Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

wietrzyk 21:45, 24 kwi 2016

ren133 napisał(a)
A pokażesz trawnik po wszystkich zabiegach upiększających? Jaki nawóz stosujesz?

Reniu,
bardzo proszę, dla Ciebie specjalnie

po nawiezieniu i ostatnich deszczach trawnik powoli się zazielenia. póki co koszę co tydzień, na 2 poziomie kosiarki. tylko przy zejściu z tarasu mam gołe place. trawa była wydeptana zimą dosiewka nie wzeszła. myślę co z tym zrobić...

jeśli chodzi o nawóz Yara Mila Complex. Tylko na jesień daję Florovit z żelazem, ale nie za bardzo go lubię, bo bardzo pyli przy rozsypywaniu. Yara jest w kuleczkach, łatwo się go stosuje.

wietrzyk 21:49, 24 kwi 2016

wiunia napisał(a)
Asiu piękne te kwitnące drzewa - u mnie tylko migdałek zaczyna kwitnąć no i owocowe ale czekam na amanogawy i jabłonkę ozdobną taką mini

wspaniale! to już masz pierwsze kolorki pierwsze tak nieśmiało, a za chwilę wszystko ruszy. u mnie wczoraj na amonagawie dwa pierwsze kwiatuszki, a dziś całe drzewko mimo, że tak zimno...
AGDULA 21:50, 24 kwi 2016

wietrzyk napisał(a)
tawuły Goldflame, kupione na jesiennej wyprzedaży

Ale mi się podoba ten pomysł. Tawułki w srodku a po bokach tulipany. Rewelacja! Wygląda jak intrygujący strumyk. Pięknie Asiu
wietrzyk 21:56, 24 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Aśka tawuły mają bardzo ciekawy kolor liści
Kiedy one zakwitną i na jaki kolor?

zgadzam się jest wczesna wiosna, a one mają kolor godny jesieni. jeszcze nie wiem jak wygląda ich kwitnienie. przypuszczalnie dowiem się ok lipca
wietrzyk 22:01, 24 kwi 2016

AGDULA napisał(a)

Ale mi się podoba ten pomysł. Tawułki w srodku a po bokach tulipany. Rewelacja! Wygląda jak intrygujący strumyk. Pięknie Asiu

Bardzo dziękuję muszę się pochwalić, że tulipany to pomysł i wykonanie mojej 14-latki mam jeszcze plan, żeby pomiędzy kosodrzewinę upchać carexy Prairie Fire albo Bronze Form. tylko do Pana Trawki muszę się wybrać, a czasu chronicznie brak

dziękuję za odwiedziny i serdecznie pozdrawiam
AsiaK_Z 05:36, 25 kwi 2016

Cześć Asiu. Chciałam wieczorem skrobnąć ale ciągle mi się coś zacinało. Dopiero teraz wszystko działa
Rośliny poczuły wiosnę i ruszyły pełną parą. Tawułki z tulipanami pięknie się komponują. Pochwal autorkę, rośnie kolejna Ogrodniczka
Pozdrawiam poniedziałkowo
wietrzyk 09:43, 25 kwi 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Cześć Asiu. Chciałam wieczorem skrobnąć ale ciągle mi się coś zacinało. Dopiero teraz wszystko działa
Rośliny poczuły wiosnę i ruszyły pełną parą. Tawułki z tulipanami pięknie się komponują. Pochwal autorkę, rośnie kolejna Ogrodniczka
Pozdrawiam poniedziałkowo

Coś się wczoraj wieszało Ogrodowisko, u mnie też. Pewnie dużo osób siedziało na forum
Autorkę kompozycji tulipanowej oczywiście pochwalę to taki wiek, że mówi: - eee tam i tak mi brzydko wyszło, a w środku widzę, że pęka z dumy w większości jednak jest tak, że pytam: - pomożesz w ogrodzie??? - a muszę???

czy u Ciebie też tak zimno? u nas dziś -1 (!)
pozdrowienia
bdan 10:32, 25 kwi 2016

Asiu pięknie u Ciebie, a pszczele domki to już całkiem mnie zachwyciły
wietrzyk 12:27, 28 kwi 2016

bdan napisał(a)
Asiu pięknie u Ciebie, a pszczele domki to już całkiem mnie zachwyciły

Dziękuję Danusiu
w pszczelich domkach miłość kwitnie, mam nadzieję, że stadko się powiększy
wietrzyk 12:36, 28 kwi 2016

Gosiu dla Ciebie amonagawy:

tutaj 3 młode (tzn z wiosny ub roku), wsadzone po łuku (czego na zdjęciach za bardzo nie widać ), w odstępach niecałe 2m od siebie. poprzednio miałam tu posadzone grujeczniki, ale z czasem byłoby za ciasno.

tutaj jedna z młodych

tutaj pojedyncza, którą mam z tyłu ogrodu (teraz 3 lata)

i jej odrosty od podkładki, które trzeba wycinać