Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogród wyrozumiały 17:37, 19 paź 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Ku pamięci

Narcyzy we wrzosach to White Lion sztuk 10.

Narcyzy w Ice Dancach to Lemon Shake 2,5kg (nie policzyłam)

Ho, ho 2,5 kg to już pokażna liczba się uzbiera! Będzie szał na wiosnę Też posadziłam narcyzy w ID a dokładniej za ID bo moje już takie wielkie kępy, że nic wcisnąć nie mogłam
Czasem słońce czasem deszcz 17:35, 19 paź 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Cześć po zajawkach które pokazałaś u siebie jestem bardzo ciekawa co modernizujesz, na pewno podobało by mi się

U mnie zajawki już były, teraz kolej na Ciebie
Ogród wyrozumiały 17:31, 19 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie cebulowe gdzieś jeszcze w sklepie leżą

Ściskam Izka

Witaj Polinko ja też ściskam i mam nadzieję,że droga do spełnienia marzenia coraz krótsza!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:30, 19 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Sebek pospiesz się Chyba, że mieszkasz tam gdzie mało osób zainteresowanych cebulami. U mnie już dzisiaj pustki...

W moich okolicznych też już nie ma nic ciekawego. A jeszcze więcej małych czosneczków by się przydało
Och jak Ci dobrze, że już cebulki posadziłaś, u mnie nadal czekają. Narcyzy za ID mam i polecam ten zestaw. Nie doczytałam wcześniej, że planujesz pomiędzy, bo bym od razu Cię uprzedziła o niewykonalności pomysłu
Czasem słońce czasem deszcz 09:15, 19 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć U mnie też przeważnie zima dla domu choć w tym roku jakoś wyjątkowo szybko zaczęłam wprowadzać zmiany w domu. Może przesyt ogrodem?

Cześć po zajawkach które pokazałaś u siebie jestem bardzo ciekawa co modernizujesz, na pewno podobało by mi się
Ogród wyrozumiały 08:59, 19 paź 2015

Do góry
U mnie cebulowe gdzieś jeszcze w sklepie leżą

Ściskam Izka
W Kruklandii 08:59, 19 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ho, ho pierwszy raz od dawna wchodzę do Ciebie a tu jedna strona bez żadnej nazwy róży Czyżbyś wybrała już wszystkie i posadziła?

Jeszcze nie dojechały. Wysyłka po 20.
Czekam. Na pogodę też, bo mam parę krzoków do posadzenia...i cebule.

Moja codzienność - ogród Oli 08:57, 19 paź 2015

Do góry
Buziaki w poniedziałkowy ranek
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:52, 19 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)

I u mnie tylko marne 5 szt.

Cześć Kasiek Jak ja kocham poniedziałek...

ja równie mocno....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:50, 19 paź 2015

Do góry
Aga, masz przepięknie a podjazdowa to już mistrzostwo!
Czasem słońce czasem deszcz 08:37, 19 paź 2015

Do góry
Cześć U mnie też przeważnie zima dla domu choć w tym roku jakoś wyjątkowo szybko zaczęłam wprowadzać zmiany w domu. Może przesyt ogrodem?
W Kruklandii 08:32, 19 paź 2015

Do góry
Ho, ho pierwszy raz od dawna wchodzę do Ciebie a tu jedna strona bez żadnej nazwy róży Czyżbyś wybrała już wszystkie i posadziła?
Leśne Wzgórze 08:26, 19 paź 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

Tak ogród nie powinien być po to by tylko w nim pracować i pokazywać jak to jest w nim ładnie, ma służyć też innym celom co od jakiegoś czasu próbuję uzmysłowić mojemu eMowi.
Dlatego pomiędzy krzewami ozdobnymi zagościły borówki, porzeczki, maliny poziomki a przyjdzie czas na truskawki, agrest i zioła, ławeczkę i hamak.
Na ogrodowisku zakochałam się w cebulowych, trawach i hortensjach, ale nadal nie pasują mi w moim ogrodzie topiary i róże...
Uwielbiam na przykład oglądać i podziwiać ogrody Polinki, Jagody i Leona choć wiem, że sama nie czułabym się dobrze w takim ogrodzie na co dzień...
Uczę się z wielu dostępnych tu inspiracji wybierać to w czym będę czuła się dobrze, nie chcę na siłę wpisywać się w obowiązujące trendy...

.

Mam podobnie Zachwycam się Madżenki ogrodem ale róż nie lubię. A dom w lesie to moje największe marzenie! Mogą sypać się igły, szyszki tworzyć dywan ale codzienny kontakt z przyrodą bezcenny. Brakuje mi bardzo poprzedniego ogrodu z sarnami i ptakami, z wielkimi dębami i jesiennymi liśćmi...
Dobrze, że są jeszcze marzenia
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:14, 19 paź 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
To ja z moimi 5 idę się schować

I u mnie tylko marne 5 szt.

Cześć Kasiek Jak ja kocham poniedziałek...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:12, 19 paź 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Bardzo przepraszam, ze wczoraj nie odpisałam Po prawdzie pisałam posta i to trzy razy, ale jak za trzecim razem znowu omyłkowo (nowa klawiatura, jakaś porąbana, bo shift jest 3x mniejszy od ctrl) wcisnęłam ctrl i post pooooszedł, to się wkurzyłam i poszłam pichcić żurawinę z gruszką
Ale widzę, że doskonale dałaś sobie radę.
Szafirków w ID nie było by widać.
Co do SC i jego zimowania - on później i dłuzej zbiera się niz ID. Odradzam cięcie, bo to co obetniesz i tak uschnie i finalnie będzie trzeba skubać. Radzę od początku skubać, ale nie śpiesz się dopóki nie zobaczysz nowych zielonych piórek. Czasami w środku kępki podgniwa - trzeba pracowicie wyskubać. Prawda jest taka, ze SC wczesną wiosną nie jest tak żywotny jak ID. Twoja próba wkopania cebulek jest odpowiedzią dlaczego.

Iwonko,mój komputer domowy po wysłaniu jednego postu odmawia współpracy więc rozumiem nerwy... Też czytałam o tym cięciu i zamieraniu ale nie do końca wierzyłam ID jeszcze jakoś sobie wyobrażam skubać ale Silvery...buuu roboty będzie ogrom ale wiosną człowiek tak spragniony ogrodu, że może nie będzie aż tak żle

Dobrze, że jednak nie udało się posadzić tych szafirków w ID, na wiosnę nerw byłby nie mały

Spokojnego tygodnia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:06, 19 paź 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
och jak zazdroszczę tych posadzonych cebul i rozmyślań ... mnie jakoś takie lenistwo ogrodowe ogarnia, że tylko ... siedzę i piję kawkę a sadzenie czeka hi hi hi na... wenę

Ewka przyjdzie dzień na wenę Ja też myślałam, że w tym roku nie posadzę cebulowych...a tu proszę, kilka minut rozmyślania i cebulki siedzą w ziemi

Buziaki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:04, 19 paź 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinko - kancików nie masz przy kostce? Teraz oglądając zauważyłam

Ty jesteś perfekcyjna, nawet planujesz gdzie jakie cebulowe będą ładnie pasowały Mi jeszcze została do posadzenia połowa skrzynki, czekam na lepszą pogodę, mam nadzieję, że się doczekam

Paulinko czy Ty będziesz wiązała trawy?

Mirelka, nie mam kancików przy kostce ponieważ zrobiłam próbę i żle wyglądały. Mam za daleko zrobioną podsypkę cementową i nijak tam wbić szpadelek Przycinam "wąsy" trawy nożyczkami i też jest ok.
Cebulowych najpierw miało nie być, póżniej dłuższy czas nie mogłam zdecydować się gdzie co dam, Kasia Siakowa jednym pytaniem o szafirki w ID zmobilizowała mnie do konkretnego myślenia i działania W planach jeszcze czosnki ale najpierw trzeba zrobić zakupy

Trawy są wiązane co roku inaczej Mirelko pod wpływem śniegu albo marznącego deszczu położą się a tak nawet w zimę zdobią ogród.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:49, 19 paź 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Dawno nie pisałam, czytam na bieżąco trawy piękne bardzo piękne silverów zazdroszczę! z szafirkami będzie pięknie już czekam na ten wiosenny widok.
Przesylam dużo dobrych myśli

Ps.
Upolowałam tuje mają przyjechać w czwartek, kopiemy pod nie DOŁY się dzieje.

Za pozytywne myśli dziękuję! W tym tygodniu kolejne badanie...wrry

Kasiu Silvery kupiłam w szkółce z męskim imieniem w nazwie Szczerze polecam to miejsce, wszystkie zakupione tam trawy ładnie bujnęły przez jeden sezon. Jestem bardzo zadowolona, że MAdzia Noemi podzieliła się kontaktem.

Cieszę się, że znalazłaś tujki, wydawałoby się, że taka popularna odmiana a tu zonk...Ładnie popadało to można kopać

Ponawiam prośbę o wątek

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:43, 19 paź 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Czyli latem i jesienią króluje czerwień....a wiosną niebieskośći?

Hm, na to wychodzi Niebieski jako kolor średnio mi się podoba ale w ogrodzie może być
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:42, 19 paź 2015

Do góry
babka napisał(a)
Cześć Polinka, ja pierwszy raz u Ciebie choć często Cię spotykam na innych wątkach, muszę się poprawić i pospacerować po Twoim ogrodzie
Pytałaś u Jazzy o gracki, to u mnie Waldek opisał dokładnie jak powinny wyglądać i po czym je rozpoznać. Ja w dalszym ciągu śmiem wątpić w ich "rodowód" ale nie będę się upierała dopóki się nie przekonam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=315

Cześć Ola Zapraszam na spacer choć u mnie to tylko kilka kroków. Ogród mały to nie ma gdzie się rozpędzić Miło mi Ciebie gościć

Dzięki za opis, muszę gdzieś sobie to przykleić. Moje gracki z "rodowodem" ale jak ktoś zainteresowany pyta o opis to nie potrafię dokładnie opis jak to robi Waldek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies