Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Czasem słońce czasem deszcz 11:08, 23 wrz 2015

Do góry
Cześć Ładne zielone rośliny masz, gdzie tu jesień?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:06, 23 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Od razu napiszę, że nic nie mam do forsycji bo jeszcze ktoś się obrazi Też miałam ale denerwował mnie poczochrany krzak, sąsiad ma ładną, często ciętą i naprawdę super wygląda tylko u nas jest jakiaś zbiorowa schiza na punkcie tego krzewu. Nie wiem czemu ale każdy sadzi forsycję w ogrodzie... z drugiej strony na O. wszyscy mamy hortki

hehehe...też mam forsycję...ale najbardziej czekam na jej liście, bo ma pstre. Naprawdę fajna. I jeszcze jedna miniaturowa, która nie kwitnie. Kiedyś wsadziłąm badylki zwykłej forsycji pod brzozę, ale ta ją zwalcza jak może i na wiosnę będzie tam zaprowadzony porządek...tylko nie wiem na którą hehehehe. Pomysłów mam sporo, ale czasu mniej. W przyszłym tygodniu w końcu wypadałoby jechać po buksy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:05, 23 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=746

Ewelinko, dwa ostatnie zdjęcia na tej stronie ale trzeba się przypatrzeć aby dostrzeć cisy. To cis Wojtek. W następnym tygdoniu zrobię porównanie tej rabaty i tempa wzrostu cisów.

Dzieki dostrzegłam, bo ja bede dosadzac za cis własnie szmaragdy a przed cisami mam gracki, bardzo mi sie to zestawienie podoba i pomogłas mi podjać decyzję, a co masz przed tą wysoka trawą?Co to za carex?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:05, 23 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Od razu napiszę, że nic nie mam do forsycji bo jeszcze ktoś się obrazi Też miałam ale denerwował mnie poczochrany krzak, sąsiad ma ładną, często ciętą i naprawdę super wygląda tylko u nas jest jakiaś zbiorowa schiza na punkcie tego krzewu. Nie wiem czemu ale każdy sadzi forsycję w ogrodzie... z drugiej strony na O. wszyscy mamy hortki

forsycja jak dla mnie ma jedną cenną cechę- zwiastuje wiosnę na którą czeka każdy kto choć zerka w stronę ogrodu no ale my mamy swoje tulipany
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:59, 23 wrz 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

ooo, miałam kiedyś forsycję na wejściu
ale nie mam, ogrodowisko przewróciło mi w głowie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:54, 23 wrz 2015

Do góry
aga_pe napisał(a)

Mnie natomiast, gdy mówię że idę do ogrodu, ludzie pytają co mam posiane - z założenia ogród to ogród warzywny. Innego nie ma

Miałam dzisiaj rano podobną sytuację Rozmawiałam z Panią, która z radością przyjęła prognozę pogody na pażdziernik przewidującą 25 st. na Dolnym Śląsku. Zdziwiła się bardzo, że wyraziłam obawy o ogród dla którego takie temperatury w pażdzierniku są niewskazane. Pani zaczęła dociekać dlaczego? Tłumaczę, że może być problem z wejsciem roślin w stan spoczynku przed zimą...a Pani na to, przecież już żadnych warzyw nie będzie w ogrodzie...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:45, 23 wrz 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
Polinko potrzebuje zdjęcie twoich szmaragdów z cisem, na której stronie, pomozesz?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=746

Ewelinko, dwa ostatnie zdjęcia na tej stronie ale trzeba się przypatrzeć aby dostrzeć cisy. To cis Wojtek. W następnym tygdoniu zrobię porównanie tej rabaty i tempa wzrostu cisów.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:37, 23 wrz 2015

Do góry
Też mi się podoba

Myślę, że cis pasuje do smaragdów. Mam u siebie przed smaragdami i daje fajny efekt i wcale tak wolno nie rośnie
Na duże sadzonki graba szkoda pieniędzy i tak na początku trzeba je mocno skrócić aby rozkrzewił się od dołu.

Hm...w sumie nic nowego nie napisałam a tylko zrobiłam skrót Asi
Moja "przyziemna" :) pasja 07:23, 23 wrz 2015

Do góry
Cześć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:22, 23 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Taa i jeszcze forsycję na samym wejściu do domu Przecież będzie taki przyjemny, domowy klimat...

ooo, miałam kiedyś forsycję na wejściu
ale nie mam, ogrodowisko przewróciło mi w głowie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:19, 23 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Polinko.... cudnie.. pozwoliłam sobie dwie focie zapinsować

Pinsuj ile chcesz Fajnie jak to co robisz jeszcze komuś się podoba.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:17, 23 wrz 2015

Do góry
Toszka napisał(a)

A ja podobno mam leniwe psy, bo nie biegają wzdłuż płotu i nie ujadają
A tak w ogóle witam w klubie - wypominane mam systematycznie, ze zamiast krzaków (mowa o cisach) powinnam porzeczki i truskawki posadzić... Powinnam?

Taa i jeszcze forsycję na samym wejściu do domu Przecież będzie taki przyjemny, domowy klimat...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:13, 23 wrz 2015

Do góry
rozark napisał(a)
My intensywnie myślimy czy by nie skoczyć do W
szkoda że się niespotkany

Reniu widzę, że grupie łódzkiej odległości niestraszne I mi żal tej niedzieli...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:10, 23 wrz 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
I ja sciskam mocno i życzę zdrówka .

Ewka, dzięki. Wiesz, że Twoja rabata mi się śniła?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:09, 23 wrz 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
I ja trzymam kciuki żeby wszystko się udało.
I podziwiam ogród...jak zawsze.
Pozdrawiam Polinko

Joanko, dziękuję! Kciuki bardzo się przydadzą.

Buziaki
Moja "przyziemna" :) pasja 22:22, 22 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Tych białaych hortek to zazdroszczę U mnie niestety koniec bieli i zaczyna królować róż...

No właśnie Silver Dollar miały się tak zachowywać i pierwszy raz trzyma biel, w poprzednich dwóch sezonach były już dawno różowe.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:00, 22 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Fajny wyższy akcent dały te trawy.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:25, 22 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Głos oddany

Zerknij do Izy, u mnie Ice Dancy dają radę na słońcu...

Ale trzeba podlewać, bo inaczej zasychają.. ja miałam na słoneczku i były marne. Przeniosłam do półcienia i cienia.. i tam bez żadnych zabiegów rosną jak szalone..

Twoje są po prostu CUDNE... z całą rabatą... musiałam trochę cofnąć by je odnaleźć , ale warto było
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:37, 22 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Oooo tak, kto to widział aby za 100zł kupować drzewo...a trawy! Na łące rosną
A to jeszcze jest dobre...ostatnio usłyszałam, że chyba dajemy naszemu psiakowi jakieś środki uspokajające bo to jest niemożliwe aby z takim dużym psem mieć taki ogród

A ja podobno mam leniwe psy, bo nie biegają wzdłuż płotu i nie ujadają
A tak w ogóle witam w klubie - wypominane mam systematycznie, ze zamiast krzaków (mowa o cisach) powinnam porzeczki i truskawki posadzić... Powinnam?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:31, 22 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ten oklapnięty to gracek

ten jest poza wszelkimi podejrzeniami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies