Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 11:50, 04 wrz 2020

Do góry
Ogród bez reguł 11:49, 04 wrz 2020

Do góry
Wczoraj był piękny, słoneczny dzień z temperaturą wręcz idealną, tj. 19-20C. No cudnie było po prostu. Korzystając z tej aury, zabrałam się za przygotowywanie miejsca na przenosiny tunelu i skrzyń. Pokrzywy, podagrycznik, perz, pokrzywy, podagrycznik, perz, pokrzywy... I tak da capo al fine Na razie likwiduję chaszcze i dzikie zarośla, na kopciuszkowanie i wybieranie kłączy i gruzu jeszcze przyjdzie czas Ale cieszę się, że zaczęłam . Od czegoś trzeba zacząć...

Dębowe zakątki 11:32, 04 wrz 2020

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Ojej, ile tu cudowności i ogrodowych i artystycznych Twoje hortensje powalają! Jakie to odmiany?

Aniu dziękuję ci bardzo za miłe, pozytywne słowa.

Ten czosnek muszę przesadzić.Oczywiście na wiosnę.
Dębowe zakątki 11:28, 04 wrz 2020

Do góry
zawitka napisał(a)
Ach te Twoje zdjęcia no i teraz obrazy!!!!!

Halinko dziękuję.
Szkoda,że bliżej mnie nie mieszkasz.To trochę poradziłabym się w sprawie obrazó. Bo nie wszystko idzie mi jak chcę. Wiesz ja się sama uczę.

A to moje ostanie dzieło Dla miłośników jeżówek
Dębowe zakątki 11:26, 04 wrz 2020

Do góry
ElaS napisał(a)

Piękny widok
Jakie dorodne hortensje. Aniu, zdradź sekret, co robić, żeby tak rosły ?

Elu, te hortki maja już po kilka lat.to i ładniej wyglądają.
Ale mam kilka młodszych to jeszcze szału nie ma.
Nic szczególnego z nimi nie robie. Na wiosnę kwiecień maj dostaną po garści nawozu w granulacie. Albp taki ogólny albo obornikowego granulatu.Zależnie jaki mam. I potem maj-czerwiec 2 raz.I tyle.
Kolejna chryzantema zakwitła - Yellow Tea
[img size=320x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/211/2110582/original.JPG[/img]
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 11:22, 04 wrz 2020

Do góry
zawitka napisał(a)
Nowa hortka Curly Sparkle.

Taka inna.Cudna
Kwiaty trochę podobne do rodka
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 11:19, 04 wrz 2020

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Tak wygląda w całości. Z boku pompa ciepła.

Extra, dopiero Cię odkryłam z nowym ogrodem, też chcemy basen z takim efektem...mogę zapomnieć o takim, bo u nas spadek,
nie ma równego terenu i tyle miejsca, szukamy jednak wykonawcy,
który wykona elementy brukarsko-stolarskie wokół basenu.

Jeśli możesz się podzielić na pw jaki koszt misy, pompy z filtrem całej obudowy, pompy ciepła, czy za całość odpowiadała firma, czy pisałaś umowę
i namiary na ekipę?
Pozdro
Ogród do odnowy 10:57, 04 wrz 2020

Do góry
Polar Bear w tym roku zaczynają się w końcu rozpychać na rabacie

tej paproci nic się nie ima, ciągle piękna i okazała

Ogród do odnowy 10:52, 04 wrz 2020

Do góry
Ogrodowe wariacje 10:39, 04 wrz 2020

Do góry
Takie widziałam maluchy po 9 zł, tak ciężko u mnie kupić cisa
Przerwa na kawę... 10:34, 04 wrz 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Dziewczyny, jakby to powiedzieć. Kupiłam judaszowca. Odmiana Rising Sun. I... nie wiem czy dobrze zrobiłam bo to nie jest duża sadzonka, z wysokim pniem. Jest zaprzeczeniem tego co chciałam. Mały kurdupel. Ale za to jakie ma piękne liście...

Sorry, już po ciemaku zdjęcia robione. Nie wiem czy w tym miejscu zostanie.

Ładniutki A on będzie duży rósł? Przebarwia się na jesień? Szybko startuje wiosną?

Hmmmm może jednak bym pomyślała o drzewach do mojego ogrodu, tylko nie dużych.
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:32, 04 wrz 2020

Do góry

Palczatka dopiero sie rozkreca

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:31, 04 wrz 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
taki widoczek z dzis rana

wypuscilismy nasze male kaczki na ogrod

a Kazik to lazi gdzie chce

No no to chyba będzie jednak moje ulubione miejsce w Twoim ogrodzie To jest jak widokówka czy obraz.
Będę domagała się zdjęć tego miejsca

Zwierzaki kaczuchy i kiciu no co tu dużo pisać super. Uwielbiam takie klimaty
Ogrodowe wariacje 10:21, 04 wrz 2020

Do góry
Polinka, mam ścianki z cisa hicksii, pięknie rośnie, super się zagęścił.
Jeszcze są niziutkie, ale dobrze się zapowiada. Posadziłam maleństwa jesienią 2018. Teraz na front szukam trochę większych, ale same patyki w szkółkach jak trafią się wyższe. Niskie są dostępne gęste u dołu i takie chyba wolę. Nie spieszy mi się jakoś szczególnie ze wzrostem Dzisiaj muszę je wyrównać koniecznie.
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 10:11, 04 wrz 2020

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Nowy trawnik po deszczu i skoszeniu

Piękny trawnik!
Pachnący ambrą 09:54, 04 wrz 2020

Do góry
Pomiar pH gleby zrobiony. Wychodzi 5.0. Próbki pobrałam z kilku miejsc. Kwasna ale nie aż tak jak lubią rodki :-/

Udało się również wydarniować miejsce na przytarasową Muszę jeszcze dokupić kompostu bo brakło, powyciągać resztki kamieni i wyrównać. Ale nie mogłam się powtrzymac i posadziłam już co miałam na stanie. Wygląda to na razie tak:

Jak już ogarnę glebę i eM wkopie ekobordy przesadzę tu ciemierniki i miodunki. Do kupienia zostały paprocie, żurawki i hosty. I tu pytanie do was, czy lepiej jeden gatunek każdej rośliny czy możne wymieszać tak ze 3?
Ogród Ani :) 09:54, 04 wrz 2020

Do góry
anbu napisał(a)

A ja muszę zapytać o tą różę, co to za odmiana? Gdzie kupiona?
Pięknie wszystko rośnie u Ciebie

Już doczytałam, że Pashmina,, cudowna.
Ogrodowe wariacje 09:50, 04 wrz 2020

Do góry
Wiaan napisał(a)
Powiecie teraz, że jestem bardzo zmienna i marudzę, ale mój mąż namieszał mi wczoraj w głowie z tą frontową rabatą miała być w niedługim czasie zmiana siatki na coś ładniejszego, ale na tą chwilę nie tak szybko to się stanie. Wiosną katalpy ruszają bardzo późno, hortensje zanim będą miały kwiaty to też nie najwcześniej. Padł pomysł aby posadzić żywopłot z cisa, który byłby formowany w takie kostki i zasłoni siatkę. Jest przy okazji elegancki. Mam już u siebie taki, byłoby konsekwentnie do ogrodu. Bardzo lubimy cis i może to jest dobry pomysł? Co myślicie. Limki już mam z tyłu, widoczne z innych okien. Przygotowałabym odpowiednio glebę i byłoby im dobrze Musiałabym prowadzić go tak, aby nie stykał się z liśćmi drzew.

A jaką odmianę cisa masz już u siebie w ogrodzie? Dobrze zrozumiałam, że już takie kostki masz gdzieś?
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:40, 04 wrz 2020

Do góry
Jak podejrzewalam mam pelno chrzaszczy na bluszczu-to granica do sasiadki, ktora wszystko zlewa chemia, ogrod ma wyluskany,ploszy ptaki i nie chce zab czy jezy w ogrodzie. Nie dziwi mnie, ze wlasnie tam jest plaga. Zadnych naturalnych wrogow w grodzie nie ma .Ehh poruszalam bluszczem i pelno owadow pospadalo na podjazd. Srodki chemiczne podobno na nie nie dzialaja. Polalam nicieniami, ale jak czytam na niemieckich forach to nawet lanie przez kilka lat tylko je w ryzach utrzymuje ale nie niszczy, bo zawsze jakies larwy przezyja. A tam juz plaga totalna.

Jeden z moich ulubionych astrow-little carlow

ta najprostsza jezowka wyglada nadal pieknie, w przeciwienstwie do odmianowych, ktore scielam juz.

Lubie te nowa rabate

Sezon 2017 u Hanusi 09:07, 04 wrz 2020

Do góry
Mojego hibiskusa, Basiu, mam od 6 lat. Był mikry, ale się pozbieral. Jeszcze go nie cięłam, nie było potrzeby. Aktualnie jest na wysokość 1 m. Hibiskusy przycina się jak mają zmarznięte gałązki, albo uszkodzone. Chyba, że chcesz z nich zrobić kulkę. Te białe, nie są takie skore do rośnięcia, fioletowe bardziej "bujają".

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies