Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

ElzbietaFranka 09:56, 21 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Właśnie przed chwilą dostałam moje róże Trzy ładne krzaczki Rosengrafin Marie Henriette Jutro sadzenie

Ciesze sie bedziesz zadowolona. Obornika im podsyp to jeszcze w tym roku zakwitna w jesieni.

Znalazłam roze u mojego ogrodnika w piate jaka ladna tez rozowa, pojde to ja kupie jak jeszcze bedzie. Teraz zaluje ze nie kupilam, ale juz mialam duzy zaladunek w rekach.

Pozdrawiam.
Kindzia 10:00, 21 maj 2018

Wczoraj opryski robiłam, robale mnie opanowały...a dopiero chwaliłam buki, że czyste, a dopiero chwaliłam wiąza, że bez szpecieli...klon Crimson Sentry też się załapał na oprysk, ten profilaktycznie, na mączniaka. Było tam gniazdo kosa, ale coś się z kosicą stało...nie ma jej, ostatnio dwa tygodnie temu była...złożyła jedno jajko i opuściła gniazdo. Nie widać jej, czyżby coś się z nią stało?

Róże zaczynają na potęgę kwitnąć, za tydzień już będzie bardzo różano
Kindzia 10:03, 21 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Ciesze sie bedziesz zadowolona. Obornika im podsyp to jeszcze w tym roku zakwitna w jesieni.

Znalazłam roze u mojego ogrodnika w piate jaka ladna tez rozowa, pojde to ja kupie jak jeszcze bedzie. Teraz zaluje ze nie kupilam, ale juz mialam duzy zaladunek w rekach.

Pozdrawiam.

Jestem już zadowolona Dziękuję za polecenie

Z tych trzech jedna jest kwitnąca, pachnie nieziemsko...druga ma rozwijające się pąki, trzecia bez pąków.

Zawsze sypię granulowany obornik, do wszystkiego, ale dziękuję za radę

Tylko jeszcze jedno pytanie Elu : czy one sztywno trzymają kwiat?

Jaka Ci wpadła w oko? Ciekawa jestem.
ElzbietaFranka 12:06, 21 maj 2018

Kindzia napisał(a)

Jestem już zadowolona Dziękuję za polecenie

Z tych trzech jedna jest kwitnąca, pachnie nieziemsko...druga ma rozwijające się pąki, trzecia bez pąków.

Zawsze sypię granulowany obornik, do wszystkiego, ale dziękuję za radę

Tylko jeszcze jedno pytanie Elu : czy one sztywno trzymają kwiat?

Jaka Ci wpadła w oko? Ciekawa jestem.

Kasiu nie zaobserwowałam Jak trzymaja kwiaty, ale paczki sztywno trzymaja sie ku gorze. Kwiaty sa bardzo pełne i moga pod ciezarem sie pochylac jak maja slupek delikatny. Ale tak jak napisalam nie zauwazylam musze obserwacje przeprowadzić .

Jaka roza pokaze o ile jeszcze bedzie. Kupuje tez powojnik Rapsody piekny cudowny kolor niebieski ktory jest moim kolorem.
ElzbietaFranka 12:10, 21 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Wczoraj opryski robiłam, robale mnie opanowały...a dopiero chwaliłam buki, że czyste, a dopiero chwaliłam wiąza, że bez szpecieli...klon Crimson Sentry też się załapał na oprysk, ten profilaktycznie, na mączniaka. Było tam gniazdo kosa, ale coś się z kosicą stało...nie ma jej, ostatnio dwa tygodnie temu była...złożyła jedno jajko i opuściła gniazdo. Nie widać jej, czyżby coś się z nią stało?

Róże zaczynają na potęgę kwitnąć, za tydzień już będzie bardzo różano

Odnosnie opryskow eM znalazł na swierkach galasy i jest zalamany zbieral do pozna wczoraj.
A czym pryskasz lisciaste.
Kindzia 12:24, 21 maj 2018

Kasiu nie zaobserwowałam Jak trzymaja kwiaty, ale paczki sztywno trzymaja sie ku gorze. Kwiaty sa bardzo pełne i moga pod ciezarem sie pochylac jak maja slupek delikatny. Ale tak jak napisalam nie zauwazylam musze obserwacje przeprowadzić .

Jaka roza pokaze o ile jeszcze bedzie. Kupuje tez powojnik Rapsody piekny cudowny kolor niebieski ktory jest moim kolorem.

Dobra, czekam na Twoje spostrzeżenia.

Ja kupiłam powojniki Blue Angel, zobaczymy jak dadzą radę z nornicami...też niebieskie, tyle, że jaśniutkie.
Kindzia 12:26, 21 maj 2018

Odnosnie opryskow eM znalazł na swierkach galasy i jest zalamany zbieral do pozna wczoraj.
A czym pryskasz lisciaste.

Każde czym innym musiałam. Buki Confidorem, miałam jeszcze...mam nadzieję, że nie na tyle przeterminowany i zadziała. Wiąza Ortusem. Klona Falconem.
ElzbietaFranka 14:42, 21 maj 2018

Kasiu już kupiłam i wstawiłam na mój watek.
Mam 3 sztuki niebieskiego anioła. Kupowałam w zeszłym roku. Dobry powojnik bo można ścinać wiosna i odrasta. U mnie teraz ma już 2 metry i dużo pąków. Ścięty na 10 cm od ziemi.
Czym więcej odrostów od ziemi tym bujniejszy.

Zobacz i napisz co myślisz o tych rozach

Kindzia 14:55, 21 maj 2018

Kasiu już kupiłam i wstawiłam na mój watek.
Mam 3 sztuki niebieskiego anioła. Kupowałam w zeszłym roku. Dobry powojnik bo można ścinać wiosna i odrasta. U mnie teraz ma już 2 metry i dużo pąków. Ścięty na 10 cm od ziemi.
Czym więcej odrostów od ziemi tym bujniejszy.

Zobacz i napisz co myślisz o tych rozach

Właśnie czytałam, że ten powojnik lubi niskie cięcie. Jak go coś nie zeżre, będzie pociecha

Byłam i już napisałam
ElzbietaFranka 16:29, 21 maj 2018

Kasiu dzięki za tak dobre wiadomości.