Mój nowy nabytek, nareszcie nie będzie mnie już denerwowało to puste pole przed domem (mój mąż już się boi, że skończy się na całkowitej eliminacji trawnika A ja już oczami wyobraźni widzę jakieś nasadzenia pod drzewkiem, haha
Potrzebuję pomysłu na ten kawałek. Kupiłam dwie pęcherznice Red Baron, dziś dokupię jeszcze dwie i zrobię z niej żywopłot (piszą że sadzić na żywopłot co 70cm). Zastanawiam się tylko co posadzić pod nią. To będzie miejsce dość zacienione no i w przejściu więc nie chcę by wyłaziło za mocno na ścieżkę. Krawężnik będzie zlikwidowany i sypniemy kamień tak jak przy podjeździe. Błagam o podpowiedzi.
Uprzedzając pytania, za klonami globosum są berberysy.
Na początek trzeba było zapłacić za wstęp (5 Euro) w małym domku florystycznym z pięknymi kompozycjami.
Potem weszłyśmy aleją miskantów do ogrodu żwirowego. Alejki nie sfotografowałam, bo musiałam trzymać parasol i chronić aparat przed mokrymi olbrzymimi miskantami
Witajcie. Po zdjęciu basenu z ziemi mój psiak zaczął wyciągać takie stwory. Orientujecie się może co z tego wyrośnie? Mój trawnik to na razie łąka, ale w przyszłym roku chciałbym już zakładać, a jeśli to coś jest szkodliwe dla trawki, to chciałbym się tego pozbyć.