Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

rozark 13:42, 08 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Przyszła paczka z piwoniami i różami z Rozarium.. i mam kolejnego gratisa... wszyscy się uparli by mi dawać w gratisie duże róże i pnące .. zamiast malutkich i kompaktowych.. i znów mam problem..
Acha gratis to Róża Souvenir de la Malmaison Climbing.. ma ktoś?????

Ależ masz farta!!!!!!!!!!!

Zerknij sobie tutaj:

"Róża burbońska.Jedna z najświetniejszych róż jakie zostały wyhodowane w ogóle.

Choć ta odmiana w warunkach Polski ma raczej więcej wad niż zalet, to mimo wszystko kiedy sami ją zobaczycie zrozumiecie, że ona rzeczywiście godna jest królewskiej uwagi. Koloru kwiatu nie można oddać zdjeciami. Płatki są delikatne i filigranowe. A zapach po prostu niezwykły. Słodkawy, jak dojrzały banan i ostry jak cynamon, właściwie całkiem nie podobny do aromatu róży. Ma w związku z tym jeszcze jedną wymowną nazwę „Queen of Beauty and Fragrans” czyli królowa piękna i woni, dzisiejsze róże nie mogą nawet marzyć o takim zapachu. Dodajmy, że można go opisać również jako korzenno-owocowy."
http://www.roses.webhost.pl/2008/03/souwenir-de-la-malmaison/
popcorn 13:48, 08 kwi 2015

hehe, ja gratisy oddaję teściowej albo sadzę za płotem hihi

pozdrawiam!!
Kindzia 13:49, 08 kwi 2015

U mnie Malmaison dostała eksmisję...krótko kwiat trzymała. Jak wyjeżdżałam w niedzielę rozkwitała, w następny piątek już śmieciła..
07_Rene 15:16, 08 kwi 2015

Aniu, powiedz, czym nawozisz swoje magnolie? Dbasz o nie jakoś specjalnie?
Widziałam wczoraj w szkółce różne magnolie i mimo, że niektóre były do kolan, to miały już na każdej gałązce pąki kwiatowe. Natomiast moja "alexandria", posadzona w 2013r., niby rośnie, teraz jest wysoka na ponad metr, zawiązała w ubiegłym roku tylko jeden pąk kwiatowy!!!! (który i tak syn mi zimą złamał - urwis jeden).
Coś chyba robię nie tak, że moja magnolia taka wybredna...
gierczusia 17:32, 08 kwi 2015

Ja tam nie wiem , czy takowe cudo gratisa sadzić za płotem by nie było żal...opis tego zapachu samą mnie zafascynował

A i od samej nazwy można se jężora połamać

Buziole Aniu
Bogdzia 19:21, 08 kwi 2015

Jestem na bieżaco, pozdrówka.
Madzenka 19:41, 08 kwi 2015

Ania chyba szkółkarska zabiegają o Twoje względy bo ja mnóstwo roż zamaiwalam i nigdy gratisy nie dostałam

Co do magnoli to teraz rosna mi powoli ale w maluteńkim ogrodzie przy szeregowce w ciagu 5 lat z 1 m wyrosła mi na 5 M drzewo alexandrina... Nie wiem od czego to zaleźy.... Yellow river rosła szybko dopóki jej nie orzesadzałam i zwolniła... Na szczęście
agata19762 20:58, 08 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Przyszła paczka z piwoniami i różami z Rozarium.. i mam kolejnego gratisa... wszyscy się uparli by mi dawać w gratisie duże róże i pnące .. zamiast malutkich i kompaktowych.. i znów mam problem..
Acha gratis to Róża Souvenir de la Malmaison Climbing.. ma ktoś?????

cudna ta gratisowa róża !!!!!!! wylukałam na necie ...
agata19762 21:00, 08 kwi 2015

Ania pod co sypiesz skorupki z jajek oprócz lawendy ???
Kasya 21:01, 08 kwi 2015

popcorn napisał(a)
hehe, ja gratisy oddaję teściowej albo sadzę za płotem hihi

pozdrawiam!!

No...ładna
Karola, ja bym takiej teściowej nie oddała