Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

jankosia 22:16, 13 kwi 2016

Renia, może zapytaj o tego buka tam za Sieradzem, jak na Kalisz. Krydia ma namiary. Przyjęłam. Jak będę widziała to dam znać
ren133 22:29, 13 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

Nie, u mnie też takiej pozycji nie ma.
Trawnik zasilony najpierw saletrą amonową, potem siarczanem potasu, ale jakoś powoli ta poprawa następuje, miałam większe oczekiwania.

Magnolii nie kupiłam sfotografowałam taką mega okazałą co rośnie niedaleko mojego domu.

Paczka z brunerami, odezwe sie na prive

Edytko
Zastosowałaś i saletre amonową i siarczan potasu?! Dużo tego! A posypowo robiłaś czy rozpuszczałaś i z konewką biegałaś? U mnie tez powoli ... ale ja ostrożnie podeszłam do tematu ... siarczan amonu zastosowałam na kawałku trawnika, który będzie zerwany pod nową rabatę ... a całość potraktowałam na razie Mikro Plusem i żelazem
I czekam ...
ren133 22:31, 13 kwi 2016

siakowa napisał(a)
Nooooo tez ale daleko są

No i co czekasz jak gdzieś bliżej będą?
ren133 22:31, 13 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Renia, może zapytaj o tego buka tam za Sieradzem, jak na Kalisz. Krydia ma namiary. Przyjęłam. Jak będę widziała to dam znać

Aaa dzięki Właśnie tam jeszcze zapytam
Asiuniaa 22:38, 13 kwi 2016

ren133 napisał(a)

To czekam na info od Ciebie Jest nadzieja skoro w ubiegłym sezonie mieli Obawiam sie, ze ten klon będzie za duży u mnie ... ale piękny jest

Gdyby ktokolwiek widział buka Rohan Obelisk wys ok 1,80m to proszę o info

U mnie nie widziałam . Jeździłam ostatnio dużo za drzewami i kupiłam dziś grujecznika tylko , że nie takiego jak chciałam
Asiuniaa 22:40, 13 kwi 2016

ren133 napisał(a)

No powiem Ci, ze przez ostatnie dni to po pracy zaraz do ogrodu i tak do 19tej a nawet 20tej ... no nie wyrabiam się normalnie

Ja mam to samo . W końcu się doczekałyśmy tego, że możemy kopać , grabić , sadzić, tworzyć . Uwielbiam jak przyroda budzi się do życia wiosną. Dziś nawet wiosną pachniało powietrze
ren133 22:47, 13 kwi 2016

Asiuniaa napisał(a)

U mnie nie widziałam . Jeździłam ostatnio dużo za drzewami i kupiłam dziś grujecznika tylko , że nie takiego jak chciałam

A jakiego chciałaś? Asia a z jakiego rejonu jesteś?
Asiuniaa 22:49, 13 kwi 2016

ren133 napisał(a)

A jakiego chciałaś? Asia a z jakiego rejonu jesteś?

Ja chciałam normalnego , a mam bordowego . Kujawy.
ren133 22:51, 13 kwi 2016

Asiuniaa napisał(a)

Ja mam to samo . W końcu się doczekałyśmy tego, że możemy kopać , grabić , sadzić, tworzyć . Uwielbiam jak przyroda budzi się do życia wiosną. Dziś nawet wiosną pachniało powietrze

Tworzyć to ja uwielbiam ... ale na razie mam nudną trochę robotę - czyszczenie i cięcie smaragdów oraz dokarmianie wszystkiego łącznie z trawnikiem Jutro będzie nieco ciekawiej - bo zamierzam uzupełnic rabatę z rodkami - dosadzę im z tyłu variegatusy i... może hosty uda mi się już przesadzić (kiepsko coś wychodzą)
ren133 22:53, 13 kwi 2016

Asiuniaa napisał(a)

Ja chciałam normalnego , a mam bordowego . Kujawy.

Z tego co wiem to grujecznik zmienia barwę - na początku jest bordowy potem zielony i na koniec wybucha calą gamą jesiennych kolorów ale może się mylę? Mus doczytać
A z jakiej miejscowości?