Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Asiuniaa 12:46, 24 kwi 2016

ren133 napisał(a)

... a wiesz, ze chyba robiłam wczoraj jakieś zdjęcie AM ... niestety nie wyglądają za ciekawie ... sporo osób na forum skarży się na nie w tym roku ... a to że sianowate, że nie odbijają i nie wiadomo co z nimi będzie ... trochę mnie to martwi

To mnie zmartwiłaś. Chciałam powtórzyć Twoje połączenie szałwii z AM . Masz pomysł z jaka inna trawą oprócz FC mogłaby ciekawie wyglądać szałwia różowa?
Makao_J 13:57, 24 kwi 2016

Ale będziesz miała owoców z tych dwóch drzewek.
Sebek 14:03, 24 kwi 2016

Asiuniaa napisał(a)

To mnie zmartwiłaś. Chciałam powtórzyć Twoje połączenie szałwii z AM . Masz pomysł z jaka inna trawą oprócz FC mogłaby ciekawie wyglądać szałwia różowa?

Sesleria
Bogdzia 14:14, 24 kwi 2016

Reniu mnie tez zachwycił Twój ogród , pięknie jest , czyściutko i nowoczesnie. Krzaki możesz spokojnie zamienic na drzewka tzn powycinac co niepotrzebne , na pewno nie zaszkodzi a nawet pomoże roslinie lepiej sie ukorzenic. Zawsze przy sadzeniu krzaków powinno sie zmniejszyc ,,masę zieloną" by łatwiej sie przyjeły .
ren133 21:06, 24 kwi 2016

ana_art napisał(a)
NOOO Pani kochana, drzewka jak malowane
AM bym nie cięła w tej chwili chyba, żeby nie uszkodzić tych nowych przyrostów. Ja w tym roku chyba żegnam się z FC i AM, mam dość odsadzania corocznego

Powoli natura już je maluje na biało
Z AM poczekam w takim razie ... A na co wymieniasz AM?
ren133 21:09, 24 kwi 2016

Madzenka napisał(a)

Cudownie te świdośliwy się wkomponowały w otoczenie. Wielgachne sa i od razu robią efekt
Ja bym ich teraz nie cieła, albo zimą albo dopiero po przekwitnieciu i wypuszczeniu lisci, pewnie pod koniec maja. Ale trzeba poradzić sie mądrzejszych.

Ps. Przez Naiwgatorke i Ciebie wszędzie teraz widzę Lamrcki i okazuje sie ze nawet pod pobliskim centrum handlowym jest chyba z 10 posadoznych. Będe podziwiać

Póki co jeszcze ich nie tnę Podpytam jeszcze magnolii czy teraz czy dopiero po przekwitnięciu i wypuszczeniu liści Fajnie, ze forum ciągle otwiera nam oczy na coś nowego
ren133 21:09, 24 kwi 2016

polinka napisał(a)

Reniu, przepiękne drzewa i jakie wielkie!

ren133 21:16, 24 kwi 2016

Jagodaa napisał(a)

Uda Ci się , nie ma się co zrażać komentarzami. Ja ciągle wysłuchuję docinków a propos murów od poMa, zamurujesz nas, no to gdzie kolejny mur budujesz itp, a później się co jakiś czas wygada, jak to w pracy opowiadał o wylewaniu fundamentów .

Bardzo dorodne egzemplarze, jak buchną kwieciem będzie szał . Też zostawiłabym im te najgrubsze pędy, ale dla bezpieczeństwa lepiej podpytać kogoś doświadczonego, ja nawet ich na żywo nigdy nie wiedziałam .

To jest tak ... na początku eM sceptycznie podchodził do moich pomysłów ... ale z czasem zaczęło mu się podobać a przy tym szybko się uczy np nazw Jagoda ja je widziałam na żywo jedynie na targach
Spodobały mi sie bardzo w kompozycjach Chelsea
ren133 21:18, 24 kwi 2016

Asiuniaa napisał(a)

Ze stipą? albo jakąś brązowa trawką ... ale poczekaj może AM jednak ruszy i będzie równie ładna jak w ubiegłym roku
ren133 21:20, 24 kwi 2016

Makao_J napisał(a)
Ale będziesz miała owoców z tych dwóch drzewek.

Akurat na tym mi najmniej zależy ... chociaz przyjemne z pożytecznym mile widziane