hehehe...też mam forsycję...ale najbardziej czekam na jej liście, bo ma pstre. Naprawdę fajna. I jeszcze jedna miniaturowa, która nie kwitnie. Kiedyś wsadziłąm badylki zwykłej forsycji pod brzozę, ale ta ją zwalcza jak może i na wiosnę będzie tam zaprowadzony porządek...tylko nie wiem na którą hehehehe. Pomysłów mam sporo, ale czasu mniej. W przyszłym tygodniu w końcu wypadałoby jechać po buksy
Dzieki dostrzegłam, bo ja bede dosadzac za cis własnie szmaragdy a przed cisami mam gracki, bardzo mi sie to zestawienie podoba i pomogłas mi podjać decyzję, a co masz przed tą wysoka trawą?Co to za carex?
Od razu napiszę, że nic nie mam do forsycji bo jeszcze ktoś się obrazi Też miałam ale denerwował mnie poczochrany krzak, sąsiad ma ładną, często ciętą i naprawdę super wygląda tylko u nas jest jakiaś zbiorowa schiza na punkcie tego krzewu. Nie wiem czemu ale każdy sadzi forsycję w ogrodzie... z drugiej strony na O. wszyscy mamy hortki
Miałam dzisiaj rano podobną sytuację Rozmawiałam z Panią, która z radością przyjęła prognozę pogody na pażdziernik przewidującą 25 st. na Dolnym Śląsku. Zdziwiła się bardzo, że wyraziłam obawy o ogród dla którego takie temperatury w pażdzierniku są niewskazane. Pani zaczęła dociekać dlaczego? Tłumaczę, że może być problem z wejsciem roślin w stan spoczynku przed zimą...a Pani na to, przecież już żadnych warzyw nie będzie w ogrodzie...
Ewelinko, dwa ostatnie zdjęcia na tej stronie ale trzeba się przypatrzeć aby dostrzeć cisy. To cis Wojtek. W następnym tygdoniu zrobię porównanie tej rabaty i tempa wzrostu cisów.
Myślę, że cis pasuje do smaragdów. Mam u siebie przed smaragdami i daje fajny efekt i wcale tak wolno nie rośnie
Na duże sadzonki graba szkoda pieniędzy i tak na początku trzeba je mocno skrócić aby rozkrzewił się od dołu.
Hm...w sumie nic nowego nie napisałam a tylko zrobiłam skrót Asi
Ale trzeba podlewać, bo inaczej zasychają.. ja miałam na słoneczku i były marne. Przeniosłam do półcienia i cienia.. i tam bez żadnych zabiegów rosną jak szalone..
Twoje są po prostu CUDNE... z całą rabatą... musiałam trochę cofnąć by je odnaleźć , ale warto było
A ja podobno mam leniwe psy, bo nie biegają wzdłuż płotu i nie ujadają
A tak w ogóle witam w klubie - wypominane mam systematycznie, ze zamiast krzaków (mowa o cisach) powinnam porzeczki i truskawki posadzić... Powinnam?