Pieknie u ciebe i choc tyle roznych roslin tak czysto
Czy ta jasno zielona tuja to ta forever goldy?
Jesli tak. Jestes z niej zadowolona i szybko rosnie?
Hanuś dzięki wielkie i wzajemnie.
To chociaż miałaś frajdy i pracy w ogrodzie, teraz w domciu się pokokosisz, święta migiem miną i znowu lepiej z pogodą ma być.
Nic magnolii nie będzie, bo temperatury na plusie, trzymam kciuki
a tu pokażę, jaki dostałam prezent, od koleżanki z naszego forum
ciepły, wielki, piękny pled
pracochłonny, świetne kolorki, widać ile ta osoba włożyła w niego serca i pracy, bo jest naprawdę wielki
za co bardzo, bardzo dziękuję
Moja magnolia tez pokazała juz kolor, boje się o to ochłodzenie, że ją troche uszkodzi. Poza tym wszystko w podobnym stanie lub ciut niższe.
Po dwoch dniach ostrego ogrodniczkowania dzi ś odpoczynek, dimowych prac mi się zebrało, ale, że gości nie będzie, to wolniutko się zorganizuję na święta.
Wielkanocny"kurczacek" już na stole, resztę się dostawi lub dosunie.
WSzystkiego co najlepsze dla Was, wzajemnego szacunku i ludzkiej wrażliwości i serdeczności. Macham znad morza, Buziaki
samosiew w lesie, ale te krokusy odległości pokonują
nie wiem, co to...wygląda jak zawilec majowy czy leśny
zamiast wywalonych buksó, patyki Anabelki
tyle cedrówki się zostało
ciekawe co się będzie dziać
Trochę widoków z posprzątanych i lekko ztetrisowanych rabat. Ponieważ większość to zmiany widoczne dopiero w sezonie lub kosmetyczne to nie pochylam się nad nimi.
Jedna z kupek z gałęziami do znrębkowania. Do tego 4 wory innych odpadów
Wczoraj robiłam, cięłam mój piękny cis, zebrałam na sadzonki, na razie się moczę.
Ogólnie z doskoku robię
ten po prawej, no i czyściłam dokładnie już
widoczny pień, to judaszowiec, obcięłam od dołu, [po kwitnieniu jeszcze 4 gałęzie usunę, bo można się w oko dziabnąć
a resztki widoczne, to pigwowiec do usunięcia i trawa spartyna do zabicia
a po lewej trzeba do końca wywalić derenia
i będzie wolne miejsce na coś
I jeszcze tulipanów nie będę miała, na 2 wcale a na innych może jakieś pojedyncze
Same dziury i tunele na rabatach. Tak to jeszcze nie było
Wszystkie tulipany z października zniknęły a jak cos zaczęło wychodzić to można leciutko wyjąc z ziemi bo cebula odgryziona
Jakieś pojedyncze szt sadzone w grudniu tylko może się uchowała