Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ele2001"

Przytulia wonna, marzanka - Galium odoratum 14:48, 23 sty 2012

Do góry
Ciekawa bylina okrywowa krajowa lasu liściastego,liście ma niewielkie w okółkach, kwiaty ma drobne białe efektowne w czasie masowego kwitnienia w maju i czerwcu, bardzo przyjemnie pachnące (przez co zwróciła na siebie moją uwagę) rozwija się dobrze w cieniu drzew, w próchnicznej dość wilgotnej glebie nadaje się bardziej do ogrodów naturalistycznych uprawiana pod różanecznikami, obok paproci i innych bylin leśnych.

Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 14:26, 23 sty 2012

Do góry
Ozdoby zrobione z pędów winorośli

Kalina - Viburnum 14:13, 23 sty 2012

Do góry
Kalina japońska viburnum plicatum
Drummond Castle Gardens - Scotland 11:40, 23 sty 2012

Do góry
Bardzo fajny topiary wiekowe, jak oni je przycinają tak duże rośliny z wysięgnika
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 11:38, 23 sty 2012

Do góry
Ja wyszedłem z takiego założenia że gdyby ktoś użył moich zdjęć nie miał bym z tym problemu a nawet przeciwnie fajnie jeśli komuś by się przysłużyły no ale ludzie są różni więc lepiej dmuchać na zimne już nic takiego nie wkleję jakoś źle się z tym poczułem
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 11:27, 23 sty 2012

Do góry
Wiadomo że świadomie takie osoby jak ja nie chciały nikogo urazić kradzież to bardzo poważnie brzmi to jest zapożyczenie ale jeśli rzeczywiście to taki problem.....myślę że tyle zamieszania nie jest z powodu naszych zdjęć problem tkwi pewnie gdzie indziej ale rozumiem jak trzeba niech Ronin usuwa i nie będzie tego typu dyskusji.
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 11:20, 23 sty 2012

Do góry
ele2001 napisał(a)
Pod spodem jest napisane Skąd Zdjecie Pochodzi wiele takich zdjeć na naszym forum nie popadajmy w przesade

Przemku ale nie ma linka.
Ale w zasadzie wszędzie są linki, poza tym jeśli takie coś się znajdzie, najpierw osoba poszkodowana czyli Babopielka w takim przypadku zgłosi i admin zostanie przywołany do usunięcia. Jak nie usunie to wtedy dopiero sąd Tak mówił Boni dziś rano.
Poza tym mówił też że admin strony ma też możliwość odwołania.

Tak wiele bez linka to nie ma, poszukajmy więc i jak znajdziemy dajmy link na PW do mnie lub do Ronina lub sami edytujmy swoje cytaty czy linki.
To będzie oznaczało że lepiej nic nie wklejać i nic nie linkować, a dawać tylko swoje zdjęcia o czym mówi regulamin.
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 11:16, 23 sty 2012

Do góry
Pod spodem jest napisane Skąd Zdjecie Pochodzi wiele takich zdjeć na naszym forum nie popadajmy w przesade
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 10:57, 23 sty 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zdjęcia, które mamy na naszym forum nie naruszają prawa, ponieważ nie opieramy się na kopiowaniu nikogo. To powyżej dotyczy innego forum. Wydaje mi się, że nie mamy czego się bać, ponieważ od zawsze zwalczam wklejanie cudzych zdjęć, a jeśli gdzieś jakieś pojedyncze są, to się je usunie.

Gdzie indziej kopiowanie jest na porządku dziennym, znam duże portale dekoracyjne lub całe strony opierające się wyłącznie na kopiowanych zdjęciach i tekstach.

Od lat walczę też z kradzieżą zdjęć od nas, z naszej strony Gardenarium.

Mam wyłącznie własne zdjęcia, to ciężkie lata mojej pracy i dużych wydatków związanych z wyjazdami.

Danusia wydaje mi się ,że nie będziesz w stanie pilnować każdej piszącej tu osoby, czytać i sprawdzać każdy post, czy przypadkiem nie ma tam"nielegalnego" zdjęcia, czy ktoś w opisie danej rośliny nie posłużył się czyimiś słowami bez dopisku -cytat .!
Musiałabyś zatrudnić sztab ludzi do weryfikacji każdego postu, a i tak nie miałabyś pewności, czy wszystko jest z godne z "nowym prawem".
"Używanie" cudzych zdjęć niestety jest na porządku dziennym .
Jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłam to !!
Zdjęcie i opis jest mojego autorstwa .

ele2001 napisał(a)
Różnią się wielkością liści smotrawa ma liście bardziej okrągłe i nieco większe a oman węższe

po lewej smotrawa (Telekia speciosa) - po prawej (Inula helenium)

zdjecie pochodzi z 'forumogrodnicze.info'

Takich "perełek" może być tu więcej .

"Skalniak" i przedogródek na torfowisku 16:29, 22 sty 2012

Do góry
Ninoja napisał(a)
ele- dziękuję za wylistowanie roślin, ja poznałam tylko bodziszka, hosty i żurawkę.
Czy na ostatnim zdjęciu naprzeciwko żółtej róży rosną astry?
Bardzo podoba mi się ten fragment i całkiem pasuje to mojego frontu. Dziękuje

Sebek- Non stop oglądam ogród Beth Chatto pod względem założeń do cienia i na podmokłe tereny, natomiast rabaty podwyższone wydają mi się tam za płaskie jak dla mnie. Lecz niektóre połączenia roślin jak najbardzie do skopiowania.

to bodziszek ale nie zna m odmiany jakiś karzełek
Dicentra cucullaria 15:46, 22 sty 2012

Do góry
Ładny kolorek i ciekawa roślinka w dużej grupie ładnie by wyglądała pomiędzy posadziłbym hosty duże liscie fajnie by kontrastowały z tymi "pietruszkowymi listkami" i przykryłyby usychającą roślinę
"Skalniak" i przedogródek na torfowisku 15:43, 22 sty 2012

Do góry
Pokaże ładnie zagospodarowaną podwyższoną rabatę rośliny tam posadzone nadają się na skalniak i w sumie podobnie jest zbudowany z tym że rośliny pięknie pokryły grunt i niewielkich głazów już nie widać będzie się czym inspirować a i rośliny są dość powszechne

Przejście do domu pomiędzy nimi

rośnie tam ; przywrotnik ostro klapowy, bodziszek ,epimedium ,turzyce,lawenda,hosty,żurawki ,trzmieliny- rośliny posadzono w dużych grupach ładnie i estetycznie,drzewa i krzewy które tam widać to grujecznik,cedr,buk purpurea pendula ,klon palmowy,świerk zwany gniazdkowym "nidiformis"
wszystko regularnie przycinane przez wlaściciela
Bonsai i niwaki 13:46, 22 sty 2012

Do góry
Jałowiec
Bonsai i niwaki 13:45, 22 sty 2012

Do góry
Pompony nie tak efektowne a le tez często spotykane
Choroby i szkodniki cyprysików, cyprysik - Chamaecyparis 19:14, 21 sty 2012

Do góry
Masz racje Ewo że są podatne,wiosną się okaże czy nasze przypuszczenia mają słuszność
Paeonia - Piwonia 16:20, 21 sty 2012

Do góry
Elawroclaw napisał(a)

Drzewiaste podobają mi się najbardziej swoje rozmnażam z nasion zazwyczaj wychodzą półpełne różowe ale równie piękne, chyba się do Eli zgłoszę jesienią po nasiona

Co roku jest sporo siwek , więc jeżli będą i teraz na wiosnę , to polecam się z siewkami.

W takim razie już teraz rezerwuje a wiosna pogadamy- pozdro
Paeonia - Piwonia 15:51, 21 sty 2012

Do góry
ele2001 napisał(a)
Drzewiaste podobają mi się najbardziej swoje rozmnażam z nasion zazwyczaj wychodzą półpełne różowe ale równie piękne, chyba się do Eli zgłoszę jesienią po nasiona

Co roku jest sporo siewk , więc jeżli będą i teraz na wiosnę , to polecam się z siewkami.
Choroby i szkodniki cyprysików, cyprysik - Chamaecyparis 15:20, 21 sty 2012

Do góry
Ewidentnie na dole są łyse kubek w kubek w tym samym miejscu wszystkie wątpię czy to mróz ale nie ulega wątpliwości że im bardziej na wschód tym zimniej .
Paeonia - Piwonia 13:34, 21 sty 2012

Do góry
Książki o tematyce ogrodniczej 10:56, 21 sty 2012

Do góry
Aniu nie o ten chodziło w 2000 roku wyszły albumowe wydania.właśnie te o których Hania pisze; Czarodziejska jesień ,i chyba Wiosenne marzenia ? i coś o niebieskich grządkach bardzo- mi na tych wydaniach zależy wiec jak Macie na zbyciu chętnie odkupie oczywiście dzięki za fatyge
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies