Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 09:10, 06 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)

Ślicznie wszystko wygląda.

Ja tak zmasakrowalam rabate z z zwierkiem przez to przesadzanie kamyka juz nie widać i faliscie się zrobiło

zastanawiam się kiedy ja go zaczne przeklinać, widziałam ostatnio ile u Eweliny przelazło chwastów i aż się boję, bo wyciąganie czegokolwiek z kamienia ta masakra, jakiś wynalazek ułatwiający to by się przydał, chodzi mi po głowie jakaś duża pęseta, czy chwytak
Efffa 09:42, 06 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

zastanawiam się kiedy ja go zaczne przeklinać, widziałam ostatnio ile u Eweliny przelazło chwastów i aż się boję, bo wyciąganie czegokolwiek z kamienia ta masakra, jakiś wynalazek ułatwiający to by się przydał, chodzi mi po głowie jakaś duża pęseta, czy chwytak

dokładnie, muszę sie wziąśc za te chwasty, ale Edytko Ty masz więcej zwirku, ja ubrałam z niego bo go likwiduje, chociarz jak było grubo to jednak też wychodziły.

A ja z pytaniem ciełaś juz cisy?
Olili 09:59, 06 kwi 2016

A ja ze żwirkiem to mam takie wrażenie ,że rośliny mi się duszą
No i masakra ,bo niby chciałam mieć na zimę czysto i żwirek i już wysypać a teraz mam inny plan, chciałabym poprzesadzać a przez żwirek to mnie to przerasta i się wszystko odsuwa w czasie..
siakowa 10:09, 06 kwi 2016

ja wczoraj kopałam w żwirze...brrrrrrrrrrrrr..na myśl o jakiejkolwiek rewolucji na rabacie mnie aż wzdryga...a najgorsze że mam zły kolor zwirku pod sposem i przysypany odpowiednim...teraz jak zaczynam przesadzać to zaś ten "różowy" wyłazi na góre....
frezja 10:57, 06 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
ściana ze świerków serbskich.

Edytko, jaka jest cena takich świerków serbskich ? mniej więcej tej wysokości jak Twoje ??
lindsay80 12:43, 06 kwi 2016

Efffa napisał(a)

dokładnie, muszę sie wziąśc za te chwasty, ale Edytko Ty masz więcej zwirku, ja ubrałam z niego bo go likwiduje, chociarz jak było grubo to jednak też wychodziły.

A ja z pytaniem ciełaś juz cisy?

Nie cięłam bo nie ma co, w środku lata przycinałam ten żywopłocik i nic mu nie urosło.
Jedynie stożki przy furtce kosmetycznie ciachnę, bo coś tam im gdzieniegdzie wystaje poza obrys.
lindsay80 12:45, 06 kwi 2016

Olili napisał(a)
A ja ze żwirkiem to mam takie wrażenie ,że rośliny mi się duszą
No i masakra ,bo niby chciałam mieć na zimę czysto i żwirek i już wysypać a teraz mam inny plan, chciałabym poprzesadzać a przez żwirek to mnie to przerasta i się wszystko odsuwa w czasie..

jeszcze nic nie przesadzałam, ale domyślam się, że może się robić niedobrze na myśl o tym.
Ty piszesz o tym żwirku pod brzozami? Przecież tam tego jest masę, co z nim zrobisz? A ten inny plan to jaki?
lindsay80 12:48, 06 kwi 2016

siakowa napisał(a)
ja wczoraj kopałam w żwirze...brrrrrrrrrrrrr..na myśl o jakiejkolwiek rewolucji na rabacie mnie aż wzdryga...a najgorsze że mam zły kolor zwirku pod sposem i przysypany odpowiednim...teraz jak zaczynam przesadzać to zaś ten "różowy" wyłazi na góre....

Pamiętam te Twoje przygody kamyczkowe, jak się raz popełni błąd to się potem ciągnie to za nami już do końca.

Całować pąków grujeczników nie muszę - dziś są już listki
lindsay80 12:51, 06 kwi 2016

frezja napisał(a)

Edytko, jaka jest cena takich świerków serbskich ? mniej więcej tej wysokości jak Twoje ??

Ja je kupowałam w zeszłym roku na początku kwietnia jako kopane z gruntu, płaciłam 45 zł/szt.
Teraz koleżanka chciała tam kupić i jej powiedzieli, że będą po 120 - 150 zł, a takie co im zostały z zeszłego roku wołali po 80 zł - poszaleli w tych szkółkach!
Pluszakowa 22:26, 06 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

dzięki za czujność, bo faktycznie te rododendrony nie wyglądają najlepiej, zrobię ten oprysk z żelazem co to ostatnio przepis krąży po forum i zobaczymy czy będzie lepiej.

a co to za magiczny sposób? bo ja ciągle jeszcze jestem nowa i się aklimatyzuję na forum

Chętnie wyłapuje te wszytskie tajne techniki. I widzę, że się zaczyna w ogrodach dziać, serwery aż zadyszkę łapią, a u mnie nic nadal musze czekać...