Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 21:44, 05 kwi 2016

frezja napisał(a)

Kompozycja ciekawa i kolorem i fakturą...trawki, jak ja je lubię

Mam ten sam parapet

dzięki Ewa, kompozycja oczywiście gdzieś podpatrzona, trawki powtykane tylko tymczasowo były, teraz jak już stokrotki i bratki zaczęły mocniej kwitnąć to je powyciągam.
lindsay80 21:48, 05 kwi 2016

ivo napisał(a)
O widzę u Ciebie barwinek mam go dużo i nie wiem co z nim zrobić - brak pomyslu .Trochę mnie on wkurza bo takie karpy tworzy wolalabym żeby zrobił taki dywan .

Ja mam grupę takich roślin, które poukrywałam pod serbami, właśnie barwinek jest jedną z nich.
Ale ja widziałam wiele takich miejsc, gdzie barwinek właśnie tworzy dywan, może po prostu Twój potrzebuje więcej czasu.
ag_zie 21:59, 05 kwi 2016

Piękna wiosna u Ciebie! Ciekawa jestem co będzie się u Ciebie działo w sezonie - będę obserwować dalej
lindsay80 22:03, 05 kwi 2016

ag_zie napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie! Ciekawa jestem co będzie się u Ciebie działo w sezonie - będę obserwować dalej

W przyszłym tygodniu prawdopodobnie dojdzie przesyłka z trawami przeznaczonymi głównie na przedpłocie, więc lada dzień front moich robót się tam przeniesie, ale jeszcze wcześniej trochę prac porządkowych na rabatach.
Efffa 22:13, 05 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

Co zrobić musze Ci tego jednego jakoś skombinować , szkoda że wcześniej nie dałaś znać, podjedziesz sobie jutro?

Nie Edyta, nie chcę, dosadzę na jesień, będe kupować , ten jeden nie razi
Efffa 22:14, 05 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

Ja mam grupę takich roślin, które poukrywałam pod serbami, właśnie barwinek jest jedną z nich.
Ale ja widziałam wiele takich miejsc, gdzie barwinek właśnie tworzy dywan, może po prostu Twój potrzebuje więcej czasu.
ja barwinka ukryłam pod tujami
nawigatorka 22:16, 05 kwi 2016

U mnie stipa czesciowo zyje czesciowo nie.oby cos z tego siania bylo. A ta doniczka na oknie to ecolite? Bo podobna ale takiego razmiaru chyba nie ma w kolekcji?
lindsay80 22:23, 05 kwi 2016

Efffa napisał(a)
Nie Edyta, nie chcę, dosadzę na jesień, będe kupować , ten jeden nie razi

oki, skoro tak wolisz.
lindsay80 22:25, 05 kwi 2016

Czy Wam w ostatnich dniach też tak marnie forum chodzi?
Inne strony się otwierają, więc to raczej nie wina internetu.
UlaB 22:32, 05 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

U mnie stworzył dywan - trzeba na to poczekac ze 3-4 lata i przede wszystkim tych sadzonek musi troche być - w przeciwnynm razie wędrówka rozłogów trwa troche dłuzej.
U mnie tez był powtykany pod tuje, pod świerki itd. Zbieram siły na całkowitą eksmisje - z jednej strony poszedł won 2 czy 3 lata temu, teraz ciag dalszy jak tylko znajde czas. Mam za mały ogród na tego czorta, mimo ze ograniczałam. Poza tym siedzą mi w tym ślimaki. W dużym ogrodzie jednak warto go mieć - ładnie kwitnie, nawet w głebokim cieniu.