Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 13:52, 07 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Czytają Ogrodowisko..chyba ?

pewnie tak
Tu ma być ogród :) 13:51, 07 kwi 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)

a co to za magiczny sposób? bo ja ciągle jeszcze jestem nowa i się aklimatyzuję na forum

Chętnie wyłapuje te wszytskie tajne techniki. I widzę, że się zaczyna w ogrodach dziać, serwery aż zadyszkę łapią, a u mnie nic nadal musze czekać...

Widzę, że Ewa odpowiedziała, ja tylko dodam, że miksturę stosuje się po zimie gdy liście rododendronów zamiast intensywnie zielone i błyszczące są pożółknięte i matowe.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:41, 07 kwi 2016

Do góry
marzena napisał(a)
ale przepiękne magnolie !
a moje dopiero się zastanawiają...

Mają cały kwiecień na kwitnienie zdążą

lindsay80 napisał(a)
Ale bajkowo, zdjęcia z gwieździstą przepiękne!

Te białe chmurki aż jażą

BASIA8 napisał(a)

Baś pozdrawiam, magnolie będą u mnie przez cały miesiąc kwitły
Pozdrawiam mocno

Margarete napisał(a)

Mam mały ogród i 3 magnolie, najbardziej zaawansowana do kwitnienia jest ta najstarsza i najwieksza - Suzan ale ona ma cieplutko bo tuz przy murze domu i widac ze lada dzien bedzie czad.
Nowa Piruette i nowa Gienie sa duzo mniejsze i blizej lasu, tam bardziej wieje i zimniej jest....
Czekam cierpliwie i podgladam co chwila czy te paki które na nich widac to liściowe czy kwiatowe sa.....

U mnie też są magnolie w różnym wieku i w różnych okresach kupowane, zawsze malutkie, bo taniej i nie zawsze się przyjmowały, te co mam już zostaną mam nadzieję, że zawsze wiosną będą mi kwitły, trzymam kciuki za Twoje magnolie

Tu ma być ogród :) 06:54, 07 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Czy Wam w ostatnich dniach też tak marnie forum chodzi?
Inne strony się otwierają, więc to raczej nie wina internetu.

Też i absolutnie nie daję rady ogarnąć moich ulubionych wątków. Istne szleństwo z ilością wpisów
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:59, 06 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Konewka z sitkiem i polewasz po liściach?

Chyba gipsu zostało po produkcji jaj

Edytko, podlewałam w korzenie. Nie wiem czy siarczanem po liściach?

Nowy worek 30 kg gipsu zakupiłam
Tu ma być ogród :) 22:28, 06 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja je kupowałam w zeszłym roku na początku kwietnia jako kopane z gruntu, płaciłam 45 zł/szt.
Teraz koleżanka chciała tam kupić i jej powiedzieli, że będą po 120 - 150 zł, a takie co im zostały z zeszłego roku wołali po 80 zł - poszaleli w tych szkółkach!

Czytają Ogrodowisko..chyba ?
Tu ma być ogród :) 22:26, 06 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

dzięki za czujność, bo faktycznie te rododendrony nie wyglądają najlepiej, zrobię ten oprysk z żelazem co to ostatnio przepis krąży po forum i zobaczymy czy będzie lepiej.

a co to za magiczny sposób? bo ja ciągle jeszcze jestem nowa i się aklimatyzuję na forum

Chętnie wyłapuje te wszytskie tajne techniki. I widzę, że się zaczyna w ogrodach dziać, serwery aż zadyszkę łapią, a u mnie nic nadal musze czekać...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:15, 06 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to są te co kwitną wiosną?

Tak ... od motylka dostałam taką paczuszkę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:59, 06 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

listków jeszcze nia mają, ale myślę, że za momencik się pojawią, bazie w ciągu jednego dnia się tak rozwinęły, że aż dziś zdziwiona byłam jak zobaczyłam.

Dzisiaj troszkę popadało w ciągu dnia ... ale po południu już piekne słoneczko było na jutro nie zapowiadają opadów więc ... prysnęłam jednak promanalem: buki, graby z pękającymi już pąkami, cisy, "śpiące" brzozy, ambrowca, tulipanowca i ... trochę mi zostało to jeszcze hortensje (ale nie wiem czy trzeba)
Moja codzienność - ogród Oli 20:52, 06 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Morze główkowatych będzie, a ja tyle nasadziłam jesienią a mają po 2 listki zaledwie.

moje dwuletnie może dlatego tak wystrzeliły ?
Odcienie zieleni 19:55, 06 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja wyciągnęłam dwa dni temu borówkę amerykańską całkiem miała korzeń odgryziony, mamy tego dziadostwa pełno, już trzeba myśleć co zapodać tym gryzoniom, żeby przeniosły się do sąsiadów
może lepiej dalej niz do sąsiadów bo sie mogą wrócić,
Mój ogród pod górkę... 19:17, 06 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasiu, ale Ty masz wspaniale, trawnik miodzio, Gienia... aż mnie skręca, chyba se kupię
A w weekend to już kwitnące tulipany bedziemy oglądać u Ciebie

Mnie tam skręca, jak patrzę na nowe nabytki u Ciebie, bo mam świadomość, że u mnie już nie ma miejsca
Już dzisiaj troszeczkę kolor przebija u tulipków
Gienie polecam, piękna! Za trawnik dziękuję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:04, 06 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
roboty pełną parą idą, będziesz mieć duuże ułatwienie w sezonie! A wodę macie ze studni czy z wodociągu?

Jaką seslerię dałaś zamiast The Beatles?

z wodociągu
dałam te która miałam czyli sesleria heufleriana
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:55, 06 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Dziś dotarła do mnie przesyłka z zawilcami wielkokwiatowymi

Dziękuję bardzo motylku

to są te co kwitną wiosną?
Tu ma być ogród :) 12:51, 06 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Edytko, jaka jest cena takich świerków serbskich ? mniej więcej tej wysokości jak Twoje ??

Ja je kupowałam w zeszłym roku na początku kwietnia jako kopane z gruntu, płaciłam 45 zł/szt.
Teraz koleżanka chciała tam kupić i jej powiedzieli, że będą po 120 - 150 zł, a takie co im zostały z zeszłego roku wołali po 80 zł - poszaleli w tych szkółkach!
Tu ma być ogród :) 12:48, 06 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
ja wczoraj kopałam w żwirze...brrrrrrrrrrrrr..na myśl o jakiejkolwiek rewolucji na rabacie mnie aż wzdryga...a najgorsze że mam zły kolor zwirku pod sposem i przysypany odpowiednim...teraz jak zaczynam przesadzać to zaś ten "różowy" wyłazi na góre....

Pamiętam te Twoje przygody kamyczkowe, jak się raz popełni błąd to się potem ciągnie to za nami już do końca.

Całować pąków grujeczników nie muszę - dziś są już listki
Tu ma być ogród :) 12:45, 06 kwi 2016

Do góry
Olili napisał(a)
A ja ze żwirkiem to mam takie wrażenie ,że rośliny mi się duszą
No i masakra ,bo niby chciałam mieć na zimę czysto i żwirek i już wysypać a teraz mam inny plan, chciałabym poprzesadzać a przez żwirek to mnie to przerasta i się wszystko odsuwa w czasie..

jeszcze nic nie przesadzałam, ale domyślam się, że może się robić niedobrze na myśl o tym.
Ty piszesz o tym żwirku pod brzozami? Przecież tam tego jest masę, co z nim zrobisz? A ten inny plan to jaki?
Tu ma być ogród :) 12:43, 06 kwi 2016

Do góry
Efffa napisał(a)

dokładnie, muszę sie wziąśc za te chwasty, ale Edytko Ty masz więcej zwirku, ja ubrałam z niego bo go likwiduje, chociarz jak było grubo to jednak też wychodziły.

A ja z pytaniem ciełaś juz cisy?

Nie cięłam bo nie ma co, w środku lata przycinałam ten żywopłocik i nic mu nie urosło.
Jedynie stożki przy furtce kosmetycznie ciachnę, bo coś tam im gdzieniegdzie wystaje poza obrys.
Coś jeszcze, coś więcej... 12:06, 06 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pierwsza kompozycja dla mnie the best.

Variegatusy z Wojsławic mi już ruszyły i rozplenica Magic Autumn - chyba teraz jak mamy globalne ocieplenie to nawet późno ruszające rośliny przyspieszyły.

Globalne ocieplenie mogłoby się przełożyć na mój trawnik, bo ponoć wygląda tragicznie... Ocenię za dwa dni Na trawy jeszcze mogę poczekać - zresztą one i tak dopiero w czerwcu zaczynają zdobić
Tu ma być ogród :) 10:57, 06 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ściana ze świerków serbskich.

Edytko, jaka jest cena takich świerków serbskich ? mniej więcej tej wysokości jak Twoje ??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies