Witam proszę o pomoc co dolega mojemu 6 letniemu platanowi? wszystkie młode pędy są porażone -liscie się zwijają część z nich usycha.Na pniu nie ma żadnych ran czy uszkodzen.Czy to może być mączniak?jak oprysk zastosować?czy mogę go czymś ponawozic żeby poprawić jego kondycję?
To platan klonolistny Bardzo urósł od ostatniej jesieni (jak go sadziliśmy). Mieliśmy go nie ciąć ale chyba się nie da go nie ciąć Na wyjeździe widziałam ogromne niecięte platany, miały bardzo szerokie i ażurowe korony
Mój aparat strasznie prześwietla zdjęcia, nic nie pomaga. Ten po prawej, po lewej grab fastigiata
Muszę znaleźć czas na zrobienie fotek, jak go mam to już ciemno jest
Zmieniam odrobinę proporcje ,ułożenie ścieżek bo wiadomo plan planem ..a w rzeczywistości wychodzi parę rzeczy na które wcześniej nie zwróciłam uwagi
A realizuje ten plan
I tu będzie problem bo mam prawie same żarówy z delikatnych to tylko Rainbow Marcella Tu widać jak się zmienia
Teraz ona jest blado ròżowa
I jedna taka śliczna morelowy róż ale tą mam z siewu
A tu żarówy Orange skipper i siewki
Przerobiliśmy z EMem ścieżkę do furtki na nowej części. Wcześniej była ułożona równiutko i dosyć ciasno. Denerwowało mnie to bardzo więc zmieniłam. Dziś zamierzam skończyć ten fragment - wypielić i wysypać korą.
I widoczek z nowej części . Miłego dnia .