No to masz rękę do malowania i niewątpliwy talent. Tak z dnia na dzień odkryłaś w sobie tę pasję?
Do Ciebie mam plus minus pewnie około 120-150km także w zasadzie chwila drogi. Dalie to wdzięczne kwiaty, bo chyba długo zdobią ogród a te Twoje odmiany to już w ogóle mistrzostwo. Też se kiedyś takie sprawię.
Aniu, mam nadzieję, że już lepiej życiowo.
Moje lipcowe lilie jeszcze nie kwitną ale pewnie za 2 tygodnie już będą pachniały. A wiesz, że w sierpniu jeszcze kilka dosadziłam. Moja mama tak zachwycała się moimi, że kupując dla niej kupiłam jeszcze kilka dla siebie. Po prostu chciwość.
U Ciebie pięknie, jeżówkowo-hortensjowo-różano. A jaki klimacik te ozdoby robią. Super. A niewymagające to, podlewać ani nawozić nie trzeba. A jak cieszą oczy.
O powojnikach napisałam Ci u siebie.
Aniu nic im nie daje. To stare trawy i takie potężne. Jeszcze byłyby większe ale je od spodu przycinam jak mają 0,5 metra i tak 2 razy przycinam.
Jedne mam na ziemi kompostowej. Kupiłam miałby być Siuksy a one bardzo wysokie już wyższe od Memory a ona należy do wysokich traw. Jakieś potwory wyrosły muszę je zabrać z tej rabaty bo wszystko zasłoniły.
O to Siuks zrobiłam fotkę jeszcze poranne słońce pięknie oświetliło
A to brzoza po 12 latach te przy altance mają 14 lat. Mam 3 szt to potężne brzozy pień u spodu bardzo duzy, korzenie bardzo grube aż podwyższają to drzewo (wysadzają do góry). Krzaki im nie dadzą rady więc nic tam nie rosnie, nawet tuje 2m od nich marnieją.
Aniu, dziękuję.
Czas najwyższy będzie na wspólne spotkanie lubelskie , czy nasze chełmskie i już nie będzie mało się znamy
w tym roku już były.chociaż mniejsze i mniej ale wiadomo dlaczego.
A może masz blisko do mnie ??
Maluję hobbystycznie i to od tego roku.
Cieszę się,że podobają się innym.
T to dla mnie ważna rzecz odbiór innych osób
Hapet SilverBlood
Dalia Dekoracyjna Kelvin Floodlight
Dalia Sombrero
Młynek tak nazywam ale to rozdrabniarka. Kupowałam 4 lata temu cięcia dużo a sterty rosły do spalenia. Z liściastych wysypuje do kompostu z iglastych sciolkuje. Kupowałam w Lerua Merlin.
Pierwsza trawa kwitnie Siuks bardzo ładna, nie duża
Mam bardzo duże bergenie kapustą ma mniejsze liście
Aniu no kto jak nie Ty taaakie koje wyhodowałaś ... nowy nabytek śliczny na foto... A pozostałe dwa pokażesz?
Potfory są super i są 3 a pamiętam te dwa czerwone
Nie chcę rybek nabyłam ładne euro koje, teraz żeby rosły i zimowały to najważniejsze
Och, to sobie porę letnią wybrałaś na trawnik.Ja dopsiewki tez robiłam. i w tych miejscach też podlewam, nie mam wyjścia.
No super, córeczka pani debolistnej rośnie już jak należy
To jeszcze trochę zagarnie więcej miejsc.
I czas pomyśleć czy rośliny obok pójdą do przesiedlenia czy tez ona , póki jest młodsza jeszcze.
Na drugi rok powinna już iść na boki.Zaobaczysz sama.
I ta jej jesienna barwa też jest piękna
To prawda ogrodowy nałóg jest zdrowszy i piękniejszy
Piękne dzielżany mam taki sam.I to jedyny.
A ty je dokupujesz. Ja może na drugi rok sobie dokupię.
Jeżówki preześliczne.
Piękne lilie,dalijki kolorrowe.
Kolorów multum w ogrodzie.
Uwielbiam takie żywe ogrody.
I te piękne dekoracje.
I kociula zabawny skradł moje serce.
Szkoda ,ze moja Fiona -księżniczka nie chce w koszyczkach siedzieć
Asia po dzisiejszym upalnym dniu trawa na max
mozliwosci wysuszona. Dzisiaj zupelnie nic nie mozna porobic. Tyklo podleje. Wczoraj zrobilam kilka zdjec rozom. Za chwile pozostanie po nich tylko wspomnienie.