Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

sylwia_slomc... 19:50, 29 paź 2015

Rumianka napisał(a)
Na tarasie mam jeszcze takie lampiony...

i po zapaleniu...

ale numer- trafiło się jajko bez żółtka...pierwszy raz w życiu...

Jak widać nie tylko u ludzi bezpłodność występuje
sylwia_slomc... 19:58, 29 paź 2015

I Ty to wszystko sama??? Zdolna jesteś niesłychanie i cierpliwa i ........czasowaNajbardziej podoba mi się Jezus potem Burza w sam raz do sypialni a mapa świata to mistrzostwo, miałaś nieźle dziabania.

A z żółwiowych jajeczek coś się wykluło czy była jajecznica
India 20:00, 29 paź 2015

też to wyszywałam

"Jezus"

reszta obrazków suuuuper

Rumianka 22:57, 29 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
I Ty to wszystko sama??? Zdolna jesteś niesłychanie i cierpliwa i ........czasowaNajbardziej podoba mi się Jezus potem Burza w sam raz do sypialni a mapa świata to mistrzostwo, miałaś nieźle dziabania.

A z żółwiowych jajeczek coś się wykluło czy była jajecznica

Hafty, to praca rozłożona w czasie, bardzo uspokajająca, wyciszająca, tylko niestety cholerny złodziej czasu. Potrafiłam siedzieć do 2 w nocy, a rano trzeba wstać o czasie.. A zółwie kilkanaście razy składały jajeczka, rekord był 32 szt w ciągu 10 dni. Nigdy nie wykluły się młode, nie zabiegaliśmy o to. Jest to bardzo osobliwe zajęcie. Trzeba jajeczka umieścić na wilgotnym piasku w jakiejś foremce, następnie pod skosem 45 stopni umieścić coś w rodzaju przykrycia, żeby kropelki pary wodnej swobodnie spływały do piasku, a nie na jajeczka, bo wówczas obumierają. To wszystko trzeba nagrzewać żarówką bez przerwy przez 75 dni. Byłabym chyba posr..a, ze strachu gdybym miała przez tyle czsu zostawić zapalone światło bez nadzoru (będąc poza domem, w pracy np.). Jestem bardzo uczulona na takie sytuacje, po tym, jak kiedyś zapaliły się nam lampki choinkowe rozłożone na dywanie podczas próby przed założeniem na choinkę. Ogień śmignął w sekundę jak lont, pozostawiając wypalony ślad na dywanie. Od tamtej pory dmucham na zimne.
mirkaka 08:40, 30 paź 2015

No artystka z Ciebie, hafciarka Teraz jak jesteś na ogrodowisku to chyba masz mniej czasu na hafty ? Buszowanie po wątkach jest dla mnie dość czasochłonne
Rumianka 08:58, 30 paź 2015

mirkaka napisał(a)
No artystka z Ciebie, hafciarka Teraz jak jesteś na ogrodowisku to chyba masz mniej czasu na hafty ? Buszowanie po wątkach jest dla mnie dość czasochłonne

Dzieki za miłe słowa i uznanie. Każda pasja jest i kosztowna i pracochłonna. A Ogrodowisko też pochłania sporo czasu i nie ogarnam wszystkiego, nie da rady wszędzie poczytać i skomentować, jakaś doba za krótka, czy cóś...
Iwk4 09:40, 30 paź 2015

Rumianka napisał(a)

a tu lampion z luksfera...świeczuszka w środku, a na dole płatki róż...pachną

Witaj Elisa. Jesteś dusza artystyczna, tyle haftów, pomysłów z ozdobami ... Podziwiam. A pomysł na lampion z luksfera super.

Dziękuję za wizytę u mnie i bardzo miłe słowa. Zapraszam więcej.
Widzę, ze też zmieniasz w ogrodzie, zatem życzę spokojnego planowania zimą i cudnych metamorfoz wiosną.

Zaglądałam już kilka razy do Ciebie, masz bardzo ciekawy tytuł wątku, ale chyba nie wpisałam się. Więc teraz to czynię. I będę czasem zaglądać.

Kiedyś też haftowałam, czasami mnie korci dalej, ale ślepa jestem jak kura i już nie daję rady. Wiem jak to wciąga i jak bardzo uspokaja taka praca. Miłego dnia życzę.
Anda 09:53, 30 paź 2015

Dusza jestes artystyczna

Historia z zolwiami taka troche bez happy endu, szkoda.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
agnieszka_m 12:03, 30 paź 2015

No no no piękną kolekcję haftów już masz
Rumianka 17:08, 30 paź 2015

Iwk4 napisał(a)

Witaj Elisa. Jesteś dusza artystyczna, tyle haftów, pomysłów z ozdobami ... Podziwiam. A pomysł na lampion z luksfera super.

Dziękuję za wizytę u mnie i bardzo miłe słowa. Zapraszam więcej.
Widzę, ze też zmieniasz w ogrodzie, zatem życzę spokojnego planowania zimą i cudnych metamorfoz wiosną.

Zaglądałam już kilka razy do Ciebie, masz bardzo ciekawy tytuł wątku, ale chyba nie wpisałam się. Więc teraz to czynię. I będę czasem zaglądać.

Kiedyś też haftowałam, czasami mnie korci dalej, ale ślepa jestem jak kura i już nie daję rady. Wiem jak to wciąga i jak bardzo uspokaja taka praca. Miłego dnia życzę.

Dzięki za wizytę u mnie i miłe słowa, to budujące... Zimą będzie więcej czasu na wszelkie przemyślenia, by od wiosny zacząć coś sensownego.