Ho, ho 2,5 kg to już pokażna liczba się uzbiera! Będzie szał na wiosnę Też posadziłam narcyzy w ID a dokładniej za ID bo moje już takie wielkie kępy, że nic wcisnąć nie mogłam
W moich okolicznych też już nie ma nic ciekawego. A jeszcze więcej małych czosneczków by się przydało
Och jak Ci dobrze, że już cebulki posadziłaś, u mnie nadal czekają. Narcyzy za ID mam i polecam ten zestaw. Nie doczytałam wcześniej, że planujesz pomiędzy, bo bym od razu Cię uprzedziła o niewykonalności pomysłu
Mam podobnie Zachwycam się Madżenki ogrodem ale róż nie lubię. A dom w lesie to moje największe marzenie! Mogą sypać się igły, szyszki tworzyć dywan ale codzienny kontakt z przyrodą bezcenny. Brakuje mi bardzo poprzedniego ogrodu z sarnami i ptakami, z wielkimi dębami i jesiennymi liśćmi...
Dobrze, że są jeszcze marzenia
Iwonko,mój komputer domowy po wysłaniu jednego postu odmawia współpracy więc rozumiem nerwy... Też czytałam o tym cięciu i zamieraniu ale nie do końca wierzyłam ID jeszcze jakoś sobie wyobrażam skubać ale Silvery...buuu roboty będzie ogrom ale wiosną człowiek tak spragniony ogrodu, że może nie będzie aż tak żle
Dobrze, że jednak nie udało się posadzić tych szafirków w ID, na wiosnę nerw byłby nie mały
Mirelka, nie mam kancików przy kostce ponieważ zrobiłam próbę i żle wyglądały. Mam za daleko zrobioną podsypkę cementową i nijak tam wbić szpadelek Przycinam "wąsy" trawy nożyczkami i też jest ok.
Cebulowych najpierw miało nie być, póżniej dłuższy czas nie mogłam zdecydować się gdzie co dam, Kasia Siakowa jednym pytaniem o szafirki w ID zmobilizowała mnie do konkretnego myślenia i działania W planach jeszcze czosnki ale najpierw trzeba zrobić zakupy
Trawy są wiązane co roku inaczej Mirelko pod wpływem śniegu albo marznącego deszczu położą się a tak nawet w zimę zdobią ogród.
Za pozytywne myśli dziękuję! W tym tygodniu kolejne badanie...wrry
Kasiu Silvery kupiłam w szkółce z męskim imieniem w nazwie Szczerze polecam to miejsce, wszystkie zakupione tam trawy ładnie bujnęły przez jeden sezon. Jestem bardzo zadowolona, że MAdzia Noemi podzieliła się kontaktem.
Cieszę się, że znalazłaś tujki, wydawałoby się, że taka popularna odmiana a tu zonk...Ładnie popadało to można kopać
Cześć Ola Zapraszam na spacer choć u mnie to tylko kilka kroków. Ogród mały to nie ma gdzie się rozpędzić Miło mi Ciebie gościć
Dzięki za opis, muszę gdzieś sobie to przykleić. Moje gracki z "rodowodem" ale jak ktoś zainteresowany pyta o opis to nie potrafię dokładnie opis jak to robi Waldek