Mnie zawsze ktoś uświadamiał że biała jest bardzo ładna to prawda. Jak zobaczyłam właśnie na skwerach w Wawie gaurę różową tylko się pokazała od razu zamówiłam. U mnie biała przeżywa zimę, chociaż ta zima byle jaka. Jak mówią o mrozach przykrywam ją liśćmi z brzozy, klonu i nakrywam stroiszem ze świerka lub sosny. Mam bardzo dużo siewek w przyszłym roku muszę rozsadzić po kątach mojego ogrodu.
Gaura musi być posadzona na podwyższeniu aby nie miała zastoju wody w zimie musi woda odpływać bo to jest główna przyczyna że korzenie z nadmiaru wody gniją.
I u ciebie pięknie werbeny kwitną. Nie wiem czemu one u mnie nie chcą rosnąć.
Klon piękny. Hortensje bajeczne.
Szkoda że nie udało mi tego wszystkiego na żywo zobaczyć.
Ale za mało czasu na wszystko co chciałoby się.
Pozdrawiam Ewus
Ależ pięknie ! Tak patrzę co tu odgapić na wiosnę, bo muszę u siebie porządek w trawach zrobić, a też mam tam rozplenicę i red barona. Te kwiaty dodają smaczku. To jest aster czy co? bo się nie znam. Bardzo też podoba mi się też połączenie jeżówek z trawami.
Przy basenie robimy porządek, kupiliśmy nareszcie krzewuszkę na pniu (Monet), musimy ją jeszcze przyciąć (przynajmniej tak mówiła sprzedająca). Całość chcemy wysypać kamieniem. Zastanawiam się co zrobić z lewej, pustej strony (na ukosie będzie pusto, by było przejście). Myślałam o wrzosach, bo niskie i ładnie wyglądają cały rok. Nie wiem tylko czy wrzosy w kamieniach mają szansę dobrze rosnąć.
Wiolu miskanty posadziłam jakieś 1,2cm od tuji ale jak piszesz że to takie potwory to rzeczywiście muszę je przesadzić ale o ile je przesunąć ? Czy o 30cm to coś pomoże ,czy od razu dać je 2m od tujek