Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:46, 31 sie 2020

Do góry
Nasadzenia w postaci nieformowanego żywopłotu czarują wczesną wiosną (krzewy kwitną) i jesienią, kiedy zaczynają się przebarwienia. Latem to zielona gęstwina.

Sygnał do zmiany barw pierwsze dają derenie Sibirica.

Pozostałe derenie nie kończą sezonu tak spektakularnie.
Wyjątkiem jest dereń biały Aurea. Ale na niego trzeba jeszcze poczekać.

Podkrzesywałam dzisiaj katalpę i klona ściętolistnego. Bylinom przyda się więcej światła.Okienko widokowe się powiększyło.

Kocimy się!

Ogród w mieście-ogrodzie 21:45, 31 sie 2020

Do góry
Kojak napisał(a)
Na koniec zagadka. Gdzie byliśmy po drodze przed wizytą u Andrzeja?

Oooooj, tam pięknie gdy kwitną magnolie i rododendrony Wtedy jest jak u Bogdzi no i u Andrzeja
Kogut zdradza gdzie to

Miło było Was poznać
Ogród kwiatowy 21:37, 31 sie 2020

Do góry
Viola, czy to jakiś pomarańczowy nachyłek?
Mam nasiona Chcesz?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:35, 31 sie 2020

Do góry
Ostatni dzień sierpnia to mój wewnętrzny koniec lata.
Od jutra mój organizm wchodzi w tryb jesienny.

Pożegnanie z...letnimi klimatami.

Zwisanie na hamaku w otulinie z traw kojąco wpływało na mą głowę i duszę. Lada moment rudbekie zastąpione zostaną przez astry i pióropusze miskantów.

Na cypelku zakwitła ostatnia hosta. Podczas zeszłorocznych odwiedzin Galgasia uświadomiła mi, że cudownie pachnie. Teraz dodatkowo kojarzy się z Galgasią.

Ogród bez reguł 21:29, 31 sie 2020

Do góry

Zieleń, drewno i antracyt 21:25, 31 sie 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Nabyłam dzisiaj w L. Narcyzy i białe czosnki na różankę, resztę rozrzucę kolorami po ogrodzie

Jeżeli mogę Ci podpowiedzieć, to daj Blushing Lady i Purple Dream gdzieś na tył rabaty, bo one rosną bardzo wysokie.
Jak chcę zobaczyć nie przekłamane zdjęcia cebulowych i fajne opisy to korzystam z tej strony
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:24, 31 sie 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Patrzę Haniu na Twoje boskie hortensje i chyba wezmę z ciebie przykład i przytnę swoje wyzej.... do tej pory cielam nisko przy ziemi......moje niby mają grube gałazki ,ale kwiaty są ogromne i ulewy je przygiely do ziemi, musiałam troszkę podwiązać

Te na froncie, to już wiekowe panny. Mają ok. 6 lat. U mnie pokładają się po deszczach tylko Annabelki. Trochę wygina Vaniliki. Reszta stoi sztywno.

Uroczo przebarwia się Candlelight. Mam jeden egzemplarz na przedpłociu. Jarząb szwedzki tylko tutaj postanowił przybrać jesienne ubranko.

Ogród w mieście-ogrodzie 21:21, 31 sie 2020

Do góry
Na koniec zagadka. Gdzie byliśmy po drodze przed wizytą u Andrzeja?
Ogród w mieście-ogrodzie 21:18, 31 sie 2020

Do góry
Z innej beczki... Odkrycia wyjazdu.

No jak można nie znać żółwika? (dziękuję za DONICZKĘ już posadzona)

Hosta na czerwonych nóżkach, też intrygująca, może w swoich okolicach słabo szukałem.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:13, 31 sie 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dobrze, że wszyscy zdrowi, my też nie chorujemy na kowid 19. Ja choruję długotrwale i już tak zostanie. Nie nadaję się do pracy zawodowej, więc czasu mam pod dostatkiem, tylko sił brak. Do wnuków jeździmy 2 x w tygodniu i cieszymy się nimi bardzo, a to moi chłopcy. Młodszy jest w wieku Twojej wnuczki.

To co straciłam już nadrobiłam, ślicznych masz wnuczków, ja czekam na drugiego wnusia tym razem u syna
Moja córcia potrzebuje mnie codziennie, bo mała jest bardo wymagająca, wspólny tydzień nad morzem sprawił, że mała bardzo się do babci przywiązała, ale ja niestety muszę do pracy wracać.
Dorotko zdrówka życzę i od dekoracji oczu oderwać nie mogę... pozdrawiam
Ogród w mieście-ogrodzie 21:10, 31 sie 2020

Do góry
A teraz To czego Ci Andrzeju pozytywnie zazdroszczę i czym będę się inspirował u siebie. Może kiedyś mój las będzie wyglądał też tak zjawiskowo.

Upsss, przepraszam za 6 fotek razem, ale tworzą całość.
Ogród w mieście-ogrodzie 21:04, 31 sie 2020

Do góry
Następna porcja.
Ogród w mieście-ogrodzie 21:01, 31 sie 2020

Do góry
Trochę późno, ale dopiero teraz dentysta poskładał mi szczękę
A tak na serio...
Andrzejowi i jego cudownej rodzince dziękujemy za zaproszenie do przytulnego domu i pięknego ogrodu (dziewczynki ciasteczka jeszcze wspominamy).
Poznańskiej ekipie ogrodniczek ukłony za wieczór śmiechu, żartów i wymiany doświadczeń, oraz serdeczne przyjęcie.
Agnieszce uściski za towarzystwo w podróży i boską ambrozję dereniową.
A teraz dosyć tych czułości podobno w tym kraju nie miało być już Wesalu, czas na konkrety.
Zdjęciowo nie będę odbiegał od swoich poprzedniczek.

Same piękne widoki, których nie potrafię oddać aparatem.
Ogród bez fioletów, błękitów i żółcieni 21:01, 31 sie 2020

Do góry
Dzisiaj zrobiliśmy obrzeża nowych rabat! To oznacza dużo planowania i zakupy!!

Pamiętajcie o ogrodach 20:47, 31 sie 2020

Do góry
Dzięki
Ten ogród zaczałem robić trzy lata temu wiele roślin kupiłem , duże połacie trawnika poszły "pod topór" i jak czytam Wasze pochwały to bardzo mnie to cieszy, tzn. że robiąc "na czuja" coś wyszło chociaż wiem że jeszcze jest praca ale to przyjemność i radość.

Kasiu to miskant "Rotfeder"

rdest

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:44, 31 sie 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Parę w miarę jeszcze świeżych pstryczków, bo na dziś pogoda bardzo nie pewna i może za chwilę nie być co pokazywać....

Ciepłe kolory
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:42, 31 sie 2020

Do góry

O skarpie napiszę kolejnym razem bo tutaj cuda się dzieja i w następnym sezonie konieczne są tutaj zmiany.

Ogród z wilkiem zamkn. 20:40, 31 sie 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Polecam się

Jakże pięknie wygląda to zestawienie!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:39, 31 sie 2020

Do góry
Na koniec kilka zdjęć z sierpnia

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:37, 31 sie 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pomysłów mam dużo, kłębią się w mojej głowie ciągle. Czasu mam dużo, dzieci odchowane, siedzę w domu to coś tam sobie dłubię.

Dziś zrobiłam wianuszek i opaskę na rączkę do pierwszej komunii, oraz dwa jesienne wianuszki dla siostrzyczek.

a to już starsza dekoracja.

Ja się już powtarzam ale pod wielkim wrażeniem jestem: niezwykle zdolna jesteś Dorotko!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies