Wstyd się przyznać ale w zeszłym roku ani razu nie dostały nawozu, teraz planuję nawozić, widziałam takie specyfiki dedykowane specjalnie hortensjom, chyba Substrala jest dobry,tak?
Tylko nie wiem kiedy to nawożenie rozpoczynać, więc porady mile widziane
Ale będzie kwiatów miała magnolia - zapowiada sie jeden wielki magnoliowy odlot!
Muszę zrobić zdjęcie gigantycznej magnolii jaka rośnie w mojej dzielnicy, jest niesamowita.
Jak ja się cieszę, że sobie wszystkie odmiany seslerii zamówiłam - są piękne!
Narcyzy w donicy cudne, jakie trawki im tam dodałaś?
I jeszcze powiedz ile metrów od tarasu jest oddalona ściana wodna u Ciebie?
Dołączam do niewyrobionych promanalowo. Temperatura dopiero teraz utrzymuje się powyżej 10 stopni. Tak więc już przygotowałam się na coroczną walkę z mszycami w sezonie
Nie pokazywałam ich po obcieciu.
Nie wiem czy się je tnie czy nie,ale ja każdego roku je obcinam i gole, bardzo ładnie odrastają.
Gole od dołu, bo mam posiusiane przez moje pieski, więc wolę mieć wycięte niż brązowe spalone.
Karminowych hiacyntów nie ma za dużo w sprzedaży, może w przyszłym roku będzie lepiej.
A teraz kupiłam pomarańczowe na próbę
byłoby miło, ale raczej możliwe to nie jest, sadzonki były różnej wysokości, a ja nie wybierałam tylko sadziłam jak leci, w końcu i tak wszystko trzeba będzie mocno przyciąć za jakiś czas.
Jedyne życzenie jakie teraz mam to żeby się przyjął i nie chorował!
o super, ambrowce są piękne.
Moim kupionym późną jesienią nie miałam okazji się nacieszyć, teraz wypatruję, aż się obudzi, a pąki już prawie na wylocie.
Już się wiosna zaczyna całą parą, infekcji powinno być mniej.
Wiem jak to jest na początku sezonu jak się cały dzień pracuje w ogrodzie, każdy gnat się czuje, trzeba przyzwyczaić organizm do takiej aktywności i będzie coraz lepiej.
Niestety praca duzo absorbuje czasu i jeszcze mój maluch zainfekowany,więc o pracach na powietrzu mogłam zapomnieć. Wczoraj wzięłam się za trawnik-dziś wszystko boli
Chce skończyć przedpłocie-napewno pochwalę się fotkami Czekam niecierpliwie na zdjątka z Twojego ogrodu
pozdrawiam
Na przyszły rok myślcie o zakupie wertykulatora i tylko czyszczenie tujek zostanie na liście nie lubianych prac (choć i na to jest sposób - odkurzacz przemysłowy).
To może ta ścianka jednak będzie w tym roku, bo chyba wszystko idzie ku dobremu?
Do mnie murarz wczoraj nie dotarł, a już że 3 razy spotkanie było przekładane, trochę mnie to zaczyna martwić...
A to sobie uzupelnisz.
W Rybniku, ale nie w szkółce leśnej, ostatnio grabów cos nie mają, buki mi proponowali, ale one bardziej kapryśne i się nie zdecydowałam.
Na tej fotce to jeszcze intensywnej zieleni trawy brakuje!
Przy wejściu jeden komplet będzie, drugi powędruje gdzie indziej.
Zniklaś coś ostatnio, jakieś plany się wykluły przez ten czas?