kwi 2015

Do góry
Patrze, wszystko się zgadza- hiacynty boskie, prymulki, magnolia w kwiatach, ale lilie? Cudnie. Macham łapką.
Ogród w budowie - nieustającej 21:25, 10 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Gabrysiu, narzekałaś na brak ciemierników u siebie, zajrzyj do LM - zobacz jakie mają (u mnie) pozdrawiam!

laurowisnia napisał(a)
Byłam wczoraj w Modlniczce, kupiłam jeden ostatni, szkoda, że wcześniej nie zaglądnęłam tam ale trudno. Może w pozostałych coś zostało.
Zdrówka życzę, mnie również jakieś przeziębienie nie odpuszcza.

Niestety, nie miałam szans na oglądanie i wybieranie ciemierników, musżę się na razie zadowolić swoimi, w końcu też są ładne.
A magnolia prześliczna i nawet mróz jej nie zepsuł bardzo, rozwijają się nowe, nieprzemarznięte pąki.

"W kolorze blue" 21:23, 10 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Jesusicku to trawnik z dzisiaj ? toż to normalny szook !!!
i jeszce jedno pytanie jaka to magnolia pokazuje u Ciebie kolorek ?
macham
NIgra, ale Kasia, ja miałam dzisiaj 22 stopnie, znowu goła ganiałam po ogrodzie, było normalnie gorąco
"W kolorze blue" 21:20, 10 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

W końcu czuć wiosnę

Jesusicku to trawnik z dzisiaj ? toż to normalny szook !!!
i jeszce jedno pytanie jaka to magnolia pokazuje u Ciebie kolorek ?
macham
Mały ogród, ale duuużo radości 21:13, 10 kwi 2015

Do góry
Kulkowanie i stożkowanie. Żurawki mikre, bo obżarte przez opuchlaki. Reanimowałam, ukorzeniłam i mam nadzieję, że będą cieszyć:

Ten czeka na stożkowanie

A tu magnolia czeka na swoje miejsce

A tu pięknotka, ale to miejsce nie dla niej

Koreanka i świąteczne narcycy

Będzie cd. bukszpanu i w nim lawenda w lewo jeszcze 2m

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:54, 10 kwi 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Dziękuję za wyczerpującą informację. Liście zbierałam na bieżącą, kilka razy dziennie,obrywałam też chore liście, ale okropnie te róże wyglądały, wysokie krzaki z prawie gołymi łodygami.
Wszystkie choroby o których jest w linku moje róże miały. Piszesz o pogodzie, tak myślę, że może je za dużo podlewałam co trzy dni?

Pięknie u Ciebie wszystko rośnie, kalina takie kwiaty już ma, magnolia też zaczyna kwitnąć, cesarska korona za chwilę zakwitnie - fajne porównanie do tej z ubiegłego roku o tym czasie. U mnie nic pąki, pąki, pąki

Coś nie mogę dzisiaj w nocy spać, dobrze, że O jest

Róże wystarczy podlewać raz w tygodniu ale trzeba dać wiadro wody pod taką już podrośniętą za często podlewałaś ja za długo nie mogę siedzieć bo jak popracuję w ogrodzie to kręgosłup mnie boli, żeby nie naprocsan to pewnie nic bym nie zrobiła też nie śpię, ale oglądam na leżąco tv
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:35, 10 kwi 2015

Do góry
cięcie lawendy świetne.
Piękną ma Pani wiosnę tego roku.
A to zdjęcie powyżej śliczne.

Kardowka 20:19, 10 kwi 2015

Do góry
Wiosna przyszla magnolia kobus
Ogród Beaty 18:22, 10 kwi 2015

Do góry
Wiosna chyba już na dobre zagościła
kilka fotek z dzisiejszego dnia
pierwsze żonkile

tulipanki wystawiają noski

moja ulubiona królowa wiosny czyli magnolia cała w pączkach
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 14:32, 10 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
już możesz ciąć
Stipa brachytricha nawozem naturalnym, organicznym możesz nawozić. Mineralnym ( sztucznym) ostrożnie, lepiej za mało niz za dużo....

Cebulice nie obudziły się?

Bo jak za dużo nawozu, to się trawy położą. Wylegną.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:44, 10 kwi 2015

Do góry
Dobre te porównania magnoliowe. Pukam się w głowę i mówię 'sadź na lata".
Ja kupiłam jeszcze magnolia loebnera 'Leonard Messel'.

To już doprawdy nierozważne z mojej strony. Ale widziałam ją w krasie całej wczoraj - i ... dobrze zrobiłam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies