Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:11, 13 kwi 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

Danusia mi powiedziała, że to jest bordowa odmiana. Pytałam jej bo coś mi podpadał ten kolor listków a Pan w szkółce mówił, że to jest normalny

W takiej sytuacji ja bym reklamowała
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:11, 13 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Edytko
Zastosowałaś i saletre amonową i siarczan potasu?! Dużo tego! A posypowo robiłaś czy rozpuszczałaś i z konewką biegałaś? U mnie tez powoli ... ale ja ostrożnie podeszłam do tematu ... siarczan amonu zastosowałam na kawałku trawnika, który będzie zerwany pod nową rabatę ... a całość potraktowałam na razie Mikro Plusem i żelazem
I czekam ...

tak, jedno i drugie, bo takie mieliśmy zalecenia, zamiennie mogła być saletra potasowa, ale nie znalazłam w mojej okolicy.

Amonowa była w granulkach, a siarczan potasu w proszku, eM też go rozsypał, ale był taki dzień, że ciągle padało i praktycznie zaraz jedno i drugie się rozpuściło.

Tylko coś koniczyny mam dużo, eM kupił coś do pryskania, żeby to wytępić.

Czemu tylko 3 seslerie kupiłaś, więcej nie było?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:10, 13 kwi 2016

Do góry
I na dobranoc moje pierwsze tulipany
Exotic Emperor

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:03, 13 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Z tego co wiem to grujecznik zmienia barwę - na początku jest bordowy potem zielony i na koniec wybucha calą gamą jesiennych kolorów ale może się mylę? Mus doczytać
A z jakiej miejscowości?

Danusia mi powiedziała, że to jest bordowa odmiana. Pytałam jej bo coś mi podpadał ten kolor listków a Pan w szkółce mówił, że to jest normalny
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:00, 13 kwi 2016

Do góry
A z zakupów to symbolicznie sesleria heufleriana sztuk trzy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:53, 13 kwi 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

Ja chciałam normalnego , a mam bordowego . Kujawy.

Z tego co wiem to grujecznik zmienia barwę - na początku jest bordowy potem zielony i na koniec wybucha calą gamą jesiennych kolorów ale może się mylę? Mus doczytać
A z jakiej miejscowości?
Tu ma być ogród :) 22:51, 13 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Edyta
A masz jakieś fajne źródło traw? Bo ja potrzebuję trochę molinii caerulea i hakone to zielone

tylko to Tobie również znane
Z moliniami to kicha straszna, w okolicznych szkółkach się na żadną odmianę dotychczas nie natknęłam, dlatego zostały zakupy internetowe.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 13 kwi 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

Ja mam to samo . W końcu się doczekałyśmy tego, że możemy kopać , grabić , sadzić, tworzyć . Uwielbiam jak przyroda budzi się do życia wiosną. Dziś nawet wiosną pachniało powietrze

Tworzyć to ja uwielbiam ... ale na razie mam nudną trochę robotę - czyszczenie i cięcie smaragdów oraz dokarmianie wszystkiego łącznie z trawnikiem Jutro będzie nieco ciekawiej - bo zamierzam uzupełnic rabatę z rodkami - dosadzę im z tyłu variegatusy i... może hosty uda mi się już przesadzić (kiepsko coś wychodzą)
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:49, 13 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A jakiego chciałaś? Asia a z jakiego rejonu jesteś?

Ja chciałam normalnego , a mam bordowego . Kujawy.
Tu ma być ogród :) 22:48, 13 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Tobie pół a mi 3/4 ... nie nie kochana ja chcę jakieś drzewo do 4m max Ale piękna jest

Wiem, wiem, ciekawa jestem jaka ostatecznie będzie Twoja decyzja i rozumiem rozterki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:47, 13 kwi 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

U mnie nie widziałam . Jeździłam ostatnio dużo za drzewami i kupiłam dziś grujecznika tylko , że nie takiego jak chciałam

A jakiego chciałaś? Asia a z jakiego rejonu jesteś?
Tu ma być ogród :) 22:44, 13 kwi 2016

Do góry
Edyta
A masz jakieś fajne źródło traw? Bo ja potrzebuję trochę molinii caerulea i hakone to zielone
Tu ma być ogród :) 22:42, 13 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

pół ogrodu by mi zajęła taka

Tobie pół a mi 3/4 ... nie nie kochana ja chcę jakieś drzewo do 4m max Ale piękna jest
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:40, 13 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No powiem Ci, ze przez ostatnie dni to po pracy zaraz do ogrodu i tak do 19tej a nawet 20tej ... no nie wyrabiam się normalnie

Ja mam to samo . W końcu się doczekałyśmy tego, że możemy kopać , grabić , sadzić, tworzyć . Uwielbiam jak przyroda budzi się do życia wiosną. Dziś nawet wiosną pachniało powietrze
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:38, 13 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

To czekam na info od Ciebie Jest nadzieja skoro w ubiegłym sezonie mieli Obawiam sie, ze ten klon będzie za duży u mnie ... ale piękny jest

Gdyby ktokolwiek widział buka Rohan Obelisk wys ok 1,80m to proszę o info

U mnie nie widziałam . Jeździłam ostatnio dużo za drzewami i kupiłam dziś grujecznika tylko , że nie takiego jak chciałam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:31, 13 kwi 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Renia, może zapytaj o tego buka tam za Sieradzem, jak na Kalisz. Krydia ma namiary. Przyjęłam. Jak będę widziała to dam znać

Aaa dzięki Właśnie tam jeszcze zapytam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:31, 13 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Nooooo tez ale daleko są

No i co czekasz jak gdzieś bliżej będą?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:29, 13 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nie, u mnie też takiej pozycji nie ma.
Trawnik zasilony najpierw saletrą amonową, potem siarczanem potasu, ale jakoś powoli ta poprawa następuje, miałam większe oczekiwania.

Magnolii nie kupiłam sfotografowałam taką mega okazałą co rośnie niedaleko mojego domu.

Paczka z brunerami, odezwe sie na prive

Edytko
Zastosowałaś i saletre amonową i siarczan potasu?! Dużo tego! A posypowo robiłaś czy rozpuszczałaś i z konewką biegałaś? U mnie tez powoli ... ale ja ostrożnie podeszłam do tematu ... siarczan amonu zastosowałam na kawałku trawnika, który będzie zerwany pod nową rabatę ... a całość potraktowałam na razie Mikro Plusem i żelazem
I czekam ...
Pogubiłam się po drodze... 22:15, 13 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja też mam pumilio
Tak właśnie zrób więcej zdjęć, wklej u siebie i podlinkuj Danusi
Dobranoc
chyba się ruszył łobuz jeden
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:44, 13 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Marta zielona, ensata chyba
https://www.google.pl/search?q=dereń+kousa&client=tablet-android-samsung&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjLsbzirIzMAhVLliwKHaKrCygQ_AUIBygB

Kasia
Nie wiem ... boję się tych poszukiwań ... takie drzewo trzeba widzieć żeby się na nie zdecydować ... jednak tutaj ten kształt jest najważniejszy ... tu pień musi wyglądać ... podobają mi się takie bardzo "pokręcone" minimum pięciopniowe ...

A Ty chyba też zastanawiasz się nad świdośliwami?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies