Widzę, że Ewa odpowiedziała, ja tylko dodam, że miksturę stosuje się po zimie gdy liście rododendronów zamiast intensywnie zielone i błyszczące są pożółknięte i matowe.
Baś pozdrawiam, magnolie będą u mnie przez cały miesiąc kwitły
Pozdrawiam mocno
U mnie też są magnolie w różnym wieku i w różnych okresach kupowane, zawsze malutkie, bo taniej i nie zawsze się przyjmowały, te co mam już zostaną mam nadzieję, że zawsze wiosną będą mi kwitły, trzymam kciuki za Twoje magnolie
Dzisiaj troszkę popadało w ciągu dnia ... ale po południu już piekne słoneczko było na jutro nie zapowiadają opadów więc ... prysnęłam jednak promanalem: buki, graby z pękającymi już pąkami, cisy, "śpiące" brzozy, ambrowca, tulipanowca i ... trochę mi zostało to jeszcze hortensje (ale nie wiem czy trzeba)
Mnie tam skręca, jak patrzę na nowe nabytki u Ciebie, bo mam świadomość, że u mnie już nie ma miejsca
Już dzisiaj troszeczkę kolor przebija u tulipków
Gienie polecam, piękna! Za trawnik dziękuję
Ja je kupowałam w zeszłym roku na początku kwietnia jako kopane z gruntu, płaciłam 45 zł/szt.
Teraz koleżanka chciała tam kupić i jej powiedzieli, że będą po 120 - 150 zł, a takie co im zostały z zeszłego roku wołali po 80 zł - poszaleli w tych szkółkach!
jeszcze nic nie przesadzałam, ale domyślam się, że może się robić niedobrze na myśl o tym.
Ty piszesz o tym żwirku pod brzozami? Przecież tam tego jest masę, co z nim zrobisz? A ten inny plan to jaki?
Nie cięłam bo nie ma co, w środku lata przycinałam ten żywopłocik i nic mu nie urosło.
Jedynie stożki przy furtce kosmetycznie ciachnę, bo coś tam im gdzieniegdzie wystaje poza obrys.
Globalne ocieplenie mogłoby się przełożyć na mój trawnik, bo ponoć wygląda tragicznie... Ocenię za dwa dni Na trawy jeszcze mogę poczekać - zresztą one i tak dopiero w czerwcu zaczynają zdobić