Ogrodowo jestem trochę uwsteczniona, bo ratując się przed upałami, zafundowałam sobie klimatyczne przeziębienie Więc w ogrodzie co najwyżej sobie siedzę i omiatam. I tak sobie myślę, że te nieposadzone roślinki wyglądają lepiej niż ustawione w kompozycjach
Ania trawy i krzewy są łatwe do opanowania nawet dla niewtajemniczonych a drzewa w większości to wąskie pendule lub kolumnowe więc zbytnio nie zajmują miejsca a i następca na bieżąco szkolony jest w sztuce trzymania tego towarzystwa w ryzach
U mnie też gorąco a na dodatek walczyłem z dostawą obornika, trzy dni -kiedyś byłby to jeden dzień góra półtora
widać płot bo tuje poszły sobie na drugą stronę i od razu jest luźniej
ta jodła kalifornijska bedzie spora ale póki co ograniczam ją po szerokości
dąb Irtha dorasta maks 5m na moim piasku góra 3 a i tak będzie z niego niwaka
I ja lubię bukieciki. Staram się chociaż raz na tydzień je zrobić.Ale rożnie to bywa.
Dziękuję za pochwałę moich zdjęć.
Oj ta jesień na się zbliża, zbliża...
Chryzantemy już kwitną
Nachyłek wciąż kwitnie
Mirelko te hortki to vanilki akurat te super się w tym roku wybarwiły ,ale mam jedną która rośnie na patelni i dostaje mniej wody to ona jest bardziej brązowa niż różowa
Grażynko dziękuję :0
I były takie kolorowe sny ??
Wczoraj w końcu przesadziłam Ciemiernika .Podzieliłam na 2 i różnych miejscach wrazi e czego gdyby przepadł.
A tye nasiona to kiedy można wysiać ??
Oj w głowie sporo jest do zrobienia..
Ale nie wszystko da się już...
Miejmy nadzieję ,że jesienna aura będzie nam sprzyjać, także przy pracach ogrodowych
Czego i tobie życzę. I dobrego pobytu u mamy
Leonardo da Vinci
Chipek
Luisa Augusta
nn