Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W samym słońcu 15:46, 05 wrz 2020

Do góry
Kasia, dziękuję,za zaglądasz do mnie

Idę zaraz Annabelle wykopywać i przesadzać. Cały czas mam zagwozdke czy robić tam fragment z magical mont blanc czy lepiej 3 drzewami jedna hortka po środku....

Zaczynam po raz kolejny... 15:34, 05 wrz 2020

Do góry
andzia458 napisał(a)

Niby piszą, że dla tej turzycy słońce lub półcień... Póki hortki nie podrosną, byłoby słońce a półcień, jak limki nabiorą masy. Tak myślę przynajmniej..
Pokażesz mi tą seslerię w połączeniu z tawułą? Bo tyle tych zdjęć widziałam u Ciebie ale nie kojarzę teraz tego zestawienia...

Niby piszą, że dla tej turzycy słońce lub półcień... Póki hortki nie podrosną, byłoby słońce a półcień, jak limki nabiorą masy. Tak myślę przynajmniej..
Pokażesz mi tą seslerię w połączeniu z tawułą? Bo tyle tych zdjęć widziałam u Ciebie ale nie kojarzę teraz tego zestawienia...

Aniu nie sugeruj się calkowicie tymi opisami z netu,bo piszą np. ze molinie lubią mokro a prawda jest taka,że moich nie podlewam nawet w suszę i rosną pięknie....

Te turzyce mam i właśnie w półcieniu,bo miałam na słońcu to wcale nie rosły i były brzydkie, przyschnięte końce itp.

Zamiast turzycy może posadź lepiej niewymagającą seslerię jesienną, ona jest cudna.... wiosną szybko startuje, potem fajnie kwitnie i ma limonkowy kolor, no i nie trzeba jej podlewać w suszę,bo tę znosi doskonale....
Tak wygląda....

A tutaj mam jej siostrę przed tawiłułami, tak samo niewymagającą... seslerię skalną.... ona jest zimozielona, ja ją przycinam na przedwiośniu i szybko odbija i kwitnie do tego.... źdźbła ma ciemnozielone a od spodu srebrne...

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:57, 05 wrz 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Ale ładnie kolory słoneczko podkreśliło Ci w ogrodzie

Tak... takie kolory jesienne lubie najbardziej

Ptasi gaj 14:55, 05 wrz 2020

Do góry
Piękna pogoda trzeba wykorzystać

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 14:41, 05 wrz 2020

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Daturą jestem zachwycona Pierwszy raz mam te roślinki, ale już wiem, że zagoszczą u mnie na stałe. Duży kwiat utrzymujący się sporo czasu, ładny kolor, delikatny zapach - ach jak będzie pięknie kiedy wszystkie zakwitną

Życzę miłej niedzieli

Witam Morela

Datura to najbardziej żarłoczny krzew. Pijus nie z tej ziemi brzozę przebija
Miałam daturę przez kilka lat nie mam.
Była potężna dzwony w kolorze jak na 1 focie kolor obłędny.
Wyrzucałam ja kilka razy miała taką siłę w sobie, że zawsze nawet na śmietniku w liściach rosła. Jednego roku zmarzla, ale schowałam go garazu
Zima przeszła nie odbiła korzeń duży wyrzuciłam do kompostu.
Po jakimś czasie kosimy trawę jadę taczka do kompostu jakie zdziwienie a u niej kilka gałęzi na metr wysokości.

Czy wiesz, że możesz jesienią uciąć gałęzie włożyć do wody i wypuszcza korzenie później wiosna włożyć do ziemi. Bardzo łatwo się przyjmują.

Urosła tak duża normalnie drzewo. Jesienią badyle przycięłam i schowałam i od tego czasu zawsze rosła w komposcie wyrastało zawsze drzewo przez kilka lat. Żywot zakończyła jak kompostownik się spalił eM wrzucił popiol z ogniska widocznie były jakieś nie spalone drewna.

Ogród piekny. Taki basenik mi się marzy na razie musi wystarczyć rozkładany.
Pompa ciepła piszesz rzecz dobra, ale u mnie nie opłacalna. Za to ogniwa tak.

Pozdrawiam
Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:39, 05 wrz 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Zaraz ruszam w ogród . Miłego dnia dziewczyny!

Ale przyjemny widok
Działeczka w dużym mieście 14:36, 05 wrz 2020

Do góry
Wiosną biegałam na działkę przykrywać hortensję i teraz się odwdzięcza
Ścieżka do studni w tę i nazad
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:29, 05 wrz 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ale u Ciebie się dzieje! Nadgoniłam zaległości. U mnie w tym tygodniu popadało. Trawnik wygląda jak wczesną wiosną - ma piękny zieloniutki kolor

Zdrówka dla kociaka. Od miesiąca u mnie też mieszka kociak

Oj dzieje się, ale nie ogrodowo przede wszystkim
To co pokazują w tv jak szpitale unikają i przerzucają między soba pacjentów to wcale nie incydenty tylko codzienność

Ale dzisiaj za to słoneczko trzeba mieć nadzieje ze będzie lepiej

Ogrodowe szaleństwo ... 13:42, 05 wrz 2020

Do góry
Zojowa rabata też jesiennieje

W oczku jesień

W zakątku kawowym jesień, odkąd miejsce to dostało taką nazwę nikt w tym miejscu nie wypił kawy, co za ironia...
Ogrodowe szaleństwo ... 13:35, 05 wrz 2020

Do góry
Żurawki
Ogrodowe szaleństwo ... 13:33, 05 wrz 2020

Do góry
Hosty też królują
Ogrodowe szaleństwo ... 13:31, 05 wrz 2020

Do góry
Mój ochroniarz też mizernieje

Teraz hortensje dokazują
Ogrodowe szaleństwo ... 13:27, 05 wrz 2020

Do góry
U nas dzisiaj deszczowo, a szkoda bo weekend, można by było coś porobić w ogrodzie. Może jutro będzie lepiej.
Moje dzisiejsze zakupy, a zarzekalam się że koniec z cebulowymi

A to róże które powtarzają kwitnienie. Już nieco gorsze kwiaty.
Coś jeszcze, coś więcej... 13:16, 05 wrz 2020

Do góry

I trochę ogrodu. Patrzę ze zmartwieniem na ciagle ratowane kule I żywopłoty - Wlansie gąsienice ćmy jedzą bukszpany sąsiadki...

Ice Dance w tym roku wyrosły gigantyczne - maja jakieś 70 cm

Wrzośce pozują .

Coś jeszcze, coś więcej... 13:10, 05 wrz 2020

Do góry
Dziś zmieniłem zmęczone begonie na jesienny zestaw, który w sumie będzie tu przez kolejne pół roku

Rozpoznawanie odmian róż 13:08, 05 wrz 2020

Do góry
Proszę o podpowiedź jaka to róża. Kupowałam ją jako gospel, ale chyba nic z nią nie ma wspólnego
Zieleń, drewno i antracyt 12:43, 05 wrz 2020

Do góry
U mnie już jesień rozpoczęła się na 100%.
Po raz pierwszy w tym roku obudził mnie o świcie basowy ryk jeleni. Rykowisko rozpoczęte Uwielbiam ten czas, te ryki i siłę natury

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:40, 05 wrz 2020

Do góry
Ewab26- dziwnie się czuję, kiedy mam pokazać fragment swojego ogrodu. Jestem zaskoczona, że ktoś analizował ten opis oprócz Ciebie. Z drugiej strony wiem, że kiedyś sama szukałam inspiracji. Nie było internetu. Wracając do grządki. To jest trudne miejsce, na ścianie powinien być bluszcz, ale jeszcze nie doszedł że wschodniej strony. Tu nie mam go gdzie posadzić. Brakuje tła. Teraz poznasz całą prawdę o tym miejscu. Przedtem mowilam o trawach. W najszerszym odcinku od cyprysika biegnie układ trzech szt. Filifera aurea nana.
Taka osłona, rzeczka, zywoplocik. Kończy się przed poidelkiem turzycą palmową. Zza niego wyglądają 3 szt. róż pastella, w centrum tego obszaru jest tej wiosny przesadzana hortensja Grandiflora na nóżce. Chciałam rozjaśnić to miejsce, dość ciemne. U podnóża pomiędzy jasnotami posadziłam brunnery. Ta Grandiflora pewnie stamtąd wyleci, zamiast będzie biały miś lub limelight.
Pozdrawiam
Blaski i cienie nowego życia 12:35, 05 wrz 2020

Do góry
Silver Dollar są białe, piękne pełne

Blaski i cienie nowego życia 12:30, 05 wrz 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
A jak ze zdrowiem u Ciebie po takich rewolucjach w ogrodzie?

W wakacje musiałam się wziąć za rehabilitację własną, masaże miałam co 1,5 tyg. Przywróciły mi sprawność. Ten rok i może przyszły to chyba będą ostatnie moje poważne prace. Potem odpuszczam. Będę dbać o to co zrobiłam i tyle....jakieś tylko przesadzanki. Już nie będę kopać i jeździć z ziemią taczkami.

Jak słaba kobieta może wykopać pień brzozy. Sprytem i sposobem z użciem łopaty, rąk i sekatora

Moje hortensje Magical Candle zaczynają się przebarwiać odkąd zrobiły się chłodne wieczory i poranki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies