Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 07:25, 11 paź 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)
Madzia już się gubię co gdzie u ciebie rośnie
Zabrałaś te przebarwione vanilki z nowego frontu? Czy mnie się już wszystko miesza
Kształt rabat na nowej jest rewelacyjny. Fajne proporcje w stosunku do trawnika.
Dobrze, że przesadziłaś te cisy. Jeśli tam jest ciągły zastój wody to nie ma się co szarpać. Za to szmaragdy uwielbiają takie stanowiska. W moim żywopłocie na drugiej działce doskonale widać, gdzie mają wodę a gdzie nie. Różnice w wysokości są ogromne.
Perzu z tą plątaniną korzeni nie zazdroszczę. Masakra, ile tego masz.
Ja zaczęłam tylko darń przewracać bo szybko się przerabia, chwasty rosną ale nie aż tak.
Sił kochana życzę! Ma być pogoda tylko przez dwa dni... a potem deszczowo, trochę buuuu prawda
Buziaczki

Iwonka
przyjedz ,to na żywo zobaczysz roszady

ale to takie zamiany z miejsca a na b ,z b na c i z c na a czyli ,tylko właściciel je widzi
zabrałam przebarwione vanilki do wiśni ,a tu dałam limonkowe hortensje Mohito ....
zainspirowałam się kolorystycznie Danusią -limonkowa i różowa -chociaż u mnie ,to marna imitacja ,bo rośliny zupełnie inne

perz ....ech ...to jest jakaś masakra .....ale wczoraj zakończyłam cięzkie prace na ten sezon-w 3 miejscach poszerzyłam rabaty na nowej -kolejne poszerzenia w przyszłym sezonie ....dość mam ....więc w tym sezonie jeszcze nie będzie tych nowych kształtów
pogoda się popsuła ,czas odpocząć .....co prawda zostały mi cebule do posadzenia i wysypać korą ....ale to już drobiazgi ....

tu masz tą limonkową rabatkę na nowej części w całości

a za stolikiem na prawo zaczyna się ta długaśna rabata ,gdzie na początku są wiśnie z memory i tam jest różowa -tam przesadziłam Vanilki

Buziaki
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:20, 11 paź 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Anitko urosło mi kilka białych dyń od Ciebie tylko one są okrągłe jak piłeczka. Jak wyglądają u Ciebie, mają te piękne wgłębienia?

Dorotko dziwne. Ja pozbierałam nasionka z kilku dyni i wymieszałam. U mnie już drugi sezon są takie jak " matka" - płaskie z wgłębianiami. Chyba trafiło Ci się nasionko z genem recesywnym. A długo czekałaś ze zbieraniem, bo one na początku jak piłeczka wyglądają, potem dopiero przyjmują właściwy kształt.

Ale obiecuję, że będziesz miała z wgłębianiami.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:10, 11 paź 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Jestem pod ogromnym wrażeniem akcji z korytami, no szacun dla koordynacji całości i współpracy. Nowa rabata idealnie pasuje. Bardzo mi się też podoba połączenie jeżówek z czyścami. I nie wiem czy ślepa byłam ale dopiero teraz dostrzegłam ogród zimowy z pięknymi niebieskogranatowymi ramami. To, że drzwi masz boskie to pamiętam ale przeszklenie dopiero teraz dojrzałam. Bomba.

My to już ekipa od akcji korytowych.
Ogród zimowy już pojawiał się na fotkach, nawet wnętrze pokazywałam. On jest w tym samym kolorze co drzwi. Brama garażowa też ma ten sam kolor.

Po połączenie czyścca z jeżówkami bardzo lubię.
Przerabianie ogródka pod swój gust 01:28, 11 paź 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Sa odmiany lapiace maczniaka i zdrowe- np. little carlow, ten obok prosa nie ma nic. Tak samo Jungfrau czy ten Silberteppich. A Apollo ma.

Ten bialy to apollo,zlapal maczniaka niedawno, ale jakos tragiczny nie jest.Buchananowi chyba zroobie kopczyk z lisci i poloze na to galazki Skonczylismy disc z usuwaniem, teraz zostaje jedna jedyna tuja rosnaca pojednczo ale jej nie da sie ruszyc, trzeba pila elektryczna.

No, popatrz, ogrodnik ciągle się uczy, zapisuję nazwy zdrowych astrów, może się skuszę
Eddie gwiazdor świetny
Zyskałaś sporo miejsca po tujach, plany zagospodarowania fajne, zwłaszcza mini oczko
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 01:24, 11 paź 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

Może to nudne nasadzenia u mnie w korycie, co roku to samo, ale hortensje super się tam sprawdzają. Cieszą od wiosny do przymrozków. I nawet jeszcze dłużej.
Tak teraz wyglądają.

A te przed domem inaczej wybarwione teraz.

Jejku jakie piękne te zielone hortensje. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Cudnie
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:21, 10 paź 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

Może to nudne nasadzenia u mnie w korycie, co roku to samo, ale hortensje super się tam sprawdzają. Cieszą od wiosny do przymrozków. I nawet jeszcze dłużej.
Tak teraz wyglądają.

Co to za odmiana, ta zielona?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:05, 10 paź 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

Dziękuję.
Zdjęcie przeniosłem do swojej zakładki "ciekawe rośliny".
Może kiedyś uda się kupić

Tak teraz wyglądają.

Bylinowa łąka 22:49, 10 paź 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Trawy pod brzozami to zwykłe turzyce, ale jesienią nabierają kolorku. Planuję tam przesadzić złotlina japońskiego, który na rabacie przed tarasem rozrasta się i jeszcze wypuszcza rosłogi. Tam będzie mógł się rozrastać do woli.

Dziś wieje.

Będę szczera byłam sceptyczna na początku twojego wątku jak ty sobie poradzisz w tej trawie do pasa. Teraz oglądając foty jestem pełna podziwu dla tych twoich wyczynów jakie robisz. Wychodzi ci wszystko wspaniałe. Po tak krótkim czasie rabaty wychodzą wspaniałe.
Ta powyższa fota koniecznie musisz oprawić w ramki i w domku zawiesić.
Kolorki lekkość, powiew traw to jest to.

Domek już pisałam przepiękny.

Pozdrawiam
Kwiaty we włosach 22:23, 10 paź 2020

Do góry

Ptasi gaj 22:22, 10 paź 2020

Do góry
CD

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:22, 10 paź 2020

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:21, 10 paź 2020

Do góry
Kwiaty we włosach 22:20, 10 paź 2020

Do góry

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:19, 10 paź 2020

Do góry
Kwiaty we włosach 22:17, 10 paź 2020

Do góry

Ptasi gaj 22:14, 10 paź 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Elu ,
Jak u Ciebie jeszcze kwitnąco

Aniu nie za bardzo kwitną tylko hortensje jeszcze wypuszczają kwiaty sporadycznie. Reszta np róże to jak widzisz jakaś gałązka kwitnie podoba mi się i pstrykam.

Kwitną bardzo ładnie dalie kolnierzykowe osobiście przeze mnie zasiane trochę za późno ale kwitną ładnie. Na początku ślimaki czy jakieś inne robale je przygryzały, ale teraz jest spokój. Nawet grzyby są zdrowe. Widocznie robactwo zeszli do podziemia lub siedzi pod kora liśćmi.
Nawiązując do dalii kolnierzykowych trzeba je siać bo nie zawodzą tak samo cynie.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:14, 10 paź 2020

Do góry
Kwiaty we włosach 22:13, 10 paź 2020

Do góry

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:12, 10 paź 2020

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:11, 10 paź 2020

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies