Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:10, 10 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ja od kilku lat się przymierzam do cięcia brzozy penduli i nie mogę sie zdecydowac jaką chcę miec. jak sie już zacznie ciąc to trzeba to kontynuowac i dlatego ciagle nie podejmuję decyzji bo taka do samej ziemi tez mi się podoba, chyba nawet lepiej niż w formie parasola.Pozdrawiam Marzenko.

Madzenko .. Pozwól ,że pogratuluję u Ciebie Bogdzi fachowości ... od razu rozpatrzone wszystkie możliwości ... Bogdziu , czyżbyś była matematykiem ?

Bingo

)
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:41, 10 lut 2013

Do góry
Ozz napisał(a)
To pewno halny pod Warszawę aż zaleciał

Danusiu - myślisz, że mogę jeszcze obharatać brzozy coby nie płakały czy już za późno? :/

Jeśli mróz to można poczekać, ale trzeba to wykonać zanim zaczną krążyć soki, czyli w lutym. W okresie wegetacji "płacze" choć przeżyje

Generalnie brzoza nie lubi cięcia.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:08, 10 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Ja od kilku lat się przymierzam do cięcia brzozy penduli i nie mogę sie zdecydowac jaką chcę miec. jak sie już zacznie ciąc to trzeba to kontynuowac i dlatego ciagle nie podejmuję decyzji bo taka do samej ziemi tez mi się podoba, chyba nawet lepiej niż w formie parasola.Pozdrawiam Marzenko.

Madzenko .. Pozwól ,że pogratuluję u Ciebie Bogdzi fachowości ... od razu rozpatrzone wszystkie możliwości ... Bogdziu , czyżbyś była matematykiem ?

Bingo
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:07, 10 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Jeszcze chwilę Aniu jak minie groźba mrozów ale przed rozpoczęciem wegetacji. U ciebie pewnie ze dwa tygodnie po mnie
Brzozy muszę troszkę od dołu podciąć bo mam pendulę , ktora zasłania inne rosliny a i tak narazie prowadzę przewodniki brzóz do góry. ..

a ja bym radził jeżeli mus to teraz , a najlepiej zwłaszcza grubsze gałęzie lipiec/sierpień

Zatem przesądzone, za tydzień cięcie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:06, 10 lut 2013

Do góry
Pola napisał(a)
Marzenko, podczytałam o cięciu brzozy, czyli już niedługo....... Dobrze że zajrzałam znów coś wiem

Można później ale ja jestem zwolenniczką, że jeśli coś korygujemy w drzewach to wyłącznie zimą...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:05, 10 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ja Bożenko musz teraz póki gałązki, które nisko wyrosły są cienkie, bo gdy z tego zrobi się mocny konar to trzeba będzie piłę spalinową....

Ja pod brzozą mam posadzone inne rośliny więc nie może być do samej ziemi, a też mi się taka podoba i mam dlatego dylemat...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:02, 10 lut 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)

A ja czytałam, że brzozy wyjątkowe...płaczą...
I powinno się je ciąć dopiero jak wypuszczą listki...

...ja tnę swoją brzozę rzeczywiście trochę pózniej...jest już duża parasolka z pół Ogrodowiska by sie pod nią zmieściło....dzisiaj ja płaczę bo na zakupach budżet przekroczyłam...buuuu...nie ogrodowiskowe zakupy....

Musz iść sprawdzić co kupiłaś
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:44, 09 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:38, 09 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Jeszcze chwilę Aniu jak minie groźba mrozów ale przed rozpoczęciem wegetacji. U ciebie pewnie ze dwa tygodnie po mnie
Brzozy muszę troszkę od dołu podciąć bo mam pendulę , ktora zasłania inne rosliny a i tak narazie prowadzę przewodniki brzóz do góry. ..

a ja bym radził jeżeli mus to teraz , a najlepiej zwłaszcza grubsze gałęzie lipiec/sierpień
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:59, 09 lut 2013

Do góry
Marzenko, podczytałam o cięciu brzozy, czyli już niedługo....... Dobrze że zajrzałam znów coś wiem
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:41, 09 lut 2013

Do góry
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:36, 09 lut 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)

...ja tnę swoją brzozę rzeczywiście trochę pózniej...jest już duża parasolka z pół Ogrodowiska by sie pod nią zmieściło....dzisiaj ja płaczę bo na zakupach budżet przekroczyłam...buuuu...nie ogrodowiskowe zakupy....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:06, 09 lut 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)

Na myśl o cięciu brzozy to ja płaczę.... Ae muszę bo mi na laurowiśnię włazi...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:47, 09 lut 2013

Do góry
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:34, 09 lut 2013

Do góry
no to dobrze, bo myślałam, że coś przegapiłam w ubiegłym roku ciełam brzozy i wydawało mi się że to jednak później było jednak pamięć mnie jeszcze nie zawodzi
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:25, 09 lut 2013

Do góry
Brzozy muszę troszkę od dołu podciąć bo mam pendulę , ktora zasłania inne rosliny a i tak narazie prowadzę przewodniki brzóz do góry.

Na razie jeszcze z domu nie wyszłam... Sprzątam...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:07, 09 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zrobię zdjęcia brzóz, doradzicie mi czy je troszkę podkrzesać.

oooo czyli teraz należy przyciąć brzozy? a co z innymi drzewkami? kurcze... jak dobrze, że to powiedzialaś żyłabym w przeświadczeniu że jeszcze czas u mnie ponuro, i śniegu tyle, że kawałka ziemi nie widać...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:04, 08 lut 2013

Do góry
To pewno halny pod Warszawę aż zaleciał

Danusiu - myślisz, że mogę jeszcze obharatać brzozy coby nie płakały czy już za późno? :/
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:50, 07 lut 2013

Do góry
Hogata napisał(a)

Ale pięknie u Ciebie ...wpadłam zobaczyc jak tam rabata brzozowo kulkowa ....czy decydujesz się na danicę jako kulki..? czy stawiasz na bukszpany....no powiedz coś więcej .....a te trawki jakie ? hihihi ciekawska jestem ....już widzę gdzie ta rabatka będzie ....brzozy pewnie doorenbosy.....??????

Będą kulki bukszpanowe , cisowe ..... będzie hosta , może trawka ostnica cieniutka lub inna ale o jasnym odcieniu .... odrobinę czerwieni wprowadzę żurawką lub berberysem z tych niższych ..... wiosną tulipany, białe lub biało zielone, czosnki olbrzymie ....Myślałam również obwódce trawiastej ...... Nie wiem jeszcze .... możliwości są ogromne ale nie chciałabym przesadzić ale raczej dostosować klimatem do całości ogrodu A co do brzóz to raczej doorenbosy ale zastanawiam się nad szczepionymi aby mi nie wyrosły do nieba

No zastanawiam się jeszcze nad wkomponowaniem klona palmowego

Witam Sylwia.
Bylam już u ciebie w ogrodzie nie raz, ogród cudny. Bardzo fajne zmiany, najpier kamienie, później totalna rewolucja. I ciagle zmiany...
Jestem bardzo ciekawa rabaty z brzozami. Będę podglądać...

Witaj Agatko ..... widzę , że śledzisz od samego początku ......to miłe Zobaczymy co z tego wyjdzie .... wszystko przed nami tzn przede mną pozdrawiam i zapraszam ciągle !
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:46, 07 lut 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Ale pięknie u Ciebie ...wpadłam zobaczyc jak tam rabata brzozowo kulkowa ....czy decydujesz się na danicę jako kulki..? czy stawiasz na bukszpany....no powiedz coś więcej .....a te trawki jakie ? hihihi ciekawska jestem ....już widzę gdzie ta rabatka będzie ....brzozy pewnie doorenbosy.....??????

Będą kulki bukszpanowe , cisowe ..... będzie hosta , może trawka ostnica cieniutka lub inna ale o jasnym odcieniu .... odrobinę czerwieni wprowadzę żurawką lub berberysem z tych niższych ..... wiosną tulipany, białe lub biało zielone, czosnki olbrzymie ....Myślałam również obwódce trawiastej ...... Nie wiem jeszcze .... możliwości są ogromne ale nie chciałabym przesadzić ale raczej dostosować klimatem do całości ogrodu A co do brzóz to raczej doorenbosy ale zastanawiam się nad szczepionymi aby mi nie wyrosły do nieba

No zastanawiam się jeszcze nad wkomponowaniem klona palmowego

Witam Sylwia.
Bylam już u ciebie w ogrodzie nie raz, ogród cudny. Bardzo fajne zmiany, najpier kamienie, później totalna rewolucja. I ciagle zmiany...
Jestem bardzo ciekawa rabaty z brzozami. Będę podglądać...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies