Zrobiłam też rysunek z opisem roślin, które mam wsadzone na tej rabacie. Chciałabym ją trochę zmodyfikować, bo czego mi tutaj brakuje i trochę przysłonić się od sąsiadów bo z tymi hortensjami to nie bardzo to wyjdzie. dlatego proszę was o pomoc, podpowiedzi i opinie.
Zrobiłam zarys tego, co mam już wsadzone. Powyżej na fotkach widać te nasadzenia wyrażniej. Robiłam te wysadzenia według swojego projektu, który zrodził się w mojej głowie, ale nie jestem do końca zadowolona z efektu. dlatego proszę Was o podpowiedzi odnośnie nasadzeń. Chciałabym się trochę zasłonić od sasiadów.
[img size=360x4 80]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/212/2125111/original.jpg[/img]
Mam do wysadzenia żywotnika aurea nana i azalię. Czy tutaj będą pasowały?
To jest zwirowa z większością zimozielonych. Chciałam dac jeszcze małego klona japońskiego na słoneczne stanowisko i kilka większych nieregularnuch kamieni i oczywiście oswietlenie.
Asia pewnie ,że znajdziesz .....to tak szybko nie będzie musi się sezon skończyć ,muszę poszukać zdjęć z początku ogrodu ...
dziękuję za pochwały
porobiłam tetrisy na wiśniowej -wylądowały tu Vanilki ,rozchodniki i......nietypowo..... wrzosy różowe -ciekawe ,czy będą rosły nie miałam ,gdzie ich dać ,po roszadach na brzozowej zotało mi kilka ,bo tam wygniły z nadmiaru wody
vanilkę dałam pod rdestem -odgapiłam od Danusi-bo mi się to połączenie bardzo spodobało -tylko mój rdest dużo niższy -ciekawe ,czy go Vanilka nie pożre w przyszłym sezonie ....
a w plecy poszły przesadzone cisy na leczenie ,lub zakończenie żywota ....
takie u mnie tetrisy non stop
Buziaki
Przebarwienia niesamowite. Już nie pamiętam które to masz hortki pod umbrami. One w tym roku przy takiej ilości opadów szaleją.
Wycacane wszystko, obrzeża i płyty bardzo zmieniły ogród na elegancki