Izunia jakbym mojego M słyszała, tylko on jeszcze niecenzuralny był
tak wiem powinno się to leczyć, ale paczaj były tam trzy vanili i 2 hortensje kyushu. Te dwie damy są gigantyczne i nie pasują mi do vanilek, przytłaczają je , a kto chcialby byc tłoczony (poza oliwą) chciałam łuk bordowych kwiatów
tak było
dzisiaj po południu wyszło u nas SŁONKO yupiiiii juz dawno go nie widziałam. Pojechałam po nawozy i kupiłam też 3 hortensje Vanilla fraise
Wykopałam dwie hortensje, gigantyczne są, zdjęcie kiepskie bo pod słonce ale inaczej się nie dało, hortki w donicach są prawie mojej wysokości...
a tutaj już trzy nowe vanilki w pąkach! liczę żę w przyszłym roku będą równie piękne jak te zeszłoroczne
tyż tak mam... ostatnio pojechałam dla Agi po 3 paczki narcyz, a że bylo 5 to wziełam chce jeszcze te iryski niebieściutkie kupić...nie myślę o sadzeniu mam nadzieje że się jakoś uporam hahahaha
vanilki sadziłam w tamtym roku i miały wiotkie gałazki, w tym roku były piękne , sztywne i wyprostowane, w nocy przed ogrodowiskowym spotkaniem u mnie przeszła straszna burza z wiatrem i ulewą i wszystkie hortki prawie leżały na rabacie, godzinę przed przyjazdem gości wiązałam je do patyków by jako tako się trzymały...
Cześć Asiu wyobraź sobie, że to najbardziej słoneczna rabata od południa, slońce jest tutaj od ok 11 do zachodu i pali okrutnie...
iglaki to cyprys filifiera aurea, trawy wysokie gracilimus i variegatus, zapomniałam nazwy tego mniejszego z pierwszego planu...