Dziękuję, napewno posadzę gdzieś u mnie, bo bardzo ładna. Dopytam jeszcze miłorzęba. Sucho pod nim, czy w miarę?
Mam ochotę wyrzucić dwa nie najpiękniejsze szmaragdy i w ich miejsce dałabym ginko bilobę. Robiłam w tym roku z liści miłorzębu nalewkę na pamięć
Sylwia, Twój karczoch jest taki zielony jak na zdjęciach? Ja mam takiego srebrnego, w dodatku w macie Kupiłam najzwyklejsze nasiona a wygląda super. Szkoda, ze nawet pąków się nie doczekałam, może w przyszłym roku zakwitnie.
Dzisiaj cały dzień pochmurny.
Zakończyłam prace w ogrodzie.
Pozostały jeszcze pelargonie. Trzeba by je jakoś przechować, ale muszę Was dopytać jak?
Na zakończenie dnia chmury się schowały i Kamienny złapał ostatnie promyki zachodzącego słonka.
Kupiłam w tym roku werbenę patagońską, która okazała się być werbeną żyłkowaną. A że ładnie kwitła to posadziłam ją na rabacie.
Podobno nie zimuje i to chyba dobrze bo się bardzo mocno rozłazi rozłogami a mam ją od lata. Wykopałam ją dzisiaj i lekko się zdziwiłam jak daleko wypuściła rozłogi.
Moje ciemierniki startują
Wczoraj posadziłam resztę cebulek, głównie narcyzy , trochę poplewilam, zebrałam kretowiska , rozrzuciła resztę kompostu i w zasadzie względny porządek mam. Zostało powiązać trawy na zimę i jakieś pierdulki
Cześć Jagoda, piękne ujęcie w ogóle przejrzałam sobie Twoje poczynania i bardzo mi się podoba, super masz posadzone rośliny w dużych ilościach i ładne obwódki. Zapewne coś zgapię Świdośliwa śliczna, mam ją na swojej liście wiosennych zakupów. Jak ona szybko rośnie i ile wg Ciebie rozrasta się na szerokość ? Czy można ją trochę trzymać w ryzach?
Jak sprawują się cisy, sadziłyśmy w podobnym czasie, kupiłaś piękne okazy
Witaj Aniu Ta srebrna roślinka to Kocanka włochata. W ostatnich latach podobnie jak surfinie sadzę ją do gruntu. Ładnie się rozrasta i niedopuszcza do wzrostu chwastów. A dodatkowo chroni korzenie innych roślin przed nadmiernym słońcem. Sama też dobrze znosi suszę. W następnym roku też ją wsadzę, jeszcze w inne miejsca.