Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przedziwny Ogród 18:31, 16 gru 2020

Do góry
W trakcie dekoracji...

Kwiaty we włosach 18:21, 16 gru 2020

Do góry
Witam w grudniu Was wszystkich.Trochę było przerwy u mnie ale do Was zaglądałam.
Eliso to były dzwoneczki, takie drobne fioletowe.
O... takie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:00, 16 gru 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Cudowne jak z Disneya. Bajkowo to wygląda. Dorotka już zanotowałam i usunę

To druga osoba, która przyznała się do przypomnienia na lodówce o programie.
Już sobie wyobrażam jak wnukowie przyjadą ile to będzie przestawiania i zabawy.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:00, 16 gru 2020

Do góry
kamila66 napisał(a)
Dorotka, gratuluję odwagi . Przyszłam po inspiracje, zobaczyć co u Ciebie siedzi na ławeczce, a tu takie sensacje Cieszę się, że dostrzegli Twoją kreatywność . Anioły w kartonie po mleku piękne stroik z reniferami chętnie bym skopiowała
Nie patrzyłam w stronę kamery, nigdy nie wiedziałam czy już kręcimy, czy tylko rozmawiamy. Czasem miałam wrażenie, że to już nakręcają, a tu się okazuje, że tylko próbowaliśmy jak to wyjdzie i znów wracamy za tuje i lilaki i powtarzamy to samo. Wtedy bardziej się spinałam. Panu Markowi podobało się to, że wykorzystuję naturalne produkty do dekoracji i że nie sprzątam całego ogrodu na zimę.

Bardzo mi miło, że chcesz zrobić stroik, który wymyśliłam, nie mam nic przeciwko temu.

Ogród w dolinie 17:56, 16 gru 2020

Do góry
Pożegnanie z trawnikiem na frontowej...

Dziś było zdecydowanie cieplej, tylko mgła towarzyszyła cały dzień.
A pomiędzy nową rabata a grujecznikiem w dolnym ogrodzie w przyszłym sezonie wsadzę 2 grujeczniki oraz zrobię tam przechowalni, żeby rośliny nie stały w doniczkach. Trzeciego grujeczniki posadzę z drugiej strony między bukiem a aktualnym grujecznikiem... Trawnik zryty...
Teraz trzeba to przykryć, żeby trawa się przerobiła...

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:14, 16 gru 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dorotko świetna dekoracja.
zresztą jak z zawsze twój ogród zachwyca, różnymi dekoracjami.
A w tym okresie szczególnie masz ich dużo. Wszystkie piękne i wyjątkowe
Dlatego też nie dziwi mnie, że ekipa programu Rok w ogrodzie zawitała do twojego pięknego ogrodu.
Dużo ogrodów jest pięknych od wiosny do jesieni. A potem puste i nijakie. A u ciebie i o tej porze jest pięknie.
A, bardzo pięknie i na bogato z tymi w wszystkimi dekoracjami
Gratuluję.
I pozdrawiam
Dziękuję Aniu Ja od zawsze lubiłam dekorować na Boże Narodzenie ogród. Pamiętam zimy gdy było -15, stopni, a ja rozwieszałam światełka przemarzając na tym mrozie. Teraz przy -2 mogę być tylko 15-20 minut w ogrodzie, bo już jestem przemarznięta.
Teraz dekoruję w domu, mam też zagniecione ciasto na piernikowe chatki. Niestety przez 3 dni kiesko się czułam i wszystka robota zatrzymana.
Pozdrawiam

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:58, 16 gru 2020

Do góry
Wykorzystuję termoregulator i grzałkę z piekarnika, dzisiaj wymontowałem górne grzałki i szykuję kominek ze skraplaczem żeby nie kapało na wędzonki.
Mięsiwo się pekluje ale przed świętami będzie powtórka z serami i śledzie tylko z nimi jest problem bo w gminie krąży wirusik (nawet za płotem), na szczęście ostatnio trzymałem dystans.
W miarę świeży śledź prawie nie ustępuje pstrągowi.
Oczywiście fundament pod grillo-wędzarnię już gotowy dymbox będzie na szybkozłączkę raz tu raz tam. Duży worek(10kg) zrębków kupiony , będzie się działo

sosna wydmowa Anna Aurea
Przedziwny Ogród 16:37, 16 gru 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Cudowne dekoracje i zdolne rączki masz

Dziękuję Taką choinkę zrobiłam. Teraz czas na jej dekorację

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:33, 16 gru 2020

Do góry
Edys za baziaki dziekuje

Zbyszku, Zuzanno jakos tak wychodzi,ze nam sie zbieractwo wlaczylo i mamy juz 6 maszyn takich starych w lepszym lub gorszym stanie.

dzis czestuje pierniczkami

Ogród do odnowy 16:28, 16 gru 2020

Do góry
pestka56 napisał(a)

Gosia, a ty jesteś pewna, że to jest Schizachyrium scoparium 'Blue Haven"? Masz może inne zdjęcia? Bo tu wygląda jak Andropogon ternarius – zdjęcia dla porównania:

(zdjęcia z encyklopedii traw Mariusza Surowińskiego)

kupowana w ZP z taką metką dostałam i moja nie jest aż tak puchata
Migawki z ogródka 15:39, 16 gru 2020

Do góry

Ogród do odnowy 15:18, 16 gru 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
... palczatka miotlasta Blue Heaven

Gosia, a ty jesteś pewna, że to jest Schizachyrium scoparium 'Blue Haven"? Masz może inne zdjęcia? Bo tu wygląda jak Andropogon ternarius – zdjęcia dla porównania:

(zdjęcia z encyklopedii traw Mariusza Surowińskiego)
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 14:32, 16 gru 2020

Do góry
to ja sie wypowiem obrazkowo w temacie piernikow

moje dzisiejsze, wlasni wyciagnelam z pieca

Sezon 2017 u Hanusi 12:53, 16 gru 2020

Do góry
Dzięki , dobra wiadomość. Tymczasem się pogrzeję przy "Hasiorze"

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 12:37, 16 gru 2020

Do góry
Ciemierniki tuż tuż

Sezon 2017 u Hanusi 11:37, 16 gru 2020

Do góry
Dziękuję, przydadzą się wszystkie życzenia, co do słońca, to nie ma u mnie na nie szansy dzisiaj. I kontynuujemy przegląd archiwum....

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:10, 16 gru 2020

Do góry
Basiek wspomnienia fajne a ile przy tym radochy zwłaszcza gdy wracają zatarte momenty tak jak np gdy obgadywaliśmy naszą szaloną praktykę w Świnicy (obniżone oceny ze sprawowania), zapytałem który to z Zbyszków(4) zgasił światło za pomocą 2metrowego korzenia wiszącego na ścianie i tu wszyscy wybuchnęli śmiechem bo okazało się że to ja chciałem już spać a oni grzecznie grali w karty . Afera niesamowita bo razem z żyrandolem poleciało pół sufitu z sztukaterią. Wypady do klasztoru za murem obok to już inna sprawa

Szanujmy wspomnienia ....

Ogrogroch na szczęście nie miałem z nim "przyjemności" bo to było kilkadziesiąt lat wcześniej ale kolega z podstawówki mieszkał na tej samej uliczce na obrzeżach Ziębic (Münsterberg) i buszowaliśmy w pobliżu jego domku. Dorośli nie chcieli na ten temat mówić bo nie był to temat politycznie słuszny, sami znali tylko plotki z czasów tuż po wojnie gdy jeszcze w okolicy byli przedwojenni mieszkańcy tych okolic

Sezon 2017 u Hanusi 11:09, 16 gru 2020

Do góry
Być w ogródku aż do skutku! Oj, chyba mi się przyśniło! Zajrzę do archiwum i może znajdę słoneczko?

Na mglisty deszczowy poranek mam! Dla Was też.

Miłego!
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:04, 16 gru 2020

Do góry
Mysza napisał(a)
Ha ha...mam maszynkę do popkornu
Dziewczyny może za jakiś czas będzie wątek, ale na razie nic się nie dzieje.
Pusta działka.

Ewuś ten Acer griseum mnie intryguje, może się skuszęCiekawe na co się zdecydujesz.

Kiedyś wstawiłaś zdjęcie ze swojej szkółki u kogoś. Czy pamiętasz może co to za
kontur drzewa/ drzewo za workami ??

Akurat wiem co to za drzewo, bo przepięknie się przebarwiło, ale cena tego drzewa mnie zabiła To Euonymus alatus na pniu

Doświadczalnia bylinowo-różana 09:50, 16 gru 2020

Do góry
Ha ha...mam maszynkę do popkornu
Dziewczyny może za jakiś czas będzie wątek, ale na razie nic się nie dzieje.
Pusta działka.

Ewuś ten Acer griseum mnie intryguje, może się skuszęCiekawe na co się zdecydujesz.

Kiedyś wstawiłaś zdjęcie ze swojej szkółki u kogoś. Czy pamiętasz może co to za
kontur drzewa/ drzewo za workami ??

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies