U mnie po całym tygodniu deszczu w końcu dziś nie pada. Kupiłam w zeszła niedzielę 3 trawy brązowe, a chcąc je wkomponować, musiałam przekopać kawał rabaty. Ale dobrze, bo ciągle się wahałam. Teraz czekam jeszcze na 3 róże, dodam kilka zimozielonych krzewów, wiosną wyprowadzę stamtąd lawendę i zobaczę, co namodziłam. Chciałabym się zatrawić, żeby z ich łanów wychylaly się kwiaty róż, jeżówek...
Iza, niczym się nie stresuj - moje cebulki też jeszcze w szufladzie... I przez najbliższe 2 tygodnie raczej ich nie wsadzę... Ja to się boję, żebym o nich całkiem nie zapomniała
Wierzę, ze będzie jeszcze ciepło
Buziaczki ślę
A lenia ogrodowego nie odganiaj - czasami musi się przyplątać Po takiej odstawce inaczej na ogród się patrzy...
Dziś wsadziłam trzy kulki bukszpanowe (spore), z czego jedną wytargałam z jednego końca ogrodu na drugi-myślałam ,ze się skicham ,taczkę miałam zajętą (nie dałam rady nią jechać, by opróżnić) więc bukszpan trochę w rękach ,trochę ciągnęłam ,bo zapakowałam go do dużej doniczki z uszami....
Cebulek własnoręcznie wsadziłam 10
Potem miałam pomoc do rozplantowania kamienia i przesadzenia koreanki po raz trzeci...Wcale nie wiem czy zostanie tam na stałe .O to czy nie padnie się nie martwię,najwyżej nie będę miała kłopotu z wymyśleniem dobrego miejsca dla niej.
Korzystając,że ludzie do pracy byli kazałam posadzić Ice Dancy i cebulki narcyzów ,nie wiem ile sztuk, bo było napisane 2,5 kg.
Ho, ho 2,5 kg to już pokażna liczba się uzbiera! Będzie szał na wiosnę Też posadziłam narcyzy w ID a dokładniej za ID bo moje już takie wielkie kępy, że nic wcisnąć nie mogłam
Myślę,ze na razie wyglada to dosc nieforemnie,bo jest wysypane po całości jednakowym kamieniem ,jednak wydaje mi się,że gdy dojdą płaskie płyty tworzące ścieżkę do brzóz i tam też płyty ,tworzące placyk to się dopiero wyklaruje sens...Niestety płyty (płaskie kamienie) w przyszłym roku dopiero.Będziemy odsuwać kamyki i pomiędzy nie wkładać płyty..