Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 22:25, 05 kwi 2016

Do góry
Czy Wam w ostatnich dniach też tak marnie forum chodzi?
Inne strony się otwierają, więc to raczej nie wina internetu.
U Agi - czyli słońce i piach 22:24, 05 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ładny żywopłocik bukszpanowy, deszcz mu dobrze zrobi!
Dobrze, że nie zdecydowałaś się na te Nigry co dopiero kopane, lepiej szukać dłużej a żeby pewne rośliny były.

Dwie to mają pewne bo z tamtego roku ...
Tak się zastanawiam czy tych dwóch nie kupić a jednej poszukać w innej szkółce...
Jak myślicie - dobry czy zły pomysł???
Tu ma być ogród :) 22:23, 05 kwi 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Nie Edyta, nie chcę, dosadzę na jesień, będe kupować , ten jeden nie razi

oki, skoro tak wolisz.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:23, 05 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
fajnie Ci wyszło z tymi bukszpanami, ja w zeszłym roku po ścięciu trochę ścinek dałam w wolne miejsca w okrągłe obwódki bukszpanowe pod Umbrami i przyjęły się, a nawet do ukorzeniacza nie wsadzałam.

Buchnęła u Ciebie wiosna, a właściwie to już u wszystkich buchnęła, ja wieczorem olejowym popryskałam, to co jeszcze w pąkach było.

No to może mnie też się uda z tym ukorzenianiem
Byłoby super ... zaoszczędziłabym trochę kaski i jaka satysfakcja

A ja kolejny rok nie popryskałam promanalem ...

A jak mają się Twoje brzózki? bo moje jeszcze "śpią" a zwykle brzozy puszczają juz pierwsze listki ...
U Agi - czyli słońce i piach 22:17, 05 kwi 2016

Do góry
ładny żywopłocik bukszpanowy, deszcz mu dobrze zrobi!
Dobrze, że nie zdecydowałaś się na te Nigry co dopiero kopane, lepiej szukać dłużej a żeby pewne rośliny były.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:17, 05 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to i tak niezły bilans.
Doniczkujesz bo jeszcze masz miejsce nie gotowe?

Tak właśnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:16, 05 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Poli, jak Wy ten siarczan potasu zapodajecie buksom?
Jutro mi przyjdzie worek 25 kg, który kupiliśmy do trawnika (zgodnie z zaleceniami stacji Chem-Rol), ale skoro buksom dobrze robi to chciałabym go też użyć w tym celu.

Niesamowita jesteś, 15 betonowych donic, nieźle!

Edytko, ja dawałam 2 łyżeczki krystalicznego na 5l.zimnej wody i podlewałam bukszpany.

15 gipsowych Betonowe tylko 3
Tu ma być ogród :) 22:14, 05 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja mam grupę takich roślin, które poukrywałam pod serbami, właśnie barwinek jest jedną z nich.
Ale ja widziałam wiele takich miejsc, gdzie barwinek właśnie tworzy dywan, może po prostu Twój potrzebuje więcej czasu.
ja barwinka ukryłam pod tujami
Tu ma być ogród :) 22:13, 05 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Co zrobić musze Ci tego jednego jakoś skombinować , szkoda że wcześniej nie dałaś znać, podjedziesz sobie jutro?

Nie Edyta, nie chcę, dosadzę na jesień, będe kupować , ten jeden nie razi
Typografia ogrodu 22:12, 05 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja jutro muszę się swojemu porządnie przyjrzeć, wczoraj listków jeszcze nie było, dziś akurat mu się nie przyglądałam, ale nawet jesli liści jeszcze nie ma, to na pewno lada dzień
ja przedwczoraj tez jeszcze nie mialam.a moze to bylo nawet wczoraj... fajnie ze tak wczesnie startuja.czekam na fotki u Ciebie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:12, 05 kwi 2016

Do góry
ivo napisał(a)

Kasia za brukarza robię Kładę kostkę z eMem ledwie dycham a to dopiero początek. Ale czuję że żyję

ojej, to się napracujesz, ale satysfakcja, że samemu zrobione, będzie wielka.
Typografia ogrodu 22:10, 05 kwi 2016

Do góry
ja jutro muszę się swojemu porządnie przyjrzeć, wczoraj listków jeszcze nie było, dziś akurat mu się nie przyglądałam, ale nawet jesli liści jeszcze nie ma, to na pewno lada dzień
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:05, 05 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
no wlasnie
podsumowanie dnia
-nie przekopalam pod trawnik i nie wypielilam

-posadzilam 3 drzewka w docelowe miejsca
-posadzilam 2 roze
-zadoniczkowalam 5 roz
-zadoniczkowalam 18 trawek, 6 lilii i 1 dalie
podlaam wczorajsze nasadzenia
i nic wiecej nie zdazylam

to i tak niezły bilans.
Doniczkujesz bo jeszcze masz miejsce nie gotowe?
Tu ma być ogród :) 22:03, 05 kwi 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie! Ciekawa jestem co będzie się u Ciebie działo w sezonie - będę obserwować dalej

W przyszłym tygodniu prawdopodobnie dojdzie przesyłka z trawami przeznaczonymi głównie na przedpłocie, więc lada dzień front moich robót się tam przeniesie, ale jeszcze wcześniej trochę prac porządkowych na rabatach.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:01, 05 kwi 2016

Do góry
Poli, jak Wy ten siarczan potasu zapodajecie buksom?
Jutro mi przyjdzie worek 25 kg, który kupiliśmy do trawnika (zgodnie z zaleceniami stacji Chem-Rol), ale skoro buksom dobrze robi to chciałabym go też użyć w tym celu.

Niesamowita jesteś, 15 betonowych donic, nieźle!
Ogród Marty 21:57, 05 kwi 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Tak, ale wiesz jak to jest, jak się czegoś bardzo chce, to mus to zrobić choćby nie wiem co...

wiem co masz na myśli, ja wczoraj też doprowadzałam do porządku takie okropne miejsce, masakrę tam miałam, a teraz już graby tam rosną.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:55, 05 kwi 2016

Do góry
fajnie Ci wyszło z tymi bukszpanami, ja w zeszłym roku po ścięciu trochę ścinek dałam w wolne miejsca w okrągłe obwódki bukszpanowe pod Umbrami i przyjęły się, a nawet do ukorzeniacza nie wsadzałam.

Buchnęła u Ciebie wiosna, a właściwie to już u wszystkich buchnęła, ja wieczorem olejowym popryskałam, to co jeszcze w pąkach było.
Ogród Marty 21:55, 05 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Szalejesz ostatnio Marta, przygotowanie tej rabaty pod serby to musiało być karkołomne zadanie!

Tak, ale wiesz jak to jest, jak się czegoś bardzo chce, to mus to zrobić choćby nie wiem co...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:48, 05 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękne wyszły te donice!
Ja wczoraj bajzlownik przewalałam na podwórku i trochę różnego typu rur znalazłam, już je odłożyłam w celu zrobienia takich betonowych elementów

Dziękuję Edytko.
Dopiero teraz doceniam wszystkie rzeczy zostawione na kiedyś mi się przydadzą Fajnie, że masz rury Ja dzisiaj całe moje miasto powiatowe zwiedziłam w poszukiwaniu odpowiednich rur.
Tu ma być ogród :) 21:48, 05 kwi 2016

Do góry
ivo napisał(a)
O widzę u Ciebie barwinek mam go dużo i nie wiem co z nim zrobić - brak pomyslu .Trochę mnie on wkurza bo takie karpy tworzy wolalabym żeby zrobił taki dywan .

Ja mam grupę takich roślin, które poukrywałam pod serbami, właśnie barwinek jest jedną z nich.
Ale ja widziałam wiele takich miejsc, gdzie barwinek właśnie tworzy dywan, może po prostu Twój potrzebuje więcej czasu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies