Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:46, 23 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Malgosiu, kulki cudne, nowy magnoliowy nabytek tez! Jestem za spotkaniem objazdowo-szkolkowym, moze w sobote w polowie kwietnia? Lodz/pod Hala + moze retkinia? szkolka w P-cach Orla i/lub ta sama nie pamietam ulicy;
posilek regeneracyjny u mnie plus dalej do Lasku? daj znac

Rzeczywiście dobra jakość i niezła cena tych kulek była.
Magnolia - to moje marzenie od 2 lat było....
Co do spotkania - to ok może byc połówa kwietnia, szczegóły dogadamy jeszcze
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:14, 23 mar 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Wpadam w poszukiwaniu u ciebie wiosny Agatko
Znalazłam kocurka i troche krokusów no i cudne widoczki zimowe z gór...niektórzy to maja szczęście nie dośc że na co dzień piekne widoki gór i pagórków z ogrodu ogladasz to jeszcze i urlopowe wypady tez masz w górskie atrakcje bogate
Agatko jak tam wygląda twoja magnolia Genia bo ja jak pamietasz w ubiegłym roku sie napaliłam,pozachwycałam u cie=bie i w centrum ogrodniczym u nas pod Łodzia ale ostatecznie nie kupiłam a teraz znów mnie kusza kolejne egzemplarze w OBI i...pewnie sie skusze boi Makasia Genie kupiła i ja mam wielka ochote na nią
Pozdrawiam!

Małgosiu, ja bez gór, ich widoku, krajobrazów, i bez kontuzji nie potrafię żyć...niektórzy tak już mają...chorobę górską

Magnolie, ogólnie są w dobrej kondycji, ale o pąki po przymrozkach zawsze się martwię

Gene ma się dobrze, tak wygląda u mnie, została przesadzona, i już ma dwie dodatkowe gałązki, urosła
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 11:31, 23 mar 2015

Do góry
Mówisz, że moda na brązy wróci?! Ale będę mieć malowania!!! Ulala...

Dobrze Ci Magnolia powiedziała. Za dużo tego przemalowywania byś miała.
Masz szaro w domu więc się delektuj
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:30, 23 mar 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Krokusy, ciemierniki, irysy - wszystkie cieszą oczy Piękna ta magnolia, będzie prawdziwą perełką w ogrodzie. Pozdrówka

Mam nadzieje że bedzie piekna, póki co to taki patyczek...
Pozdrawiam wiosennie Iwonko!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:18, 23 mar 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Małgosiu, nie zdążyłam ci odpisać, a tu widzę, że tegoroczną wiosnę już gloryfikujsz na całego krokusy, iryski i super zakupy....magnolia Gene już na zawsze zagości w Twoim ogrodzie, cieszę się razem z Tobą....z pewnością znajdziesz dla niej cudowne miejsce w ogrodzie, tak, żebyś ją miała zawsze pod okiem...miłego sadzenia

Mój ogród niewielki ale sie postaram jakieś reprezentaycyjne miejsce dla niej znależć.
Pozdrawiam Agata!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:06, 23 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Widzę że nie tylko magnolia do ciebie wolała bo zakupy większe Słońce jest u was???
U nas tak ponuro że tylko kawa i kominek mi dzisiaj zostaje Pozdrawiam Gosiu

Oj tak Małgosiu zakupy wieksze bo oprócz magnolii kupiłam 2 wrzośce do kompozycji do donicy na taras, potem po przekwitnieciu przesadze do innych wrzosowatych na rabate oraz 2 kulki bukszpanowe na wymiankę za inne kulki które musze wywalic z rabaty bo coś je mi zeąrło albo poraziło i nie chce żeby to cos przelazło na moje pozostałe bukszpany

Pogoda i u nas była raczej domowa niz ogródkowa, było słońce ale chłodno
Pozdrawiam
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 21:00, 22 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Oluś bardzo bardzo mie sie podoba ten wasz warzywnik!
no mistrzostwo świat normalnie.
świetny projekt, swietne wykonanie mega profesjonalnie.
tak sobie śmiesznei pomyślałam że jakby on był "zrobiony na szaro" to wszyscy piali by z zachwytu.
A mnei sie podoba taki bo pasuje do całego otoczenia ładnie się wkomponuje w taras i pozostałe drewno w obejściu.
Wydaje mie sie tez że będzie bardzo praktyczny, jak na głowę nie będzie tam kapać to pomidory miałabyc pewnie wysmienite.
Już czekam aż zarosnie buszem warzywnym.
siaałś juz coś na rozsady?

Dziękuję kochana też jestem pod wrażeniem wykonania
a z tą szarością to też mi przyszło do głowy ale mi szarość do niczego by nie pasowała choć nie ukrywam, że lubię na nią patrzeć ale za parę lat może wróci moda na brązy i wtedy szarości będą przemalowywać a ja już je będę mieć a tak serio.... Magnolia uświadomiła mi jak zimą fajnie te drewno kontrastuje ze śniegiem i już nie patrzę na te szarości z takim utęsknieniem

boję się tylko o tą praktyczność bo nie wiem czy tam za dużo cienia nie będą te dechy rzucać, ale zobaczymy latem jak słońce będzie wyżej ... no i na pleksy muszę coś przykleić, żeby ptaki nie ucierpiały. A zadaszenia nie będzie a pomidorki to tylko koktajlowe będę uprawiać bo one nie są takie wymagające

nic nie siałam w tym roku, czasu brak i głowy przez remonty i takie tam, będę inwestować w sadzonki ale najpierw czymś te skrzynie trzeba zapełnić a kompostu swojego brak :/
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:47, 22 mar 2015

Do góry
Krokusy, ciemierniki, irysy - wszystkie cieszą oczy Piękna ta magnolia, będzie prawdziwą perełką w ogrodzie. Pozdrówka
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:42, 22 mar 2015

Do góry
Małgosiu, nie zdążyłam ci odpisać, a tu widzę, że tegoroczną wiosnę już gloryfikujsz na całego krokusy, iryski i super zakupy....magnolia Gene już na zawsze zagości w Twoim ogrodzie, cieszę się razem z Tobą....z pewnością znajdziesz dla niej cudowne miejsce w ogrodzie, tak, żebyś ją miała zawsze pod okiem...miłego sadzenia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:34, 22 mar 2015

Do góry
Gierczusiu....w tym roku będę częściej pewnie siedziec, bo tak zwykle nie bywało pozdrawiam serdecznie

Sebciu....chyba takdzis zimnica, nosa w końcu nie wyściubiłam, kanapowa byłam i zabwa z Misią

ana_art...no jak się tak napatrzyłam i na fotach i potem w realu, to koniecznie chciałam, szkoda, że tak późno odkryłam Ogrodowiskoale wcześniej az tak ogrodem się nie zajmowałam, choc kochałam, działałam społecznie więcej

Hanuś...jestem i z tego jestem najbardziej się cieszę, odwzajemniam uściski

Bogdzia...urocza kruszyna, całe 10 cm, musze uważac aby drapiezniki nie porwały tak, jest jak mówisz, ciesze się drobiazgami
a tu gdzie wyczyszczone i ziemia juz ruszyły tawułki Arendsa, midownik Blue Royal i lilie idą mi na potęgę, jakos chyba szybko, oby nie zmarzły..

magnolia giażdzista prawie pęka
pozdrawiam i lece znowu ćwiczyć
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:19, 22 mar 2015

Do góry
Widzę że nie tylko magnolia do ciebie wolała bo zakupy większe Słońce jest u was???
U nas tak ponuro że tylko kawa i kominek mi dzisiaj zostaje Pozdrawiam Gosiu
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:06, 22 mar 2015

Do góry
Peonia drzewiasta już w pełni przygotowana do startu

I magnolia też

A moje ubiegłoroczne nasadzenia -żurawki przetrwały lekka tegoroczną zimę w prawie niezmienionym stanie, co mnie bardzo cieszy

Królami ogrodu pozostają jednak na ten moment nadal krokusy, czyz nie ?

Makowo na Kociewiu 06:47, 22 mar 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Mam takie same obserwacje w tamtym roku wszystko szybciej rosło i było więcej deszczu.
Oj pod koniec marca to już magnolia pokazywała kolory, i tulipany wczesne i narcyzy kwitły na całego może wiosna pod koniec marca przyśpieszy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:18, 21 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Trawę nawozimy gdy już rośnie

U mnie już rośnie , kwitną forsycje a magnolie pokazują kolor kwiatów.
Za tydzień pierwsze koszenie trawy
Rok temu 30.03 kwiatła u mnie magnolia stellata. Ciekawe czy w tym roku też tak wczesnie zakwitnie?
Kosolkowa Pasja 18:50, 21 mar 2015

Do góry
pasjonatkaamatorka napisał(a)

Już Cię widzę jak im matkujesz "Morelko trzeba nóżki przkryć raz,raz!"
a niech się uczy dziewczę trochę samodzielności

żartuje oczywiscie,też się tak cackam ze swoimi "skarbami"

Ona nie przycięta jeszcze, ma chyba czub na 2,5 metra, więc "Schyl główkę Morelko, ubierzemy czapeczkę, bez dyskusji" Za to magnolia potulnie zakłada. Hortensje trzeba trochę opierdzielić, bo wyłażą i nie chcą sie ubierać. Normalnie moje dzieci bardziej posłuszne są
Kosolkowa Pasja 17:39, 21 mar 2015

Do góry
Uporałam się z cienistą rabatą. Znaczy - kształt jest (zostawiłam póki co bordery, zawsze mogę wyciągnąć) i hortensje przesadziłam na własciwe miejsca. Teraz mają prawidłowe odległości Zabrałam z niej kolejnych kilka roślin do donic i thuję sunkist przenioslam na inną rabatę. Te hort takie wielkie i ciężkie że umieram. Największą zostawiłam eMowi, ledwo dźwignął. Zostało jeszcze parę roślin które muszę wykopać, potem posadzić tawułki, hosty i zawilce i później pozostanie "tylko" dokupować sukcesywnie nowe - trawy, cisy itd.

Zaczęłam zmieniać rabatę przy tarasie, ale nadal nie jestem usatysfakcjonowana.. Ale ona mnie męczy!!

Była piękna pogoda, a od nocy miało padać. Dopiero o 16 zaczęło kropić. Zapowiadają nadal przymrozki w nocy. Okryłam morelę, magnolia też w kokonie i hort które przesadzałam też z powrotem ubrałam.

Nie wiem czy azalię okrywać? Ma duże pąki.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:33, 21 mar 2015

Do góry
Kindziu..cmokam i dziekuje)

Kondziu... Po dobrych wiescich usmiech jest, dzieki i pozdrawiam

Madziarzeszow....dziękuję za slowa otuchy

Madzenko....a jak ja, mimo ze bedzie chlodniej, jest i tak ok po dobrych nowinach

bdn....Danusiu bardzo dziękuję co do grabi, sa rewelacyjne i dozywotnia gwarancja, jak z kazdym sprzetem tej firmy, wlasciwie prawie wszystko juz wymienilam na tę właśnie firme

Agata19762... Kochana, bardzo ci dziekuje za tyle cieplych slow wierzę, ze u ciebie tez wszystko dobrze sie ulozy, bede intensywnie myslec i posylac duzo dobrych mysli, jestem z toba, wspieram ile sił, choc wiem, ze jest ci trudno, cmokam Agatko

Sebciu....i wisennie i radosnie, cmokam i dziekuje

Zawitko...bardzo dziekuje mam nadzieje, ze trawka juz ci ruszyla i kly pokazuje

Agnieszka.B.....Agus dzieki, to byl trudny czas, nadal strach jest, ale nie pozwole mu sie zdominowac

Pamajo......alez wielki okaz drzewka szczęscia i ta cudna magnolia, mialam podobna, ale 3 lata temu zalatwil drzewo mroz kwietniowy, nawet sasiadka jej zalowala, choc malo kwiatkowa jestdziękuję i pozdrawiam

Ostrzyglam wielkie i mniejsze kostrzewy, czesc skubalam, ale szybko zrezygnowałam

Tu trawy przystrzyglam i inaczej linie rabaty zrobilam

Czeka mnie dosiewka trawy w tym miejscu
wystrzyglam wrzosy czy tez wrzosce, laurowisnie upstrzone przez gołebie, mnostwo w sosnach ich siedzi

Te teź przycielam jedna kępe znowu podziele, bardzo lubie Frosted Curls

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:53, 20 mar 2015

Do góry
Wpadam w poszukiwaniu u ciebie wiosny Agatko
Znalazłam kocurka i troche krokusów no i cudne widoczki zimowe z gór...niektórzy to maja szczęście nie dośc że na co dzień piekne widoki gór i pagórków z ogrodu ogladasz to jeszcze i urlopowe wypady tez masz w górskie atrakcje bogate
Agatko jak tam wygląda twoja magnolia Genia bo ja jak pamietasz w ubiegłym roku sie napaliłam,pozachwycałam u cie=bie i w centrum ogrodniczym u nas pod Łodzia ale ostatecznie nie kupiłam a teraz znów mnie kusza kolejne egzemplarze w OBI i...pewnie sie skusze boi Makasia Genie kupiła i ja mam wielka ochote na nią
Pozdrawiam!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:34, 19 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Magnolia desperatka.... u mnie nawet roślinki szurnięte ... i to nie jeden pąk..... takich jest już sporo.

mówia że pies upodabnia się do właścicieli, ale żeby rośliny były równie postrzelone??? Buziam !
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:00, 19 mar 2015

Do góry
Liłka a ja myślałam że tylko ja zyję sobotą

Sebek nie wyzywaj sie na oknach bo popękają, wpadnij do mnie , Hobocikiem też trzeba nadzorować !

Gierczusia synoptycy wycofali sie z groźby zimy, forsycje kwitną więc ciacham w sobote na całego

Zetka nic nie nadrabiaj, wystarczy ze będziesz !!!

Żilina tniemy lawendę na jeżyka

Siakowa - Sebek i Marta odpowiedzieli, ja sie lrzyznam ze mam tyle sadzonek ciagle orzesadzanych, że nie musze nic ukorzeniać....

Lindsay - Kardynalek orzy okazji sie zamówił ale od jesieni planowała Purpurea Plena do rózyc

Kondzio a kiedy pokazesz zmiany wnowym watku? Wiesz że czekamy a ja nie niecierpliwa jestem!

Napia ciesze sie, ze kibicujesz , mam grupę wsparcia bo nie ukrywam , ze serce mi będzie krwawić przy wycinaniu tych brzoz.... To moje drugie drzewa w ogrodzie... Pierwsza była magnolia...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies