Chwilę mnie nie było, bo sezon ogródkowy nieubłaganie się kończy (dziś a raczej wczoraj u nas prószył śnieg), ogród zrobił się jakiś smutny, pogoda też nie rozpieszcza....ale ja nie tracę ani humoru ani energii po głowę moją zaprząta malutki kwiatuszek, który rozpromienia moje myśli....
Rench
Jak narazie nie widze zeby sie rozsiewala. Posadzilam ja w 2019 roku, jakies 30 sztuk i jedyne miejsce, gdzie zauwazylam, to...Oczko wodne Ucieszylam sie tym, fajnie to wyglada
Gdzies musialo sie nasionko, a raczej dwa( jedna jasniejsza odmiana i wlasnie ta ciemna) wepchnac pomiedzy inne rosliny, i wyrosly calkiem przyzwoite trawy. Ciekawa jestem, czy przezyja zime...Jezeli tak, to posadze kilka sztuk w oczku, zakryje w ten sposob byle jaki brzeg
Tak sie przyczaila w wodzie
Natomiast z oczka, do wiaderka z piaskiem i woda, stojacego w calkiem innym kacie ogrodu, przeprowadzila sie ta trawa...Ot, takie tam bawarskie przeprowadzki
Hortensja Dębolistna, młodziutka a już czaruje
Molinie Variegata, tych chcę więcej...
Chryzantemy posadzone do gruntu, a ta koło pergoli już zimowała. Tylko mała bo z podziału.
Rzeczony kącik. Bardzo przepraszam, ze foto obrocone ale tak mi sie wstawiaja zdjecia w orientacji pionowej wgrywane z telefonu :/
U sąsiadow obok (kawalek dalej) rosną 2 dęby. Mysl ze zaraz za olchami jest jakus ciek wodny (rów?) - musze tam spojrzec przy okazji.