Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

malgorzata_s... 23:16, 08 cze 2015

Pięknie i upału nie widać. U mnie jednoroczne padły całkiem i nie wiem czy nowe kupić bo jak znowu padną? Buziaczki
Kindzia 09:46, 09 cze 2015

Irciu swoje iryski dzieliłam dwa lata temu i znowu busz W tym roku mam zamówienie na nie, będę kopać znowu. Mam takie ładne nasycone żółte z wielkimi kwiatami, chcesz?

U nas w niedzielę już taka susza była, że tegoroczna róża Laguna, posadzona w hydrożelu, też miała dość. Widać było uwiędłe kwiaty...mocno podlewaliśmy. Teraz odpoczynek od upałów, dobrze, lepiej się w pracy siedzi Na weekend znowu upały zapowiadają, chciałam buksy ciąć, ale nie dam rady wszystkich w pełnym słońcu...chociaż w łezce ciachnę.
Milka 12:03, 09 cze 2015

zawitka napisał(a)
Jaka cudna ta biała piwonia ---- no I usmiech jest to najwazniejsze Buziaki ślę .Mam już śliczną Twoją trawkę

Dużo piwonii jeszcze w tym roku nie zakwitło, czekanie i może za rok, ale te co są juz ciesząciesz się, że rośnie
Milka 12:25, 09 cze 2015

ewsyg....Ewa, one tak mają, że po przesadzeniu rok czekania, mimo to wartotak się nasiały, a już mam mnóstwo kolejnych siewek, to jak chwast, pleni się jak firletka, kocimiętka, fiołki'

Rench...o wiele lepiej Reniu

lilia....Edytko, bo po podlewaniu to klapło i wyglądało okropnie, więc dlategojak kwitnie, to zostaw przekwitłe kwiatostany i sie rozsieje, a jaki kolor ci się trafił? pozdrawiam

Bogdzia....zawsze dużo i deszcz jej nie pochyla i nie niszczy buziaki

Madżenka
....faktycznie raj czemu padły, to takie mocne rośliny Marzenko juz możesz przyjechać i zabrać, za rok ci zakwitną, a za 2 lata to będą olbrzymy, mam mnóstwo siewek, inaczej będę wywalać. Akurat ładnie się u ciebie zaaklimatyzują, dobra pora podlewamy tak, że jest przyjemnie, sobota do 1 w nocy, jak było cudnie

Zeta....doskonały pomysł, jeszcze jak dużo tego będzie, będzie cudo!i co rok więcej i tyle wysokiego kwiecia w trawach

Krys....pewnie pomyślimy, juz się tematowi mąż przygląda, bo chyba czeka nas okres suszy; cieszą te naparstnice i długo kwitną

wklejam foty, ogród czerwcowy
firletki, szałwia omszona, co świetnie w donicy przezimowała pod winogronami
firletki rządzą, ale w tym roku będę z nimi walczyć, jak z werbeną

GorAna 12:43, 09 cze 2015

Irenko, w Twoim ogrodzie kwiatuchy wylewają się z wszystkich kącików.....cudnie masz.....teraz tylko pozostaje chodzić i cieszyć się wszystkim
Pozdrawiam
Milka 12:47, 09 cze 2015

Juzia...jak jest jedna, to już wiadomo, że tylko więcej będzie tobie też życzę udanego tygodnia

Kasik...wszystkie piwonie są cudne, a właściwie prawie wszystkie rośliny, każda ma swoje 5 minutróż pod murem jest 8, policzyłam a przed nimi jeszcze 3 do przesadzenia, za dużo tego dobra w jednym miejscu
połączenie pęcherznic super, ja dwie siewki prowadzę, jako drzewka na pniu zobaczymy, jak wyjdziebuziak

Mala_Mi...rzeczywiście one jednak jest ich ogrom, to dobrze, bo to sprzymierzeńcy

Zbysiu...no gęsto, ale jakieś chwasty są, jednak giną w tej masie

Ula....właśnie wczoraj zaczęłam totalną demolkę, tydzień zejdzie zanim usunę jasnotę spod drzew i inności, co nie chcę, potem przekopanie i myślenie co dać, zostają tam niektóre rośliny, jak cisy, jałowiec złoty uformowany już w kulki, szkarłatka amerykańska i 2 azalie i stożki bukszpany...zyskałam mnóstwo miejsca na nowe rośliny nie na darmo mówią, Polak potrafi....a ile wywaliłam roślin!!!
tu link do ogrodu Ewy i jej różny raj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1446-ogrod-ewy?page=121

ewaoo4....czasami tak bywa, jak przesadzamy, ale że rozdał, w sumie ma rację, po to są, też w tym roku do wazonów daję

mój mąż ma takie motto;
ogród to niekończąca się opowieść, zaczynająca się co roku od początku

Jula...miło cię widzieć, wracaj do nas!

Justyna...dzięki myślę gdzie dać lepieżnik, potrzeba mu dużo miejsca i wilgoci, w lasku padnie, widziałaś jak tam sucho, coś wymyślę a w poniedziałek rozwaliłam wszytsko przy pergoli...buziaki

nebel...Ewa, a gdzie przepadłaś?

przymiarka trawy

szkarłatka amerykańska, śliczna roślina, ale jak przekwitnie i zawiąże owoce, należy je usunąć, inaczej strasznie się pleni
wysokość 2,5 m, szerokość podobnie, tu moja ma około 1.5m

Milka 13:59, 09 cze 2015

Gosia...u mnie przypaliło róże na murze, te czerwone, spaliło carex evergold, trawnik żółty, popadało, to może będzie lepiej, ja odchodzę od jednorocznych, sadzę w donicach byliny i to te wytrzymałe, likwiduję 5 skrzyń, mam już dość latania koło nich
może coś podobnego wymyślisz?

Kindziu...dzięki za dobre chęci, ale ja mam za dużo wszystkiego, powoli ograniczam, ale może jednak wcisnę ten żółty, jeden dla mnie zostaw
u nas kapło, ale to za mało, niech leje porządnie, a na weekend może byc upał biedne te róże...co robić, podlewanie to nie to samo, co deszcz.

GorAna
....nie wiem czy nie za dużo tego jak upały były, lenia miałam i nic nie robiłam, teraz mam wenę i działam zaniedbany ogród już, cięcia mnóstwo, zmian i kantów buziaki

białe róże
Madame Plantier i Kórnik
Milka 14:05, 09 cze 2015

Madame Plantier

w końcu te śmieszne czosnki kwitną

piwonie i przywrotniki, zgapiałam od Jasi

róża Irena i Angela
zaczynają
Milka 14:09, 09 cze 2015

Rahpsody Ble, zaraz z drugiej strony ruszy Fairy, a w innym kole Grafinki
i Nostalgie

Nostalgia

miniaturki wszystkie zakwitły, odcienie różnej tonacji

kwitną stipy
Milka 14:15, 09 cze 2015

kolejna piwonia, stara juz

tu wszystkie ruszają, na razie zakryte przez naparstnice, kto by pomyślał, że mi tak wybujają

trawa pokaz jaśminowców i żylistka, zapach unosi się wieczorem i rano