Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

LewOgrodowy 20:57, 18 paź 2015

U mnie po całym tygodniu deszczu w końcu dziś nie pada. Kupiłam w zeszła niedzielę 3 trawy brązowe, a chcąc je wkomponować, musiałam przekopać kawał rabaty. Ale dobrze, bo ciągle się wahałam. Teraz czekam jeszcze na 3 róże, dodam kilka zimozielonych krzewów, wiosną wyprowadzę stamtąd lawendę i zobaczę, co namodziłam. Chciałabym się zatrawić, żeby z ich łanów wychylaly się kwiaty róż, jeżówek...
szemusia 21:37, 18 paź 2015

Olili napisał(a)

Jednak na sadzenie cebul brak mi weny .

Iza, niczym się nie stresuj - moje cebulki też jeszcze w szufladzie... I przez najbliższe 2 tygodnie raczej ich nie wsadzę... Ja to się boję, żebym o nich całkiem nie zapomniała
Wierzę, ze będzie jeszcze ciepło
Buziaczki ślę
A lenia ogrodowego nie odganiaj - czasami musi się przyplątać Po takiej odstawce inaczej na ogród się patrzy...
polinka 08:59, 19 paź 2015

U mnie cebulowe gdzieś jeszcze w sklepie leżą

Ściskam Izka
Olili 17:13, 19 paź 2015

Wilcza Góra - witaj w moich skromnych progach
Olili 17:15, 19 paź 2015

LewOgrodowy napisał(a)
U mnie po całym tygodniu deszczu w końcu dziś nie pada. Kupiłam w zeszła niedzielę 3 trawy brązowe, a chcąc je wkomponować, musiałam przekopać kawał rabaty. Ale dobrze, bo ciągle się wahałam. Teraz czekam jeszcze na 3 róże, dodam kilka zimozielonych krzewów, wiosną wyprowadzę stamtąd lawendę i zobaczę, co namodziłam. Chciałabym się zatrawić, żeby z ich łanów wychylaly się kwiaty róż, jeżówek...

To rewolucja na rabacie
Pochwal się później zdjęciami
Olili 17:30, 19 paź 2015

szemusia napisał(a)

Iza, niczym się nie stresuj - moje cebulki też jeszcze w szufladzie... I przez najbliższe 2 tygodnie raczej ich nie wsadzę... Ja to się boję, żebym o nich całkiem nie zapomniała
Wierzę, ze będzie jeszcze ciepło
Buziaczki ślę
A lenia ogrodowego nie odganiaj - czasami musi się przyplątać Po takiej odstawce inaczej na ogród się patrzy...

Cześć Beatka

Dziś wsadziłam trzy kulki bukszpanowe (spore), z czego jedną wytargałam z jednego końca ogrodu na drugi-myślałam ,ze się skicham ,taczkę miałam zajętą (nie dałam rady nią jechać, by opróżnić) więc bukszpan trochę w rękach ,trochę ciągnęłam ,bo zapakowałam go do dużej doniczki z uszami....

Cebulek własnoręcznie wsadziłam 10
Potem miałam pomoc do rozplantowania kamienia i przesadzenia koreanki po raz trzeci...Wcale nie wiem czy zostanie tam na stałe .O to czy nie padnie się nie martwię,najwyżej nie będę miała kłopotu z wymyśleniem dobrego miejsca dla niej.
Korzystając,że ludzie do pracy byli kazałam posadzić Ice Dancy i cebulki narcyzów ,nie wiem ile sztuk, bo było napisane 2,5 kg.
Olili 17:31, 19 paź 2015

polinka napisał(a)
U mnie cebulowe gdzieś jeszcze w sklepie leżą

Ściskam Izka

Witaj Polinko ja też ściskam i mam nadzieję,że droga do spełnienia marzenia coraz krótsza!
Olili 17:33, 19 paź 2015

Ku pamięci

Narcyzy we wrzosach to White Lion sztuk 10.

Narcyzy w Ice Dancach to Lemon Shake 2,5kg (nie policzyłam)
polinka 17:37, 19 paź 2015

Olili napisał(a)
Ku pamięci

Narcyzy we wrzosach to White Lion sztuk 10.

Narcyzy w Ice Dancach to Lemon Shake 2,5kg (nie policzyłam)

Ho, ho 2,5 kg to już pokażna liczba się uzbiera! Będzie szał na wiosnę Też posadziłam narcyzy w ID a dokładniej za ID bo moje już takie wielkie kępy, że nic wcisnąć nie mogłam
Olili 17:43, 19 paź 2015

Myślę,ze na razie wyglada to dosc nieforemnie,bo jest wysypane po całości jednakowym kamieniem ,jednak wydaje mi się,że gdy dojdą płaskie płyty tworzące ścieżkę do brzóz i tam też płyty ,tworzące placyk to się dopiero wyklaruje sens...Niestety płyty (płaskie kamienie) w przyszłym roku dopiero.Będziemy odsuwać kamyki i pomiędzy nie wkładać płyty..