Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:58, 09 cze 2015

Do góry
noemi napisał(a)

Uwielbiam Was czytać

ooo to ja muszę przemyśleć te panele

Ja teź
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:57, 09 cze 2015

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

ze wzglądu na charakter forum odmelduję iż moje leniwe różyczki zaczynają spektakl (nie szukaj u siebie jeszcze nie odmeldowałam ... coś zrobiłam aparatowi migawka zamknęła się na amen i ani rusz ) ...

czy kofasz Kindla tak mocno jak ja ? ...

Miłoszewski ma niepowtarzalną aurę ... polecam Joannę Bator ... lubię wtopić się w jej słowa i proces myślenia (nie tylko z zachwytu, że innym myślenie wychodzi ) ...
warto wynorać ze starci "W pętli" Nicholasa Evansa ... ja poszłam za ciosem i sięgnęłam po "Nakarmić wilki" Nurowskiej ... tytułem trzymania się tematu ...

Co polecasz Bator bo znalzalm. 13 tytułów....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:52, 09 cze 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Marzena trzeba pisać lub dzwonić do Spółek Wodnych, by oczyszczali rowy. W mojej okolicy reagują.

Dziewczyny a na te wszystkie grzyby to nie można zrobić jakiegoś preparatu z czosnku. Nie pomógłby? Bo ile można się polewać tą chemią.
Ja to zawsze jestem opryskana. Ostatnio śmierdzącą gnojówką z mniszka. Niestety prysznic i pralka poszły w ruch. Ale to chociaż naturalne

Małgosiu kiedy mam to robic? Jak wróce o 18 z pracy? Sorki to nie dla mnie. Pryskam gdy cos choruje, jak nie to nie ruszam. Profilaktyka w sezonie zbędna, tylko interwencyjnie dzialam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:50, 09 cze 2015

Do góry
atena35 napisał(a)
Macham, obrazkowego nie widzę.
Mam pytanie o róże. czy jeżeli chcemy jedną dużą na krzaku to trzeba obcinać boczne przyrosty?

Oj to chyba lepiej kupić wielkowiatową niz cokowiek obcinać?

Masz na mysli takie jak w kwiaciarniach sorzedają?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:49, 09 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Ok!
Obserwuj Ale najbardziej obserwuj te wyższe...żeby za Fairy się zmieściły

A na drugą różankę kupię coś w przyszłym roku.
Może wtedy będę wiedziała co chcę.

Obiecuje juz solennie relacje. Na czołówce żywszych wysuwają sie Falstaff, Tradescant, William, Darcey
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:47, 09 cze 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Marzenko, czy zapach róż czuć już z odległości?

Oj tak już w ciepłe wieczory czuć , przy tej ilości kwitnacych róż czuc
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 19:01, 09 cze 2015

Do góry
Lavender to moja faworytka miniaturowa w sinych kostrzewach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:56, 09 cze 2015

Do góry
Mały wycinek.... Wiekszy 2x ńiż mój cały ogród....
Po siewki naparstnicy z przyjemnoscią sie zgłoszę !
Pszczelarnia 18:47, 09 cze 2015

Do góry
Ah jaki cudowny nastrój, uwielbiam te Twoje klimaty
Makowo na Kociewiu 18:43, 09 cze 2015

Do góry
Ślicznie Kasiu masz w ogrodzie, lawenda przepiekna.
Czytałam o rózach... Ja zrywałam pojedybpncze listki z nimułka ale też opryskałam je Cohinorem .... Bruzdownicy nie widziałam
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 18:41, 09 cze 2015

Do góry
Gabi lej nie żałuj, skoro uważasz ze antraknozą...

Moje brzozy teraz więdły od upałów mimo sadzenia ich w marcu w stanie bezlistnym
. A nie podlewałaś ich przypadkiem w południe.... Moze sie ciut podgotowała?

Ps. Moich róz nie odebrałam bo stwierdziłam , ze za duzo... Moze Mi Madzia coś przywiezie 3 zamiast 9, ja sie do Bk wstydzę pojechać.....
"W kolorze blue" 18:31, 09 cze 2015

Do góry
Pokaz lodziki...
Nie kuś madżeniem
Choroby i szkodniki platanów, platan - Platanus 18:28, 09 cze 2015

Do góry
Jesli sa chore to chyba mozna zlozyc reklamacje w szkółkach? Mam nadzieje ze sie nie myle i ze to upały bo na zdjęciach zarodników grzybów nie widze.
Na moich ambrowcach wypisz wymaluj ta choroba, są zarodniki, ogonki brazowieją, plany wzdłuż nerwów.

Pewnie pryskac nie zaszkodzi.... Chciałabym Wam pomóc...
Tu ma być ogród :) 18:24, 09 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Chyba tylko buksów dodam.
Roślinki są małe więc mało widoczne, ale jest ich sporo, na żywo wygląda to lepiej
Jest tam 15 stip z mojej osobistej hodowli, których teraz w ogóle nie widać
6 buksów, 12 szałwii, 7 the Beatles i 5 żurawek.
Zastanawiam się tylko czy te carexy zniosą południową wystawę, jeśli nie, to będę musiała podmienić je na coś innego.

Nic nie dodawaj,juz pod koniec sezonu bedzie busz. Szkoda pieniedzy na dosadzanie lepiej zrob kolejna taka piekna rabate
Fajnie Ci wychodzi ten ogród.

Ps aby był busz nic nie przesadzaj....
Tu ma być ogród :) 18:22, 09 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Rabata przed wykuszem.
Zdecydowanie trzeba dodać kul bukszpanowych, a te które są wymagają strzyżenia.
Rabata jest zrobiona częściowo, dalej będę mogła obsadzać dopiero po zrobieniu pergoli.

Lubie to
Tu ma być ogród :) 18:21, 09 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Na brzozach plaga zielonych gąsienic - konkretnie zajęły się listkami - co to za osobniki i w jaki sposób się ich szybko pozbyć, ktoś podpowie?

A poza tym znalazłam kilka listków w połowie zbrązowiałych - to z kolei pewnie jakieś choróbsko.
Pomocy!

Te gąsienice są bardzo żarłoczne jeśli ich nie opryskane potrafią zjeść poł gałezi lisci .... Opryskaj najlepiej Cohinorem lub Mospilanem aby srodek pozostał w lisciach (systemicznie) i aby brzoza juz im nie smakowała.

U mnie to samo sie dzieje z liśćmi starszych brzóz? Od kilku lat pryskam przeciw chorobom grzybowym. W tym roku wiosna był miedzian (nieskutecznie) , potem Amistar i za chwile zastosuje Falcon.
Mozesz spróbować podlac Previcurem (drogi i malo wydajny) ale zdychający grab i różanecznik tym odratowałam. Teraz podelwałam chorujące ambrowce i opbserwuje co dalej. Jesli odżyją to będe go wychwalać pod niebiosa.
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 18:13, 09 cze 2015

Do góry
Tez mszyca, Mospilan najlepszy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:25, 09 cze 2015

Do góry
ewsyg....Ewa, one tak mają, że po przesadzeniu rok czekania, mimo to wartotak się nasiały, a już mam mnóstwo kolejnych siewek, to jak chwast, pleni się jak firletka, kocimiętka, fiołki'

Rench...o wiele lepiej Reniu

lilia....Edytko, bo po podlewaniu to klapło i wyglądało okropnie, więc dlategojak kwitnie, to zostaw przekwitłe kwiatostany i sie rozsieje, a jaki kolor ci się trafił? pozdrawiam

Bogdzia....zawsze dużo i deszcz jej nie pochyla i nie niszczy buziaki

Madżenka
....faktycznie raj czemu padły, to takie mocne rośliny Marzenko juz możesz przyjechać i zabrać, za rok ci zakwitną, a za 2 lata to będą olbrzymy, mam mnóstwo siewek, inaczej będę wywalać. Akurat ładnie się u ciebie zaaklimatyzują, dobra pora podlewamy tak, że jest przyjemnie, sobota do 1 w nocy, jak było cudnie

Zeta....doskonały pomysł, jeszcze jak dużo tego będzie, będzie cudo!i co rok więcej i tyle wysokiego kwiecia w trawach

Krys....pewnie pomyślimy, juz się tematowi mąż przygląda, bo chyba czeka nas okres suszy; cieszą te naparstnice i długo kwitną

wklejam foty, ogród czerwcowy
firletki, szałwia omszona, co świetnie w donicy przezimowała pod winogronami
firletki rządzą, ale w tym roku będę z nimi walczyć, jak z werbeną

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:15, 09 cze 2015

Do góry
Kasya - Madżenka już wyłożyła,ale zalezy co kto lubi.
Mój Chpek jeszcze nie kwitł,nie znam konkretnie koloru,ale lubię kontrasty i dlatego mój rośnie z Clair Austin i za chwilę się wymotają
Ensata -A dajcie spokój z ciastami Ja zamiast po nowe roslinki, muszę po nowe ciuchy skoczyć
Kindzia - strasznie nieczasowa jestem,ale musze twojego potwora zobaczyć
Moja New Daw tez na potworaskę wygląda

monia -masz na myśli obwódki,czy czym mam podsadzone ?
Starsze egzemplarze rosnące w półcieniu mam podsadzone bodzszkami różnymi

Obwudki nie do pokazywania jeszcze na jednej niedobitki lawend się regenerują,na drugą dzisiaj mają przyjechać szałwie,a na trzeciej pościnane trawki jak jeże,a czwarta ma mies tylko kancik póki co,ale trawnik nie chce rosnąć,bo susza.
mira - Chopiny dopiero zaczynaja pojedynczymi kwiatami.
Może i cieplej,ale sucho strasznie,od wczoraj miało padać i dzisiaj,a teraz już odwołane deszcze,a moje podlewanie to tylko na przetrwanie
Ewa777 - moje wiosenne jeszcze się aklimatyzuja,najbardziej się obawiam o The Alnwick, jakas taka marniutka,muszę jej więcej wody dawać do picia chyba

Madzenka - U mnie wszystkie kolorki możesz znaleźć,ale cóż...
elzbieta_g - jeszcze chwilka i u Ciebie zaszaleją,widocznie masz późniejsze odmiany Nie mów że pospolite,bo nawet na przydroznym bazarku perełke można natrafić,to co że bez firmowej metki
Mi się chyba przypadkiem trafiła Lavender.
Niespotykany kolorek,trudno go złapac aparatem

Kupiona jako Violette perfuma ,za całe 5zł

agatanowa - kształ typowy dla austinek chyba
Tuscany sadzona jesienią 2013.

zbigniew_gazda - lata temu widziałam taką w jakimś niemieckim katalogu z ciuchami, nawet mi nie przyszło do głowy że taką będę miała w przyszłości u siebie
W Kruklandii 08:01, 09 cze 2015

Do góry
Kochana Juziu wróciłam- przeczytałam o rolnicach, zobaczyłam szmaragdy i stipę
Moja stipa posadzona do gruntu przed wybyciem trzyma się dzielnie chociaż nie urosła prawie wcale...mam nadzieję, że na razie idzie w korzeń Nowa rabata fajnie się zmieniła Brzozy nie lubią cięcia ale Jungi mus ciąć tylko wiadomo, że w odpowiednim czasie i tak jak Madżenka pisze cienkie gałązki.
ściskam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies