Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik mimo woli 19:39, 09 paź 2012

Do góry
Kwitną jeszcze 2 lilie wodne...

Zawilec przytulił się do lilaka (bza)

Piwonie pięknie sie przebarwiają

A rybki krzyczą jeść.....

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:44, 09 paź 2012

Do góry
Lilie takei cebulowe przesadzam kiedy mam ochotę.... nie mam ochoty tylko wtedy jak kwitna bo mi żal... ale i takie w tym roku przesadzałam.... i kwitły nadal
Moje lilie wydarałam zza problemowej akacji i teraz przesadziłam... w nowe miejsce... jak ma zielone, to przesadz z duż kupką ziemi...
Lilie przesadzałam i w grudniu Nic im nie było
Rododendronowy ogród II. 11:14, 09 paź 2012

Do góry
mira napisał(a)
Witaj Bogdziu !
przepiękne jesienne róże i ekstra zdjęcia
czytałam u Ani asc że wykopałaś lilie - i co z nimi zrobiłaś?? moje mają nową kupkę zielonych liści przy ziemi ale bardzo pasuje mi jej przesadzić i nie wiem kiedy.

pozdrawiam

Miruś u Ani pisałam że wyciągnęłam lilie ale chodziło o lilie wodne. Zwykłe lilie sadzi się albo jesienią albo wiosną więc i tak też sie przesadza . Ja swoje przesadzam wiosną ale jak pilnie Ci zależy to myśle że i jesienią możesz. Ja w niedzielę posadziłam nowo kupione lilie . Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 08:30, 09 paź 2012

Do góry
Witaj Bogdziu !
przepiękne jesienne róże i ekstra zdjęcia
czytałam u Ani asc że wykopałaś lilie - i co z nimi zrobiłaś?? moje mają nową kupkę zielonych liści przy ziemi ale bardzo pasuje mi jej przesadzić i nie wiem kiedy.

pozdrawiam
Tatarak trawiasty (Acorus gramineus) 07:55, 09 paź 2012

Do góry
Mariusz dziękuję za informację, a czy w gruncie również zimują u Ciebie?
Ja zamawiając lilie wodne do oczka tak przy okazji i je kupiłem więc póki co małe sadzonki wiec chyba trafią do domu.
Ania i róże i cała reszta :) 22:21, 08 paź 2012

Do góry
Monic napisał(a)
Ooo, jak pisałam post, to wskoczyły nowe fotki z rysunkami. Aniu, może wsadź coś dla kontrastu - może jakieś ciemniejsze fioletowe floksy, albo przetaczniki?

Pomyślałam o szałwii, jest u mnie niezawodna, przetaczniki są jaśniejsze, zbyt niebieskie i szybciej mi przekwitają. Mam różne odmiany.
Chyba, że coś w różu, na przykład te jednoroczne maczki

albo lilie?

i te marcinki mi wpadły w oko, teraz by coś kwitło, ale przydałyby się takie niskie różowe lub niebieskie?
Ogrodnik mimo woli 22:14, 08 paź 2012

Do góry
O matko nie właż do jeziorka bo stawy sobie załatwisz. Mówiłam zeby sznurki przywiazac do lilii i co sznurków nie ma. a myśmy dziś powyciągali lilie, poobcinali liście- suchą noga.
Moja największa pasja - ogród 14:13, 07 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kasiu jaki śliczny nowy awatarek!
A jeśli chodzi o cebulki to posadziłam wczoraj lilie od Ciebie, 3 ziemowity od sąsiadki i 2 kupione hiacynty w kolorze żółtym-bananowym. Myślałam że wyjdzie mi z krokusami, ale zabiegi zniweczyły plany. Za to lepiej się czuję i dzisiaj przy wspaniałej pogodzie jesiennej posprzątałam w ogrodzie i skosiłam prawie całą działkę.

Dziękuję, trzeba awatarka zmieniać od czasu do czasu

czyli posadziłaś cebulki, mam nadzieję, że lilie ode mnie ładnie zakwitną
pogoda była wspaniała, dobrze, że wykorzystałaś pożytecznie, ja też robię co się da w ogrodzie
Kwiatki i rabatki u Elizy 11:46, 07 paź 2012

Do góry
annawu napisał(a)
Jestem i ja, pięknie jest u Ciebie hortensje, róże, lilie, jest co oglądać i podziwiać a i stronek już nabiłaś, niebawem setuchna ogrodowisko to dobra lektura na długie wieczory nie można się tu nudzić

Kasztany, na dobrą energię wkładamy pod poduszkę.

Witaj Aniu, miło mi, że zajrzałaś. Masz rację, że forum jest świetne na zimowe wieczory, kiedy snujemy plany i nabieramy apetytu na wiosenne prace. Właśnie zimą je odkryłam i tak mi się spodobało, że zostałam.
Pozdrawiam.
Kwiatki i rabatki u Elizy 23:03, 06 paź 2012

Do góry
Jestem i ja, pięknie jest u Ciebie hortensje, róże, lilie, jest co oglądać i podziwiać a i stronek już nabiłaś, niebawem setuchna ogrodowisko to dobra lektura na długie wieczory nie można się tu nudzić

Kasztany, na dobrą energię wkładamy pod poduszkę.

Blaski i cienie nowego życia 20:05, 06 paź 2012

Do góry
A jeśli chodzi o cebulki to posadziłam wczoraj lilie od Ciebie, 3 ziemowity od sąsiadki i 2 kupione hiacynty w kolorze żółtym-bananowym. Myślałam że wyjdzie mi z krokusami, ale zabiegi zniweczyły plany. Za to lepiej się czuję i dzisiaj przy wspaniałej pogodzie jesiennej posprzątałam w ogrodzie i skosiłam prawie całą działkę.

I jeszcze zrobiłam porcję gruszek z przepisu Elizy3.

A mój M. skończył ocieplanie styropianem, więc trochę śniegowo mam w ogrodzie i w domu. Jest nadzieja w halnych że szybko wywieją ten "śnieg"

Kindziu a z gruszek samogonu nie będzie bo posprzątałam je do wiader żeby zrobić porządki i móc tam pokosić.

Zostało już mi tylko plewienie i ścinanie sekatorem wszystkiego co się da
Moja największa pasja - ogród 19:58, 06 paź 2012

Do góry
W cieniu - zacieniona 20:22, 03 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Z tylu drugi sie szykuje, ciekawe czy uda mu sie jeszcze zakwitnac?
pozdrawiam, milego wieczoru Bogusiu!
Zakwitnie,na pewno...u mnie dwie lilie szykują się do kwitnienia...pospieszyły się.
Kolorowy ogród na piasku 19:46, 02 paź 2012

Do góry
viva napisał(a)

A mówiłam, że nie za bardzo przepadam za architekturą drewnianą w ogrodzie........ . Chyba się myliłam.

Wydrapię ten widok z ekranu...... piekne ujęcie , pergola cudna.... róza też.. i wszytko do kupy też...... cudniasto.....

Aniu, Ty nie wydrapuj ekranu tylko przyjeżdżaj, wizual prawdę powie

Wizual prawdę mówi . jest ładnie, a będzie jeszcze ładniej, bo front robót u Ciebie duzy
I chcę zakablować, ze pomiedzy tymi rózami rosną marcinki fioletowe, niskie.. i bardzo spodobała mi sie ta kompozycja.... pokaż fotkę tej kompozycji bo bardzo ładna..
Oknem i jeziorkiem/stawem byłyśmy zauroczone i rozmarzone..... CUDNIE
I dziękujemy, że nas przyjęłaś i nie wyrzuciłas...... gosci co sie zapowadają na 20 min przed przyjazdem

Rozplenice z rozchodnikami też boskie.....
Róż ogrom.........
I za mało czasu by obejrzeć ogród.... niestety czas nas gonił.... a jezioro z pluskajacą sie kaczką przyciągało wzrok jak magnez........
O jak fajnie, że mam chociaż taką małą kałużę w ogrodzie.... woda to jest to A latem jak zakwitną te lilie.... nic tylko zostać sie u Ciebie na całe lato
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:40, 01 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, a co powiesz na to: budzę się w niedzielę 5.30, bo w sobotę wieczorem (za szybko zrobiło się ciemno) przypomniałam sobie przed snem, że zapomniałam posadzić berberysy 'Admiration', co mi M. upolował. Nikt się nie zorientował, co ja wyczyniałam krótko przed wschodem słońca w niedzielę. Posadziłam, nawet lilie jeszcze posadziłam.

nieźle, a wiesz że jak mówiłam mojemu M o tym śnie to mówił, o głupia to jak się budziłaś trzeba było wstać i posadzić te tulipany, jasno było bo pełnia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:36, 01 paź 2012

Do góry
Aniu, a co powiesz na to: budzę się w niedzielę 5.30, bo w sobotę wieczorem (za szybko zrobiło się ciemno) przypomniałam sobie przed snem, że zapomniałam posadzić berberysy 'Admiration', co mi M. upolował. Nikt się nie zorientował, co ja wyczyniałam krótko przed wschodem słońca w niedzielę. Posadziłam, nawet lilie jeszcze posadziłam.

Ogrodnik mimo woli 22:14, 29 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Aniu ... nowa rabata !!! ... hmmm ... czyli Kazek oddał kolejny kawał trawniczka ... dziękuję będzie kolejna uczta kfiatków ... muszę przyznać, że po obejrzeniu i pomiędzy obrazkami przeczytaniu o dniu praowicie dopieszczającym rabaty i nie tylko poczułam się troszku jak obibok ... bo ja dziś miałam dzień wędrowniczka ... i trafffki to widziałam w lesie i na ruinach ... swoją drogą nic tak nie dodaje uroku jak porastające ruiny ... bo po skorupie zamku siem szwędałam ... buziak

Ja się ma tego troszkę, a czas ograniczony..to ...... pasowałoby jeden dzien w tygodniu minimum pogrzebac w ogrodzie a nie jeden dzień na miesiac.... ale c otam.. Ty masz wycieczkę po ruinahc, a ja miałą mwycieczkę po swojje ogródkowej ruinie..... ale przyciete trafki (te od trawnika) od razu poprawiły całokształt..... aż miło było popatrzec ..... No i tym sposobem wygospodarowałam miejsce na cebulowe.... niestety dalej za mało..... bo zakupy zawsze większe niz możliwosci...
Pod akacją i innym dobrem miałam liliowce i lilie.... za ciemno , za wysokie... wiec przeniosłam to wszystko na nowe miesc.. czołgajac sie pod choinkami..dosłownie.. z połową wiaderka kiepskiej ziemi.... wyrzuciłam ją za choinki, a naciągałam tam dobrej ziemi (tu już nosiłam po wiaderku..bo z innego kierunku)..... i będę mieć piękne miejsce pod cebulowe.... taki metrowy krag cebulowych.... zanim zarośnie.. to cebulki przekwitną.... a liliowce i lilie odżyją w noym miejscu.... a lilie 2 metrowe Białostockei zresztą - od mamy...... sadzone w dniu 1 stycznia... będą widoczne zza skalniaka... nózki w liliowcach (jak lubią) a gówka w słoneczku..też tak lubią..... a ja z tarasiku widok na żółty łan lilijek....
ale co sie omachałam to moje...... mam nadzieje, że to gut idea z takim rozplanowaniem......
A te te lilie i w tle widać liliowce.... przesadzone Akacja sierozrosłą... a M nie daje jej wyciac..... grrrrrrr

Kolorowe rabaty 12:39, 29 wrz 2012

Do góry
ell napisał(a)
Martek doczytałam do końca.
To była jednak lektura na dwa dni

A to mnie urzekło

Te lilie są boskie

Martek napisał(a)

Gość miał wrócić do siebie 15-go na razie poślizg ...Jak obstawiać zjawią się właściciele ...?

a czy w końcu biedaczysko doczekał się na pańcię? - tego nie doczytałam

Martek napisał(a)
Do czego babie motor potrzebny ...

Z tego uśmiałam się do łez wraz z moją Olką - musiałam jej pokazać, bo to hicior Twojego wątku

Martek napisał(a)
Na dobre sny ...

Wiosenny,ale ładny ...

ślicznoty

Martek napisał(a)

Martuś współczuję i nie chcę straszyć - ale to trochę potrwa. Wstaw fotę gdy będzie więcej ludzików zaangażowanych w robotę.

Ale się uśmiałam,gdzie Zbysiu dużo zaangażowanych dobrze,że pojedynczo się pocą w przerwach na pracę ))))))))))))))))

- no to masz problem

Miło było zagościć u Ciebie dłużej

Podziwiam naprawdę Elu
To wielki wysiłek z twojej strony .
No tak motor oczywiście nie mój.Z braku prawka lusterko jest tą częścią tego cudeńka ,które potrafię wykorzystać praktycznie

Piesek doczekał się i nawet mój m stwierdził ,że nie był pogniewany za poślizg i się cieszył na widok właścicieli

Lilie pierwsza miała być zupełnie inna,ale z tej jestem zadowolona ,ucięta wygląda jak ślubny bukiet ponieważ tworzy go kilkanaście drobnych kwiatów
Druga to olbrzymia u mnie po uszkodzeniu pokazały się dopiero w tym roku 4 szt,po drugiej stronie jest ich znacznie więcej
Ona może pierwszej urody nie jest ,ale ja uwielbia łapać ten moment kiedy pręciki nie mają jeszcze pyłku bo zwykle mają zaskakujące kolory
Dziękuję Ell jeszcze raz zrobiłaś mi wielką przyjemność ,że chciałaś przebrnąć przez taką ilość postów
Pozdrawiam i ściskam Córkę też pozdrów i m

Kolorowe rabaty 21:44, 28 wrz 2012

Do góry
Martek doczytałam do końca.
To była jednak lektura na dwa dni

A to mnie urzekło
Martek napisał(a)

Te lilie są boskie

Martek napisał(a)

Gość miał wrócić do siebie 15-go na razie poślizg ...Jak obstawiać zjawią się właściciele ...?

a czy w końcu biedaczysko doczekał się na pańcię? - tego nie doczytałam

Martek napisał(a)
Do czego babie motor potrzebny ...

Z tego uśmiałam się do łez wraz z moją Olką - musiałam jej pokazać, bo to hicior Twojego wątku

Martek napisał(a)
Na dobre sny ...

Wiosenny,ale ładny ...

ślicznoty

Martek napisał(a)

Martuś współczuję i nie chcę straszyć - ale to trochę potrwa. Wstaw fotę gdy będzie więcej ludzików zaangażowanych w robotę.

Ale się uśmiałam,gdzie Zbysiu dużo zaangażowanych dobrze,że pojedynczo się pocą w przerwach na pracę ))))))))))))))))

- no to masz problem

Miło było zagościć u Ciebie dłużej
Ogród rozy333 21:11, 24 wrz 2012

Do góry
Witam miłych gości pracy w ogrodzie sporo muszę zdążyć przed szpitalem po operacji to już nic nie zrobię ,a tak mi kwitły w tym roku lilie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies