Dołączam i ja do zachwytów nad twoim ogrodem. Pięknie wymuskany od parteru po wypiętrzenia. Każdy kwiatek ma swoje miejsce na tle zieleni. Horty to jest to nigdy nie zawiodą szczególnie ogrodowa.
Róże porażka tego sezonu przynajmniej u mnie (to znaczy pąki były tylko lało i pąki gniły). Już myślałam, że drugie kwitnienie będzie lepsze może jest dużo pąków,ale znowu leje u nas po kilka razy dziennie. Deszcz potrzebny, ale nie wiadrami z nieba.
Małgosiu rutewka jednak najładniej wygląda w kępie tak jak u ciebie. Mam rozrzucona w trzech miejscach i trzeba je scalić. Nawet jak okwitnie też ma swój urok. A widzę, że stipy masz przycięte.
Kupiłam w tym roku ok 100 szt Jeżowek mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie na co popatrzeć.
to zaledwie kilka odmian, chyba pięć. A jedne sa wysiane z mieszanki, więc nie mają znaczenia, bo i tak nie wiadomo, co wyjdzie w przyszłym roku z zebranych nasion.
Jeszcze mam plan na cięcie bukszpanowej obwódki i oprysk grzybowy. Trzeba sprawdzać bukszpany pod kątem ćmy, do mnie jeszcze nie dotarła. Ale nigdy nic nie wiadomo.
Zapewne już posiałeś a jeśli nie to wybierz Dark Green lub... zrób test ale to wersja dla cierpliwych
Na zdjęciu próbki po 5 dniach. Za 3 tygodnie będę wiedział coś więcej