Elu, poszukam tawul, popatrze, chce posadzic przed bzem, bo tam tak ciemno jest, brzydko, nogi nie sa ladne Rosliny w tym roku zadziwiaja...ale i zastanawiaja. Czy dajac z siebie wszystko, w nastepnym roku nie beda oslabione? Ot, tak sobie mysle...I czekam na pokaz roz
Bardzo się cieszę, że zrobiłam dobry zakup.
Takie opinie to lubię.
Ania zasiała u mnie popłoch o kolosach ale może to przenośnia.
Powiedziałam sobie, że już nie będę kupowała róż przez internet. Tylko dwie szkółki Ćwiek, Hyży jeszcze jedna gdzie kupowałam róże "Oliwia" reszta to byle jaki towar wysyłają.
Tam gdzie dzisiaj kupowałam są w stanie każdą róże sprowadzić na wiosnę.
Mam im wcześniej podać listę, które są ładne i sprowadza hurtem.
Od Rosarium sucho tak jakby nic się nie stało. Róża za 54 zł szlak trafił.
Jeszcze do Ćwieka przedziwnie może jutro mają tę róże.
Aniu napisz która róża jest kolosem, wtedy muszę posadzić do tyłu a nie z przodu. Tak napisałaś u mnie, że nie wiem która.
Jeszcze wieczorem będę bo tel to nie oglądanie.
Kasiu już kupiłam i wstawiłam na mój watek.
Mam 3 sztuki niebieskiego anioła. Kupowałam w zeszłym roku. Dobry powojnik bo można ścinać wiosna i odrasta. U mnie teraz ma już 2 metry i dużo pąków. Ścięty na 10 cm od ziemi.
Czym więcej odrostów od ziemi tym bujniejszy.
Kasiu nie zaobserwowałam Jak trzymaja kwiaty, ale paczki sztywno trzymaja sie ku gorze. Kwiaty sa bardzo pełne i moga pod ciezarem sie pochylac jak maja slupek delikatny. Ale tak jak napisalam nie zauwazylam musze obserwacje przeprowadzić .
Jaka roza pokaze o ile jeszcze bedzie. Kupuje tez powojnik Rapsody piekny cudowny kolor niebieski ktory jest moim kolorem.
Trawnik to zadna filozofia. Posiac, kosic co tydzien, nawozic marzec lub kwiecień, jeszcze wapnujemy mala dawka, następna dawka czerwiec letnie nawożenie i pozniej sierpień lub wrzesień jesienne i podlewac wszystko systematycznie.
Ew jak rosna chwasty spryskac.
Skad plamy łyse moze robactwo w ziemi podgryza korzenie, albo pies.
Odnosnie zjazdu tak daleko nie sięgam bo i moj czas nie jest w mojej dyspozycji.
Elu
siałam je z torebki w 2016 roku
pierwszy raz mi kwitną więc jeszcze nie wiem jak długo
z tego co zauważyłam orliki największe wrażenie robią jak rosną w kilka sztuk
Ciesze sie bedziesz zadowolona. Obornika im podsyp to jeszcze w tym roku zakwitna w jesieni.
Znalazłam roze u mojego ogrodnika w piate jaka ladna tez rozowa, pojde to ja kupie jak jeszcze bedzie. Teraz zaluje ze nie kupilam, ale juz mialam duzy zaladunek w rekach.