Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:20, 24 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
'
mi magnolia radziała by ciać wczesną wiosną i teraz

Ok dzięki
Może wstawię zdjęcie to ocenisz te pąki?
Pogubiłam się po drodze... 22:19, 24 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ameli
Buksy podlałabym florovitem albo sypnęła azofoski i dobrze podlała A zobacz wcześniej czy mają mokro czy może jednak za sucho? Jakoś tak nie widzę przyrostów ...

fakt przyrostow nie ma na nich jutro poleję,zobaczymy za jakiś czas,może ruszą
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:52, 24 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Akurat na tym mi najmniej zależy ... chociaz przyjemne z pożytecznym mile widziane

No to zupełne przeciwieństwo mnie. Ja lubię przejść koło drzewa i coś z niego zerwać i zjeść. Jak kończy się sezon posiłkowy u mnie w ogrodzie to nie chce mi się już do niego za bardzo wychodzić.
Ogród w Puszczykowie 21:45, 24 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
A pokażesz trawnik po wszystkich zabiegach upiększających? Jaki nawóz stosujesz?

Reniu,
bardzo proszę, dla Ciebie specjalnie

po nawiezieniu i ostatnich deszczach trawnik powoli się zazielenia. póki co koszę co tydzień, na 2 poziomie kosiarki. tylko przy zejściu z tarasu mam gołe place. trawa była wydeptana zimą dosiewka nie wzeszła. myślę co z tym zrobić...

jeśli chodzi o nawóz Yara Mila Complex. Tylko na jesień daję Florovit z żelazem, ale nie za bardzo go lubię, bo bardzo pyli przy rozsypywaniu. Yara jest w kuleczkach, łatwo się go stosuje.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:41, 24 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Asia
ale tylko te przy pniach? A wyżej nie wydaje Ci się, że trochę za dużo tam się dzieje?

najpierw wyczyśc dół a póżniej ogołacaj pnie. nie przycinaj ich tylko na wysokośc bo straca naturalny pokroj
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:38, 24 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję Bogdziu Z Twoich ust to ogromny komplement
A czy te świdośliwy powinnam nawet jutro ciąć? czy jednak poczekać aż przekwitną?

PS Podcięłam już wrzosy i oczyściłam połowę evergoldów
'
mi magnolia radziała by ciać wczesną wiosną i teraz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:27, 24 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Reniu mnie tez zachwycił Twój ogród , pięknie jest , czyściutko i nowoczesnie. Krzaki możesz spokojnie zamienic na drzewka tzn powycinac co niepotrzebne , na pewno nie zaszkodzi a nawet pomoże roslinie lepiej sie ukorzenic. Zawsze przy sadzeniu krzaków powinno sie zmniejszyc ,,masę zieloną" by łatwiej sie przyjeły .

Dziękuję Bogdziu Z Twoich ust to ogromny komplement
A czy te świdośliwy powinnam nawet jutro ciąć? czy jednak poczekać aż przekwitną?

PS Podcięłam już wrzosy i oczyściłam połowę evergoldów
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:22, 24 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Sesleria

Może być ... chociaż dla mnie szałwia ciekawie wygląda z bardziej przewieszającą się trawką
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:20, 24 kwi 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ale będziesz miała owoców z tych dwóch drzewek.

Akurat na tym mi najmniej zależy ... chociaz przyjemne z pożytecznym mile widziane
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:18, 24 kwi 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

To mnie zmartwiłaś. Chciałam powtórzyć Twoje połączenie szałwii z AM . Masz pomysł z jaka inna trawą oprócz FC mogłaby ciekawie wyglądać szałwia różowa?

Ze stipą? albo jakąś brązowa trawką ... ale poczekaj może AM jednak ruszy i będzie równie ładna jak w ubiegłym roku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:16, 24 kwi 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Uda Ci się , nie ma się co zrażać komentarzami. Ja ciągle wysłuchuję docinków a propos murów od poMa, zamurujesz nas, no to gdzie kolejny mur budujesz itp, a później się co jakiś czas wygada, jak to w pracy opowiadał o wylewaniu fundamentów .

Bardzo dorodne egzemplarze, jak buchną kwieciem będzie szał . Też zostawiłabym im te najgrubsze pędy, ale dla bezpieczeństwa lepiej podpytać kogoś doświadczonego, ja nawet ich na żywo nigdy nie wiedziałam .

To jest tak ... na początku eM sceptycznie podchodził do moich pomysłów ... ale z czasem zaczęło mu się podobać a przy tym szybko się uczy np nazw Jagoda ja je widziałam na żywo jedynie na targach
Spodobały mi sie bardzo w kompozycjach Chelsea
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:09, 24 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Reniu, przepiękne drzewa i jakie wielkie!

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:09, 24 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Cudownie te świdośliwy się wkomponowały w otoczenie. Wielgachne sa i od razu robią efekt
Ja bym ich teraz nie cieła, albo zimą albo dopiero po przekwitnieciu i wypuszczeniu lisci, pewnie pod koniec maja. Ale trzeba poradzić sie mądrzejszych.

Ps. Przez Naiwgatorke i Ciebie wszędzie teraz widzę Lamrcki i okazuje sie ze nawet pod pobliskim centrum handlowym jest chyba z 10 posadoznych. Będe podziwiać

Póki co jeszcze ich nie tnę Podpytam jeszcze magnolii czy teraz czy dopiero po przekwitnięciu i wypuszczeniu liści Fajnie, ze forum ciągle otwiera nam oczy na coś nowego
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:06, 24 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
NOOO Pani kochana, drzewka jak malowane
AM bym nie cięła w tej chwili chyba, żeby nie uszkodzić tych nowych przyrostów. Ja w tym roku chyba żegnam się z FC i AM, mam dość odsadzania corocznego

Powoli natura już je maluje na biało
Z AM poczekam w takim razie ... A na co wymieniasz AM?
Z Pszenicznej ... 20:12, 24 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Idę jeszcze raz zobaczyć o jakim Ty bałaganie gadasz?
Pomysł z ML i cebulowymi suuuper
Jeśli to jest rabata w półcieniu pięknie z ML komponują się zawilce a i późnym latem i jesienią byłby kolorek (ewentualnie werbena jeśli słońce lub jeżówki) ... chyba że ma być minimalistycznie
Dobra już się nie mądrzę ...

Renia to kompletna patelnia. Ma być minimalistycznie stąd wizja bukszpanów i ML w plecach. Reszta to już inwencja twórcza
Kolorek jesienią mam na froncie z drugiej strony, dwie trzmieliny załatwiają wszystko

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:12, 24 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Marzenko Jaka to odmiana?

To Liberstar ale myślałam że będą ładniejsze. Czekam na tej rabacie jeszcze na Sapporo i Spring Green
Z Pszenicznej ... 20:11, 24 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

A proszę Cię bardzo, zapytaj Anetę, bo w ofercie ma

http://sklep.trawy.eu/hakonechloa-macra.html

Dziękuję
Jutro zadzwonię
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:07, 24 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Marzenko
Ale ta zielona calkiem zielona to jaka odmiana?

Zielona, zielona... pytaj Finki
Z Pszenicznej ... 20:02, 24 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Renatka najpierw muszę rabatę przygotować bo to na front idzie.
Czyli tam gdzie stoją, a widzisz co tam jest - syf totalny

Docelowo mają tam być w plecach miskanty ML, no i cebulowe na wiosnę- tulipki a potem czosnki. Tak sobie to wymyśliłam i jestem ciekawa co mi z tego wyjdzie

Idę jeszcze raz zobaczyć o jakim Ty bałaganie gadasz?
Pomysł z ML i cebulowymi suuuper
Jeśli to jest rabata w półcieniu pięknie z ML komponują się zawilce a i późnym latem i jesienią byłby kolorek (ewentualnie werbena jeśli słońce lub jeżówki) ... chyba że ma być minimalistycznie
Dobra już się nie mądrzę ...
Ogród z pergolą 19:56, 24 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Też jestem zainteresowana kwestią poduch bo potrzebuję do wgłębnika
Ciekawa jestem co wymyślisz?

ja też
trzeba to przekalkulować czy nie lepiej w ikei czy jysk kupić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies