dzięki Ewa, kompozycja oczywiście gdzieś podpatrzona, trawki powtykane tylko tymczasowo były, teraz jak już stokrotki i bratki zaczęły mocniej kwitnąć to je powyciągam.
Ja mam grupę takich roślin, które poukrywałam pod serbami, właśnie barwinek jest jedną z nich.
Ale ja widziałam wiele takich miejsc, gdzie barwinek właśnie tworzy dywan, może po prostu Twój potrzebuje więcej czasu.
W przyszłym tygodniu prawdopodobnie dojdzie przesyłka z trawami przeznaczonymi głównie na przedpłocie, więc lada dzień front moich robót się tam przeniesie, ale jeszcze wcześniej trochę prac porządkowych na rabatach.
U mnie stipa czesciowo zyje czesciowo nie.oby cos z tego siania bylo. A ta doniczka na oknie to ecolite? Bo podobna ale takiego razmiaru chyba nie ma w kolekcji?
U mnie stworzył dywan - trzeba na to poczekac ze 3-4 lata i przede wszystkim tych sadzonek musi troche być - w przeciwnynm razie wędrówka rozłogów trwa troche dłuzej.
U mnie tez był powtykany pod tuje, pod świerki itd. Zbieram siły na całkowitą eksmisje - z jednej strony poszedł won 2 czy 3 lata temu, teraz ciag dalszy jak tylko znajde czas. Mam za mały ogród na tego czorta, mimo ze ograniczałam. Poza tym siedzą mi w tym ślimaki. W dużym ogrodzie jednak warto go mieć - ładnie kwitnie, nawet w głebokim cieniu.