Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 17:07, 30 paź 2015
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, masz śliczny awatarek z rajskimi jabłuszkami. Możesz mi coś więcej o tym drzewku napisać i pokazać? ...

Iwonko na awatarku mam jabłuszka jabłoni ozdobnej Ola.Rośnie u mnie już kilka lat,nie jest dużym drzewkiem,koryguję ją poprzez cięcie wiosną jak jest czas cięcia drzew owocowych.Początkowo liście są w odcieniach jakby brązu a młode są czerwonawe,potem liście zielenieją.Nie choruje,nie jest problematyczna.Jabłuszka są smaczne,tracą goryczkę po pierwszych przymrozkach i dość długo utrzymują się na gałęziach.Są przysmakiem większych ptaków.Jabłonką zachwycamy się co rok czy to w fazie kwitnienia gdy oblepiona jest kwiatami najpierw barwy ciemnoróżowej,potem kwiaty jaśnieją.Jesienią natomiast ozdobą są właśnie te małe rajskie jabłuszka jak na awatarze

Ogródek Iwony 11:38, 30 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, miło mi, że zaglądasz. Trawami można się zarazić patrząc na twój ogród.
I widziałam twoją wizytówkę ogrodu tutaj:
http://www.mojpieknyogrod.pl/ogrod/ogrod-ozdobny/ogrod-nowoczesny-kokoszki
Bardzo mi się podobała i Ci Gosiu gratuluję mobilizacji

Iwonko- dziękuję
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:14, 30 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Umbry cudownie kolorem zagrały z dachem domu. Bardzo mi się podoba
Gratuluję publikacji i nagrody.
Ten ogród jest bardzo charakterystyczny i nietuzinkowy. Perełka, jak to już ktoś napisał.
Miłego dnia.
Mnie jeszcze cebulki czekają. Ale dziś muszę zrobić stroiki na groby

oj cebul to mi do posadzenia jeszcze trochę pozostało i połowa traw do wiązania
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:59, 30 paź 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Umbry cudownie kolorem zagrały z dachem domu. Bardzo mi się podoba
Gratuluję publikacji i nagrody.
Ten ogród jest bardzo charakterystyczny i nietuzinkowy. Perełka, jak to już ktoś napisał.
Miłego dnia.
Mnie jeszcze cebulki czekają. Ale dziś muszę zrobić stroiki na groby
Ogródek Iwony 09:44, 30 paź 2015

Do góry
Rumianka napisał(a)
Z zachwytem patrzę, jak Twój ogród zmienia się na dzieło sztuki. Kibicowałam pierwszym Twoim metamorfozom jeszcze z ukrycia. Pozdrawiam i zapraszam do mojego watku.

Elizo, bardzo ci dziękuję za takie miłe słowa. Zaglądaj, jak masz czas. Serdecznie zapraszam. Tylko z tym dziełem sztuki - to chyba nie bardzo Wywołałaś uśmiech na mojej twarzy.
Ale dziękuję i kłaniam się
Wątek twój odwiedzam czasami, niestety też z ukrycia, ostatnio mało się wpisywałam, zaczyna brakować czasu na wszystko. Dzisiaj zostawiła uCiebie ślad.

Miłego dnia życzę
Ogród z koniczynką 09:40, 30 paź 2015

Do góry
Rumianka napisał(a)

a tu lampion z luksfera...świeczuszka w środku, a na dole płatki róż...pachną

Witaj Elisa. Jesteś dusza artystyczna, tyle haftów, pomysłów z ozdobami ... Podziwiam. A pomysł na lampion z luksfera super.

Dziękuję za wizytę u mnie i bardzo miłe słowa. Zapraszam więcej.
Widzę, ze też zmieniasz w ogrodzie, zatem życzę spokojnego planowania zimą i cudnych metamorfoz wiosną.

Zaglądałam już kilka razy do Ciebie, masz bardzo ciekawy tytuł wątku, ale chyba nie wpisałam się. Więc teraz to czynię. I będę czasem zaglądać.

Kiedyś też haftowałam, czasami mnie korci dalej, ale ślepa jestem jak kura i już nie daję rady. Wiem jak to wciąga i jak bardzo uspokaja taka praca. Miłego dnia życzę.
Ogródek Iwony 09:22, 30 paź 2015

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Szkoda tak pięknej i dużej kolkwicji,jest niesamowita jak kwitnie.

Aniu, masz śliczny awatarek z rajskimi jabłuszkami. Możesz mi coś więcej o tym drzewku napisać i pokazać? ...

A kolkwicji szkoda, ale przypomnę dekalog Danusi. Gdyby nie on, żal mi by było wywalić słabsze i gorsze roślinki z ogrodu. I tak niektórym daję szansę na istnienie, ale tych gatunków czasem wydaje mi się, ze mam za dużo. Jeśli uda mi się połączyć wszystko w jedną całość, to będę się cieszyć. Na razie jeszcze nie jestem zadowolona ze wszystkich miejsc. Najtrudniejsza jest bylinowa rabata. Ale popracuję nad nią

Dekalog Danusi.
1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach

4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj

5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu

6. Jak coś zmieniasz, nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu

7. Niezawodne rośliny kupuj

8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj

9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego

10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt.
Ogródek Iwony 09:13, 30 paź 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
Iwonko róże wygrały - piękne odmiany, kolkwicji nie znałam pięknie wygląda jak kwitnie ja mam dość dużą działkę i zaproszę ją do siebie.
Podziwiam Twoją samodyscyplinę co do roślin. Pozdrawiam.

Olga, na dużej działce warto mieć ten krzew. Nawet, gdyby robił za tło. Okres przyjęć komunijnych - to był moment, kiedy pięknie kwitła. I zawsze na ten moment czekałam. Ale wtedy nie miałam jeszcze tylu roślin w ogrodzie. I nie miałam róż. Ale jak zobaczyłam w Ogrodzie w Tarnowie taką ścianę różaną, zakochałam się i postanowiłam ją mieć.
Fotka 1
Fotka 2
W przyszłości muszę jeszcze dosadzić inną pnącą różę, ale zobaczę, po roku, jak zachowa się Giardinia
Ogródek Iwony 09:06, 30 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)

hihihi jakoś wcale się nie zdziwiłam CMOK

Gosiu, miło mi, że zaglądasz. Trawami można się zarazić patrząc na twój ogród.
I widziałam twoją wizytówkę ogrodu tutaj:
http://www.mojpieknyogrod.pl/ogrod/ogrod-ozdobny/ogrod-nowoczesny-kokoszki
Bardzo mi się podobała i Ci Gosiu gratuluję mobilizacji
Ogródek Iwony 09:01, 30 paź 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Bukszpany kupowałam u nas po 2 zł za sadzonkę. Ale mają też sprzedaż wysyłkową, bo na allegro ich znalazłam i dopiero zorientowałam się, że to blisko mnie

Danusiu, dziękuję za namiary na bukszpany. Zamawiać będę wiosną. Bardzo ładne sadzonki dostałaś w dobrej cenie.
Obejrzałam sobie ich ofertę. Przez zimę muszę sobie zrobić plan, co mi jeszcze brakuje. I odkładać kieszonkowe do skarbonki
Ogródek Iwony 08:57, 30 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie sąsiedzi już się chowają jak wychodzę z aparatem
Ale w ostatnich dniach dostali kolejną porcję ciekawych widoków do omawiania- odkurzaanie smaragdów wzbudza sensację

Macham Iwonko!

Z tujami jest dziwna sprawa. Cały sezon trzymają fason, a jesienią potrafią w ciągu tygodnia pokazać brązowe gałązki, które szpecą. Na szczęście tym tematem jakoś tak sam z siebie zajął się Zbyszek. Czyści tuje w wolnej chwili. Odkurzacz mu pokazywałam, ale na razie będzie czyszczenie ręczne
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:39, 30 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Coś cichutko tu ostatnio. Pozdrowienia zostawiam
zapadłam w sen zimowy chyba....
Ogródek Iwony 12:35, 29 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Walczą z przymrozkami. A trawy - to moja nowa miłość

hihihi jakoś wcale się nie zdziwiłam CMOK
Tu ma być ogród :) 10:48, 29 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja dziś posadziłam róże. Też takie golaski. Jedno wiaderko kompostu do dołka, wymieszałam z ziemią, udeptałam, podlałam i drugim wiaderkiem kompostu wysypałam kopczyk.
Na noc też zamoczyłam we wodzie
Pozdrawiam

Na szczęście też mogę swoim zapodać własny kompost, więc bazę pod dobre rośnięcie powinny mieć zapewnioną.
A Ty oby nie za wcześnie się tak esploatujesz ogrodowo, Iwonko?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:49, 29 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tylko nie myśl Polinko grabów wymieniać. Daj im spokojnie rosnąć.
Zajmiesz się niebawem ogrodem na tyłach. Tam planuj coś nowego, co się rozerwiesz.
Miłego dnia.

Myślę i nie myślę O tyłach będę mogła marzyć dopiero za kilka lat i chyba dlatego znów mnie korci

Odpoczywasz Iwonko?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:04, 29 paź 2015

Do góry
Tylko nie myśl Polinko grabów wymieniać. Daj im spokojnie rosnąć.
Zajmiesz się niebawem ogrodem na tyłach. Tam planuj coś nowego, co się rozerwiesz.
Miłego dnia.
Tu ma być ogród :) 23:08, 28 paź 2015

Do góry
Ja dziś posadziłam róże. Też takie golaski. Jedno wiaderko kompostu do dołka, wymieszałam z ziemią, udeptałam, podlałam i drugim wiaderkiem kompostu wysypałam kopczyk.
Na noc też zamoczyłam we wodzie
Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:02, 28 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja zostawiam liście. Czują się wtedy, jak pod pierzynką. Naturalna ściółka chroniąca młode przyrosty przed mrozem.

Ale moje są młodziutkie do dużych kęp brakuje im paru lat, a za pierzynkę robią dla jednych trociny dla drugich barwinek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:26, 28 paź 2015

Do góry
Coś cichutko tu ostatnio. Pozdrowienia zostawiam
Moje małe królestwo 22:23, 28 paź 2015

Do góry
Po 2 złote - to jak za darmo.
Nie dziwię się, że kupiłaś
Trzymam kciuki za egzamin, chociaż nie wiem jaki, ale niech wszystko pójdzie dobrze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies