Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogródek Iwony 12:31, 17 paź 2015

Do góry
Hogata napisał(a)
A ja swoje Ice Dance golę na wiosnę, nie mam czasu jej kilka razy skubać, czy podcinać. No i mam jej sporo. Szybko odrasta i jest później piękna aż do kolejnego cięcia

Problem w tym, że u Madżenki po takim cięciu niskim padły. A ja mam pierwszy sezon. Dlatego się dopytuję o ich traktowanie. Polinka przycinała, ale nie całe i odbijały. Podobno jest punkt krytyczny cięcia. Poniżej można je uśmiercić.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:36, 17 paź 2015

Do góry
Na pierwszej rabaciet( z berberysami ), będą szafirki w Silverach.
Na drugiej, gdzie są kule bukszpanowe( nie ma żurawek, jest Amazon Mist) będą fioletowe hiacynty.
Na trzeciej, w ID były by szafirki.

Dobrze myślę czy jednak szafirki za małe do ID??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:11, 17 paź 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
za Ice Dancerami (pomiędzy RB) proponuję tulipki lub narcyzy. Szafirków nie będzie widać tak jak i liści tulipanów i narcyzów. Natomiast szafirki posadzone przed ID będą cię wkurzać na jesieni wykładające się liście. Szafirki do Silver Sceptre idealnie się nadają. Pomiędzy. Liście wtedy tak nie rażą, a kwiaty cudownie komponują się z carexem. Będziesz miała niemal liriope

Toszko, a jak bym dała szafirki pomiędzy ID? Z przodu nie mogę bo mam wylewkę betonową pod kostkę. A na wiosnę ID będą trochę przycięte to chyba będzie widać te szafirki a póżniej liście schowają się w ID.
Chcialam dać te szafirki tak geometrycznie u mnie w ogrodzie. Zaraz poszukam zdjęcia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:11, 17 paź 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
za Ice Dancerami (pomiędzy RB) proponuję tulipki lub narcyzy. Szafirków nie będzie widać tak jak i liści tulipanów i narcyzów. Natomiast szafirki posadzone przed ID będą cię wkurzać na jesieni wykładające się liście. Szafirki do Silver Sceptre idealnie się nadają. Pomiędzy. Liście wtedy tak nie rażą, a kwiaty cudownie komponują się z carexem. Będziesz miała niemal liriope

Toszka znów Cię ściagnęłam myślami Wczoraj wieczorem myślałam o Tobie!

Jak zachowują się Silvery na wiosnę? Trzeba je skubać czy można tak jak ID przyciąć całe na odpowiednią wysokość?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:07, 17 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Bluszczyk formowany w kule planuje co roku na swieta zakupic literki tez od kilku lat...wychodzi na to ze dobra w planowaniu jestem

Kasiek, wez kawałek drutu i sama możesz zrobić stelaż. Literki szukałam kilka dni, ceny na alle powalały...30zł za jedną literkę to duża przesada...na szczęście znalazłam za 10 zł.
Dla odmiany czas na zmiany... 10:32, 17 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Betka widać, że Młoda naprawdę szczęśliwa z prezentu. Zostawiasz sobie takie rysunki na pamiątkę?

Poli teraz to już zostawiam tylko rysunki the best ...strasznie dużo tego i nie bardzo jest gdzie trzymać...mam jeszcze po starszej, więc trochę tych skarbów się uzbierało..ale aparacik przechowam
Ogródek Iwony 08:48, 17 paź 2015

Do góry
Ewa, Polinka - dzięki

Iwona - czytałam tylko, żeby ją troszkę podsypać korą, bo przy dużych mrozach może wymarznæć. Mam nadzieję, że nie zrobi mi takiego numeru

Madżenko, dziękuję za wskazówki dotyczące ID. Będę pamiętać.

Dziś chyba wszyscy sadzić będą cebulowe. Ja za tydzień postaram się.
Dziś to nawet panowie obiad zrobią, a ja poodpoczywam
Poprosiłabym M o wsadzenie cebulowych, ale zaplanował sobie sporo męskich spraw koło domu i może się nie wyrobić.
Zmiana opon na zimowe, zakup węgla i ulokowanie w kotłowni, a teraz pojechał na zakupy z moją listą. Ciekawe, czy kupi hiacynty, bo są w promocji

Nad ranem popadało i ogród podlało. Miłego dnia wszystkim życzę.
Moja codzienność - ogród Oli 22:19, 16 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Teraz z płotem to już totalna perfekcja Wszystko jest idealnie!

szary płot jednak robi robotę nawet rośliny na jego tle wyglądają lepiej
w przyszłym roku polecimy z resztą bo teraz już nie pora na schnięcie farb..
Moja codzienność - ogród Oli 22:09, 16 paź 2015

Do góry
Teraz z płotem to już totalna perfekcja Wszystko jest idealnie!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:05, 16 paź 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
hehe sobota cebulowa bedzie

szkoda, że w niedziele nikt nie zobaczy efektów sadzenia ...to jest wyjątkowe sadzenie

Mój eM był bardzo zdziwiony gdy zakomunikowałam, że jutro sadzenie cebulowych? Mówi- a nie zmarzną przez zimę? Pózniej stwierdził, że do niczego takie sadzenie jak na efekty trzeba czekać 5 miesięcy...

Pozdrawiam Madżen
Lawendowy zawrót głowy 22:04, 16 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
I Ty się zachwycasz moimi trawami?? Przecież Twoje rozplenice to piękne trawiszcza! Jolu, stworzyłaś piękne miejsce. Z radością obejrzałam fotki

Zachwycam sie Twoimi bo jest czym )) u mnie sobie radza ale tkich grackow jak Ty nikt nie ma ))
Moja codzienność - ogród Oli 22:00, 16 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ola zlec Mowi stado reniferow my kupimy jak nie to ja kupie wyrzynarke porządna i zaczne wycinac

Racja! składam pierwsze zamówienie
Lawendowy zawrót głowy 21:56, 16 paź 2015

Do góry
I Ty się zachwycasz moimi trawami?? Przecież Twoje rozplenice to piękne trawiszcza! Jolu, stworzyłaś piękne miejsce. Z radością obejrzałam fotki
Moja codzienność - ogród Oli 21:51, 16 paź 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

u mnie też było ciepełko +15 a jutro znów deszcz ...

I u mnie chyba deszcz będzie...od godziny pada...a ja cebulowe kupiłam

Renifer też zaczyna mi chodzić po głowie
Dla odmiany czas na zmiany... 21:33, 16 paź 2015

Do góry
Betka widać, że Młoda naprawdę szczęśliwa z prezentu. Zostawiasz sobie takie rysunki na pamiątkę?
Typografia ogrodu 21:25, 16 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Ale to jakiś specjalny wazon, czy taki zwykły domowy? Pod wpływem temperatury nie pęknie? Namiary poproszę

Zwykly.nie raz juz palilam w takich swiece tak jak w sloikach itp i nigdy nic sie nie dzialo. Reszta priv
Typografia ogrodu 21:20, 16 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Tak to wazon. Jeden kupilam kiedys w janinie.a dwa pozostale ostatnio w hurtowni florystycznej.jest taka jedna pod poznanim ze szkolka razem jakbys chciala namiary to podesle

Ale to jakiś specjalny wazon, czy taki zwykły domowy? Pod wpływem temperatury nie pęknie? Namiary poproszę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:18, 16 paź 2015

Do góry
Królowo! Musiałam się nieżle cofnąć ale dzieło sztuki obejrzałam Delikatny, elegancki wzór wybrałaś.
Typografia ogrodu 21:08, 16 paź 2015

Do góry
Asiu, zdradz proszę w co włożyłaś świeczkę w wianku? To szklane To chyba nie jest zwykły wazon? A może dasz namiary gdzie coś takiego mogę kupić...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:06, 16 paź 2015

Do góry
Macham deszczową porą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies