Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 08:15, 21 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Dzień dobry Aniu.Co tam??

cześć Kacha
odpisuje na posty, zaraz karmię małą i zaraz spadam z nią na kocyk
a co u Ciebie?podziałaliście wczoraj bo jeszcze nie bylam u Ciebie
Ogród z pergolą 08:13, 21 kwi 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Aga dla mnie osobiśćie 3-4 metrowe drzewo jest niskie ale jeśli wziąć pod uwagę że da cień na róże to tutaj trzeba się zastanowić nad posadzeniem, chociaż magnolie ponoć bardzo wolno rosną więc za nim ten cień by dała to trochę lat by minęło. Znawcą magnolii nie jestem ale znam osobę która ma mnóstwo odmian magnolii i mogę podpytać o jakąś niższą odmianę.....

Aniu napisałam do tego sprzedawcy od ciemierników, tak z ciekawości żeby przesłał zdjęcia przykładowych roślinek. Nawet w miarę są, jak chcesz to ci wyślę na meila.

przeslij, dzięki
Ogród z pergolą 08:13, 21 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Hej Aniu, widzę, że rozważasz magnolię przy tarasie.Nie urośnie ona za duża?

zależy na czym zależy
najgorsze jest to ze nigdy nie zwracaam uwagi na magnolie i nie mam pojecia jak wygląda z liśćmi :/
Ogród z pergolą 08:11, 21 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Zależy co kto uważa za niskie, odmiana Genie dorasta podobno do 3-4 metrów.
Ja mam przy tarasie katalpę takiej wysokości i wiem jaki cień ona daje, stąd moja uwaga odnośnie cienia na różance... ale decyzja należy do Ani.. wszak to Jej włości

to zwrocę uwage na ta katape u Ciebie
mi by pasowało nawet wyższe drzewo dlatego myslalam o galaxy 7m bo latem słońce jest bardzo wysoko to taras by mi zasłoniła a dołem slońce by moze troszke na róże padało, takie rozproszone
niewiem już sama, pogadamy o tym jutro
Ogród z pergolą 08:08, 21 kwi 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Jak chcesz zakupić magnolię to luknij sobie odmiane Genie - dla mnie cudo
Ja mam kontuzje ręki i juz nawet przeciwbólowe na receptę nie pomagają także przebijam wasze zbolałe kręgosłupy niby kondycje mam ok i siłę jak chłop z budowy haha ale coś poszło nie tak..... nie życze nikomu takiego bólu.

Aniu ja po 30 zł kupiłam ale przyjdą mi po 15 maja

rzeczywiście piękna..bajka!
3 razy droższa od galaxy i niższa, zależało mi zeby to było wysokie
ale pomyślę jeszcze dzięki
może masz pękniętą dłoń??
Ogród z pergolą 08:04, 21 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Ja bym poza ramy nie strzelała drzewami. No ale to nie mój ogród
No i jeśli nawet to nie zacieni Ci róż? Magnolie to spore drzewa.
U mnie masz zdjęcie gipsówki do przygarnięcia

jesli chodzi o posadzenie poza ramami to pomyslalam zrobić magnolii tez skarpete z bukszpanu żeby nawiązywało to reszty i taki kwadrat poza ramą troche by zburzy symetrie której u mnie chyba za dużo..
a z tym cieniem to fakt zacieni ale kiedy??za 10lat?
poza tym tam jest taka patelnia ze myślę ze róże będą się cieszyły z tej chwili cienia bo potem je złapie z zachodu słońce
Ogród z pergolą 07:59, 21 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
A na tej rabacie się nie zmieści ??

na tej obok ktorej jest?
to są skarpy za palisadą, posadziłam tam okrywowe i lo na obelisku bedzie
Ogród z pergolą 07:58, 21 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Podoba mi się pomysł magnolii przy tarasie

cieszę się
pomyślałam o tym miejscu bo wiosną na różance pusto to chociaż ta magnoia by mi umilała kawkę
Szmaragdowy Zakątek 23:21, 20 kwi 2016

Do góry
Margarete, paniprzyroda, Krys, ryska, jankosia, Bogdzia, kitek81, AnnaCh, mateuszmich, anna_t, popcorn, Robertop, Agata P – wszystkim, którzy w tak bolesnej dla mnie chwili dzielili ze mną smutek i żal…BARDZO, BARDZO DZIĘKUJĘ. Brakuje mi babci i wiem że życie bez Niej już nigdy nie będzie takie same ale niestety… świat kręci się dalej.
Musiałam na chwilę spowolnić, by móc powrócić do normalnego życia.
Zafundowałam sobie kilka dni wolnego….wzięłam się w garść, ogarnęłam większość spraw i co nieco zregenerowałam siły.

Z Pszenicznej ... 21:02, 20 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

No weź się nie stresuj Gipsówkę jak chcesz mogę Ci wykopać, bo znalazłam jeszcze jedną na bylinówce.

biorę kochana jesteś
Ogród z pergolą 14:50, 20 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no ja też dużo liczę na Rogów i tą Twoja trawkowa szkółkę
do Opatowka to gdybym zdecydowana była a czytam o tych magnoliach i niewiem czy miejsce, które wybrałam sie nadaje a w innym nie chce. powinna być w osłoniętym a ja myślałam o niej tutaj PRZY TARASIE PO PRAWO. co sądzisz?

Podoba mi się pomysł magnolii przy tarasie
Z Pszenicznej ... 14:48, 20 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

i jeszcze dobijasz człowieka fotkami bez chwastów..jezu zastrzelę Cię w piątek!
a gipsówkę musze wysiać drugi raz bo i spleśniała

No weź się nie stresuj Gipsówkę jak chcesz mogę Ci wykopać, bo znalazłam jeszcze jedną na bylinówce.

Z Pszenicznej ... 14:20, 20 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

morał dla mnie ztego taki że słaba jestem, wybrakowana jakaś..mus się wziać za sport bo jak mi sie ogród marzy to kto to będzie potem pielił?
ja tez już bym chciała wywalić te wszystkie siewki na dwór, drażnią mnie już..
o to, to! ja biegam, od jakichs 2 tygodni wczoraj prawie 6 km
Ogród z pergolą 14:18, 20 kwi 2016

Do góry
super
zwłaszcza ze to moje dawne strony
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:17, 20 kwi 2016

Do góry
Gosia powiedz mi jakie to sa wysokości?zaznaczyłam strzałkami

i jeszcze takie praktyczne pytanie, chodzi mi o huśtawkę. nie zawadza o rośliny które sa w tle?ile jest odsunięty plac od nich?bo u mnie tuje są na tyłach.
planuję zrobić lustrzane odbicie i chyba raczej z jedną huśtawką. i zjeżdżalnia będzie z boku domku, z przodu nie mam miejsca
Z Pszenicznej ... 14:09, 20 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
szałwia rośnie jak wściekła, przypomina sałatę

gipsówka do towarzystwa róży Bonica też juz duża

Peonie z bodziszkami już takie, koniecznie muszę myśleć o podporach dla nich

i jeszcze dobijasz człowieka fotkami bez chwastów..jezu zastrzelę Cię w piątek!
a gipsówkę musze wysiać drugi raz bo i spleśniała
Z Pszenicznej ... 14:07, 20 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Masz dobrze, ja ściągałam wszystko sama. Wyznaczałam linie szpadlem do kantów, a potem widłami podważałam i szło... całe 30 metrów pod hortki na 3 razy Wczoraj jeszcze zbierałam żwir z podjazdu przed domem i przewoziłam pod samochody i dziś czuję się padnięta. 15 taczek przewiozłam. Więc środa jest dniem odpoczynku i przepikowałam sobie tylko trochę stipy od Krysi i rozplenicę która o dziwo mi wzeszła. Ciekawe co teraz się z nią będzie działo

morał dla mnie ztego taki że słaba jestem, wybrakowana jakaś..mus się wziać za sport bo jak mi sie ogród marzy to kto to będzie potem pielił?
ja tez już bym chciała wywalić te wszystkie siewki na dwór, drażnią mnie już..
Ogród z pergolą 13:59, 20 kwi 2016

Do góry
mam nadzieję że pokażesz w piątek jakieś fotki?
Z Pszenicznej ... 13:27, 20 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dzięki
mam nadzieję że mi dzisiaj emus zdejmie resztę darni to może jutro mi przejdzie ten kręgosłup i chociaż te hortki wsadzę..

Masz dobrze, ja ściągałam wszystko sama. Wyznaczałam linie szpadlem do kantów, a potem widłami podważałam i szło... całe 30 metrów pod hortki na 3 razy Wczoraj jeszcze zbierałam żwir z podjazdu przed domem i przewoziłam pod samochody i dziś czuję się padnięta. 15 taczek przewiozłam. Więc środa jest dniem odpoczynku i przepikowałam sobie tylko trochę stipy od Krysi i rozplenicę która o dziwo mi wzeszła. Ciekawe co teraz się z nią będzie działo
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:20, 20 kwi 2016

Do góry
extra donice! w środku jest jakaś donica czy ziemie prosto w beton dajesz?
to ja jeszcze dorzucę pytanie o te środkowe formy z czego robicie i jak je potem wyjmujecie?
bo pomysły z balonem były fajne, przebijasz i tyle a tutaj?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies