Uprzejmie donoszę, że przy okazji wyprawy po serek udało mi się zakupić pierwsze cebulki w B. Rewelacji nie ma albo ja już jestem wybredna. W L jeszcze nic nie ma. A szkoda bo tam fajne odmiany się pojawiają.
Do cebulek dołączyły 2 brunerki Aleksander i Jack. Prawda, że ładne sztuki
A nad całością góruje nowy klonik Esk Sunset, która to odmiana bardzo ale to bardzo mi się spodobała u Kasyi
Moim zdaniem ten trawnik jest przenawozony. Cały w planach od jasnej do ciemnej. Przegrab trawnik w tych jasnych miejscach, nakluj widłami i dobrze złej trawnik. Lepiej co drugi dzień ale na gl 7 cm. Darń trawnika ma ok 15 cm głębokości.
Jak będziesz podlewal 2 cm to wyschnie w ciągu 3-4 godzin i zrobi się skala.
Popatrz na tym trawniku są wszystkie kolory te ciemne miejsca to przenawożenie i przesuszenie.
Jeszcze jedno jak jest taki upał trawnik nie powinien być koszony nisko lepiej wyżej aby zielona trawka osłaniała darn przed sloncem. Przejdzie upał trawę skosisz niżej ale darn nie będzie przesuszona.
U mnie trawnik ma wysokość ok 7 cm a nawet wyzej. Kosimy,ale tylko tak aby ją wyrównać
Zobacz jaki kosmaty, źdźbła poprzewracane słońce nie dociera do darni.
Trawnik wystawiony cały dzień na słońce
Dzisiaj nareszcie spadł deszcz, po miesiącu suszy i upałów.
Podlewałam systematycznie konewką tylko to co koniecznie niezbędne - czyli warzywa i hortensje ogrodowe i moje doniczkowo
Reszta dwa razy wężem - ale nawet znać tego podlewania nie było