Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 14:20, 20 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Haha, a moja szałwia wykopana jesienią i luzem postawiona przy wiacie ot tak, bez pojemnika żadnego (bo przecież zaraz wsadzę) przezimowała w takim stanie doskonale i rośnie jak gdyby nigdy nic Chyba się zlituję i posadzę ją w końcu
Agata, czy na trawki planujemy jechać przed czy po Rogowie?

Monika pytałam Anety, będzie chyba później. Od rana ma lekarza czy coś tam.
Ale wiem, że dużo traw jeszcze śpi więc nie będzie za bardzo co oglądać.
AgataP 14:41, 20 kwi 2016

popcorn napisał(a)
o to, to! ja biegam, od jakichs 2 tygodni wczoraj prawie 6 km

rany Karola na prawdę? ja na razie biegam od rabaty do rabaty, jak się uporam to obiecałam Antkowi roweru więcej w tym roku
AgataP 14:48, 20 kwi 2016

anna_t napisał(a)

i jeszcze dobijasz człowieka fotkami bez chwastów..jezu zastrzelę Cię w piątek!
a gipsówkę musze wysiać drugi raz bo i spleśniała

No weź się nie stresuj Gipsówkę jak chcesz mogę Ci wykopać, bo znalazłam jeszcze jedną na bylinówce.

jankosia 18:02, 20 kwi 2016

Agata, jak chcesz to ci mogę to żelazo kupić. U nas jest w takim ogrodniczym nastawionym na rolników. Albo odleję ci trochę z mojego i cyknę zdjęcie etykiety bo ja tego całego nie spożytkuję. Niby mam tylko litr ale proporcje takie, że na 5 litrów wody 2 ml żelaza. Bardzo stężone jest.
AgataP 18:22, 20 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Agata, jak chcesz to ci mogę to żelazo kupić. U nas jest w takim ogrodniczym nastawionym na rolników. Albo odleję ci trochę z mojego i cyknę zdjęcie etykiety bo ja tego całego nie spożytkuję. Niby mam tylko litr ale proporcje takie, że na 5 litrów wody 2 ml żelaza. Bardzo stężone jest.

Monika super, odlej jak możesz, bo całego też bym nie zużyła Super podkarmię je trochę bo takie bladawce mam..
Bogdzia 19:50, 20 kwi 2016

Zaglądam choc nie pisze. Do zobaczenia w piątek.
kasja83 20:44, 20 kwi 2016

Zaglądam i macham na dobranoc
anna_t 21:02, 20 kwi 2016

AgataP napisał(a)

No weź się nie stresuj Gipsówkę jak chcesz mogę Ci wykopać, bo znalazłam jeszcze jedną na bylinówce.

biorę kochana jesteś
jankosia 22:29, 20 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Monika super, odlej jak możesz, bo całego też bym nie zużyła Super podkarmię je trochę bo takie bladawce mam..

Nie ma sprawy W zamian pokażesz mi swoją linię kroplującą i wytłumaczysz co i jak ok ?
Pomyliłam się. 2ml było na litr. Bo ja cholera przed pryskaniem odmierzyłam środka na duży opryskiwacz, wlałam do niego wodę i okazało się że cholera jasna znowu rączkę szlag trafił i przecieka (nowa rączka z zeszłego roku). I tak jak miałam zapisane proporcje na karteczce tak wlałam do małego opryskiwacza ręcznego. O innych nawozach pamiętałam żeby zmniejszyć a przy żelazie zapomniałam i miałam potem stres. Ale żyją a Bogdzia pusze że jej emuś też wlał więcej i nic się nie stało No, ale nawet przy tych 20tu mililitrach to i tak dużo za dużo dla mnie więc się mogę podzielić Trawnika takim żelazem nie traktuję bo używam fajnego nawozu z dodatkową dawką tego pierwiastka i zwłaszcza teraz na wiosnę widać jak on fajnie działa Nie mogę się napatrzeć na moją trawkę Oczywiście tylko tam gdzie ją mam

Do piątku
mirkaka 07:30, 21 kwi 2016

Tytan pracy z Ciebie, ślicznie wszystko rośnie, parka zwierzaków też pocieszna
Z tymi taczkami pełnymi żwiru to uważaj, bo teraz wydaje się że na wszystko jest siła ale potem w kościach to się odezwie, u mnie właśnie się już odzywa A też taka byłam, wszystko sama, jeszcze teraz taka jestem, a potem cierpię. Chłopa przyzwyczaić trzeba do ciężkich prac, od samego początku,