Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:15, 26 wrz 2013

Do góry
Zielona napisał(a)
W pół zgięta przez dzisiejsze ściąganie darni, przyszłam pozdrowienia zostawić. Ana - a tak w ogóle co sądzisz o tych cenach ambrowców u nas? To centrum uchodzi za drogie, ale np Danusia kupiła tu trawki za 19zł, które u siebie kupowała nawet za 30-39zł. Masz jakieś odniesienie do cen w innych miejscach? Poza tym chciałam zapytać, które hortensje lepiej radzą sobie na słońcu: limelight czy vanilla? Powinnam doktora Gugla pytać, ale skoro Ty masz takie doświadczenie
Marta nie mam pojęcia po ile są ambrowce, bo u mnie nie ma musze wybyć w okolicę stolycy. U mnie wszystkie hortki są w słońcu bo cienia u mnie brak, obie radzą sobiemyślę nieźle. Nie potrafie powiedzieć też która ładniejsza... limki wydaje mi się że są większe i maja więcej kwiatów, ale vanilki przecudnie się przebarwiają na bordo. Mus mieć obie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:10, 26 wrz 2013

Do góry
Dzięki za życzenia zdrowia, już jest lepiej... na weekend nadają słońce to może pójdę do ogrodu, sadzić cebule. Jako że uznalam że mam brak irysów, a wiosna wzdychałam do nich to zamówiłam i przy okazji domówiłam jeszcze kilka innych cebulek....
Irys harmony -150
angelique -100
ice cream -12
west point - 25
white winhg - 60
krokus pickwick - 100

nawet nie chcę liczyć ile mam cebul do posadzenia
Ogród Sylwii od początku cz.II 07:17, 26 wrz 2013

Do góry
a ja chciałabym Cię zobaczyć na tym hamaku z książką w ręku swoją drogą cały czas dumam nad swoją ścianą, dobrze, że odrazu nie zrobiłąm bo mogę sie poinspirowac różnymi jak to mówią co nagle to po diable ...
czekam na zbliżenia ściany
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:19, 25 wrz 2013

Do góry
u mnie w okolicy jest górka z wyciągiem i wrazie czego łańcuchów na koła nie trzeba montować
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:51, 25 wrz 2013

Do góry
o matko, też mnie zaintrygowałaś, tymi Chinami.... ostatnio moj M się śmiał że mi ambrowca amerykańskiego w Chin sprowadzi, skoro u nas nie ma bo oni wszystko mają hahahah
W Gąszczu u Tess 05:01, 25 wrz 2013

Do góry
beta napisał(a)
nad Rozlewiskiem byłaś?!...w takim razie na zdjęcia czekam
buziaki

Najpierw padało, potem zarobiona byłam, że nie zauważłam, iż noc nadchodzi... Czasu na zdjęcia nie wygospodarowałam.
Wkurza mnie ten krótki dzień. A jeszcze tyle bym chciała zrobić w ogrodzie...

ana_art napisał(a)
Tess Ty się nie przejmuj jeszcze conajmniej miesiąc czasu na cebule

O, mam nadzieję, że zdążę przed zimą. Ale powoli łapię stresa.

ewa004 napisał(a)
Tesiu ja reż czekam na przesyłkę .....do pracy

Jak pojętna z Ciebie uczennica Moje dwie przesyłki już dotarły. Mam nadzieję, ze nie będzie "pomyłek" i zawkitnie to, co zamówiłam
Gdybym wiedziała, że Janina vel insekt takie atrakcje cebulowe dla ogrodników przygotowała, dałabym sobie spokój z zakupami przez net.

Qrcze, do dzisiaj nie sprawdziłam u Sebka, dlaczego Janina?

Joku napisał(a)

Nie pomyliłam się. Chodziło mi o takie widoczki. Przepięknie się prezentują.

To miłe, dziękuję. Wydaje mi się, że fajny klimacik tworzą głównie trawki.

asc napisał(a)
Tesiu.. ja głownie nad Rozlewiskiem sie bujałam, ale wpadłam tutaj... z podziękowaniem.... i widzę piękne ujęcia ogrodu... muszę to nadrobić..... zimą.... bo teraz dzień krótki..... a roboty od groma

Aniu, miło że i tutaj zajrzałaś. Nie nadrabiaj, szkoda czasu - nawet zimą. Kiedyś zrobię poglądowe streszczenie (jak znajdę czas)

viva napisał(a)
Tess, pięknie kwitną u Ciebie białe zawilce, moje jakieś opóźnione, też mam z Gracilimusem
Super ujęcia ogrodu

Tak, zawilce mam naprawdę ładne - ale też nie bardzo moja to zasługa kupiłam w ub. roku dorodne okazy. No i chyba miejsce im służy. Obecnie rosną już luźniej, niż na zdjęciach, bo wcześniej je za gęsto posadziłam.

Pozdrawiam wszystkich Dla Was - jesienne zimowity w trafkach.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:00, 24 wrz 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

dlaczego wszyscy mogą sobie jechać na zjazd ... i mniamać ... a ja ... muszę robić TAKIE rzeczy ?????
Taki Twój los, taki los
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:40, 24 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Tylko dlaczego tak nierówno te brzozy bujnęły.... Przecież pospolitej nie wygnę na pendulę.... A penduli nie mogę wyprostować
nie ma innego wyjścia jak tylko mówić, że tak miało być
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:27, 24 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ale brzozy Ci bujneły, a kuleczki uuulalaaaa

Tylko dlaczego tak nierówno te brzozy bujnęły.... Przecież pospolitej nie wygnę na pendulę.... A penduli nie mogę wyprostować
W Gąszczu u Tess 20:53, 24 wrz 2013

Do góry
Tess Ty się nie przejmuj jeszcze conajmniej miesiąc czasu na cebule
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:35, 24 wrz 2013

Do góry
ale brzozy Ci bujneły, a kuleczki uuulalaaaa
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:28, 24 wrz 2013

Do góry
aga_k napisał(a)
Ślicznie jest rabata trawiasta wygląda EXTRA
a jak trawki na tym wietrze się pięknie poruszają...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:27, 24 wrz 2013

Do góry
beta napisał(a)
Anetko, no po prostu prześlicznie u Ciebie......też chcę taką jesień u siebie
przez okno jest super, na dworze już niekoniecznie... zimnica i straszny wiatr
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:25, 24 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
U mnie też brzydka pogoda. Kiedy ja zacznę sadzic czosnki aż mnie skręca tak mi się chce je sadzić i marzyć o nich calą zimę

Ja juz nie wiem czy te cebulowe takie piekne czy myślenie o nich w zimowe wieczory???

Madżenko a ja myślę że i jedno i dugie. Ja nawet nie myślę o cebulach bo dopadła mnie grypa brrrrr
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:38, 24 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Oj tak... piękna w pięknie u Ciebie moc........ o tej porze masz taki cudny ogród.... toż to aż nie możliwe....
mówisz ale wieje dzisiaj okropnie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:37, 24 wrz 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
I jeszcze jedno _ w tych vanilkach to masz obok miskant ML czy gralicimusy ?

p.s. obstawiam 3 stozki w przedogródku, kule sa zbyt oczywiste

gracilimusy tam są w dwóch sztukach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:35, 24 wrz 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Ana - ja tez wahałam sie podobnie jak Łukasz z czego szpalerek zrobić, pod płotem sąsiada bo na rabacie mam ( od tego roku dopiero...) po jednej limce i jednej vanilce, ale twoje vanilki sa tak śliczne ,że one wygrały ... w niedziele byłam na giełdzie pod nasza halą sportowa w Łodzi i tam były ładne , wyrośniete po 18 zł szt, troche drogo bo chciałam z 6 sztuk... a u was po ile płaciłaś ?
Czy ta twoja odmiana jest jakas taka czy ziemia u ciebie im sprzyja czy je czyms podlewasz bo u innych nie robia sie az tak mocno ciemno-różowe ? Moja vanilka - malutka , młoda jest i miała 3-4 kwiatki które w ogóle nie przeszły w faze rózowa tylko od razu zbrązowiały i wygladaja teraz jak zasuszone hortensje takie z wazonu.. dlaczego ? ..nie wiem.
a twoje jakiej odmiany sa ?
Małgosiu chyba nie ma pododmiany w Vanilkach, w ubieglym roku moje vaniliki zachowały się dokładnie tak jak Twoje, czyli były lekko różowe, a potem zrobły się brązowe. Nie wiem dlaczego wygląda jak wygląda, ale widocznie jej dobrze. Zobaczymy jak te z tego roku będą się zachowywały. W sezonie podlewałam je magiczną do hortensji lub florowitem. U nas niestety droższe, płaciłam teraz po 25zł
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:26, 24 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
normalnie trzeba zaopatrzyć się w stopery

A ja dzisiaj po drodze do domu mam wejśc do biedro... i juz sie boje, wczoraj wpadłam tylko po bułki i papier sniadaniowy ......... a wyszłam bogatsza o .... 4 duże białe czosnki......... więcej nie było, a miałam juz cebulowych nie kupowac... jak wszyscy tu na forum
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:17, 24 wrz 2013

Do góry
Margarete napisał(a)

I właśnie tak będzie u ciebie po wykopaniu tych dużych horti i dołożeniu kolejnych vanilek....zwiekszy sie zawartośc piękna w pięknie
Buziaki Ano-art i wracam do dalszego czytania i oglądania twoich cudowności ...
Malgosiu gdzie mi tam do Madżenki w życiu za nia nie zdąże..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:15, 24 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Przecudownie, kolory w Twoim ogrodzie powalają.
Teraz mam problem na co się zdecydować Limki czy Vanilki. Obie piękne a ja nie mam na dwie miejsca. No chyba, żeby upchać i posadzić dwie
doskonale Cię rozumiem bo mi podobają się jeszcze budleje ale nijak nie mam na nie już miejsca...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies