Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 19:22, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
no to mamy trawkę podobną wiekiem, a jeśli chodzi o nawożenie to co planujesz zapodać? bo ja mam w garażu Yara Milę, Azofoskę, Dolomit i dopiero będę się douczać co będzie najlepsze, po zeszłorocznym niewypale z Yara Milą nie chcę powtórki

Ale i tak na początek robię badanie gleby.

A co wyszło z Yarą Milą? Ja kiedyś też nią nawozem trawnik ale nie podobało mi się, miejsca gdzie więcej sypnalem robiły się bardzo ciemno zielone i odrastaly 2 razy szybciej niż reszta trawnika. Teraz juz nie nawoze..
Ogród tworzony z pasją 19:19, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Karol, ale Ty działasz z rozmachem - krąg z miskantami kiedyś będzie robił mega wrazenie!
No i nowe nasadzenia... dzieje się, już nie nadążam za Twoim wątkiem!

Ja mam nadzieje, ze krag juz niedługo będzie robił wrażenie.
Tu ma być ogród :) 19:18, 13 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
floromix zielony trawnik

nie znam, poczytam skład - dzięki!
Ogród tworzony z pasją 19:16, 13 mar 2016

Do góry
Karol, ale Ty działasz z rozmachem - krąg z miskantami kiedyś będzie robił mega wrazenie!
No i nowe nasadzenia... dzieje się, już nie nadążam za Twoim wątkiem!
Tu ma być ogród :) 18:59, 13 mar 2016

Do góry
no to mamy trawkę podobną wiekiem, a jeśli chodzi o nawożenie to co planujesz zapodać? bo ja mam w garażu Yara Milę, Azofoskę, Dolomit i dopiero będę się douczać co będzie najlepsze, po zeszłorocznym niewypale z Yara Milą nie chcę powtórki

Ale i tak na początek robię badanie gleby.
Tu ma być ogród :) 18:50, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A Wasz trawnik kiedy był zakładany, wiosna 2014?

Nasz jesień 2014, chyba będziemy robić tylko aerację, bo na wertykulację jeszcze za młody... chyba?

o ile mnei pamięć nei myli to 06/2014
Tu ma być ogród :) 18:45, 13 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Tez mam akumulatory i to dobre.ale ostatecznie zawsze siegam po nozyce.jakos mi nimi lepiej.poza tym akumulatory sie nadaja na juz wczesniej formowane okazy.na takie ktore wymagaja ostrego ciecia lepsze nozyce.i np zywoplociki ktore musisz ciac z trzech stron schylona....namachasz sie akumulatorem

Jak dokupię te nożyce to już będę mieć kompletny sprzęt i w zależności co będę musiała przyciąć to będę sięgała po różne urządzenia.

A apropos bukszpanów, na mojej ulicy od kilku dni mijam miejsce w którym leżą wielkie bukszpany wyrwane z ogromnymi bryłami korzeniowymi, facet zajmuje się sprzedażą ziemi ogrodowej, więc pewnie wyrwał z jakiejś działki.. aż mi ich szkoda, bo pewnie pójdą na zmarnowanie, miałam nawet spytać, co właściciel ma zamiar z nimi zrobić, ale nie mogę go namierzyć.
Tu ma być ogród :) 18:39, 13 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

O mojemu M sie marzy.....

U nas kominka brak, więc nie byłoby do czego tego sprzętu wykorzystać.
Tu ma być ogród :) 18:37, 13 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
tez go mam chyba , pierwsza próba a wiaosnę

A Wasz trawnik kiedy był zakładany, wiosna 2014?

Nasz jesień 2014, chyba będziemy robić tylko aerację, bo na wertykulację jeszcze za młody... chyba?
Tu ma być ogród :) 18:35, 13 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)

To ja też jeszcze się pochwalę, że masz siekiero-młot od nich
Z takim sprzętem rąbanie drewna to sama przyjemność

Powinnyśmy otrzymać jakieś rabaty na zakupy sprzętu z tej firmy, bo została tu porządnie zareklamowana

A jak już tak wychwalamy ich wynalazki to ja mam jeszcze teleskopowy wyrywacz do chwastów, do usuwania mniszka, czy jakichś kolczastych chwastów jest niezastąpiony.
Tu ma być ogród :) 18:28, 13 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)

nie zaobserwowałam tego problemu.

No to może Twoje lepszej jakości, bo ja już od kilku osób słyszałam, że taki mają zarzut do nożyc akumulatorowych, a głównie używają tych z Boscha.

Ja z tej firmy co Twoje nożyce mam urządzenie 2 w 1 do trawnika (aerator i wertykulator), ale jeszcze nówka nie śmigany, bo trawnik był za młody na takie zabiegi, tej wiosny go wypróbujemy.
Tu ma być ogród :) 18:24, 13 mar 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Wstyd sie przyznać, ale tnę sekatorem tez na F,mam tam jakieś nozyce ale nimi nie bardzo lubię.

To jak już kupię dam Ci do wypróbowania, żebyś wiedziała czy Ci podpasują.
Tu ma być ogród :) 18:23, 13 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Chyba F...większość sprzętów ma super! Niestety mam tylko od nich nożyce do cięcia trawy ale nie zamieniłabym je na żadne inne

Też mam te nożyce do trawy i sobie je chwalę.

Wiem, że te nożyce żywopłotowe to dobry produkt, zastanawiam się tylko czy będą dla mnie wygodne, bo do tej pory cięcie bukszpanów realizowałam sekatorem.
Tu ma być ogród :) 18:21, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A nie masz takiego problemu, że po cięciu tymi nożycami listki bukszpanów są postrzepione i potem brzydko usychają?

Ja mam te nożyce akumulatorowe:

http://www.euro.com.pl/nozyce-do-zywoplotow/bosch-isio_2.bhtml?gclid=Cj0KEQiAvJS3BRDd44fjndyii6MBEiQAN4EkPWkmDDWXDEOJRVpfj1qyps-koB-qdCVeI2eSk5czf94aAlu08P8HAQ&gclsrc=aw.ds

W zeszłym roku z grubsza ciachałam tymi nożycami a ostatnie poprawki robiłam sekatorem, ale wtedy to ja miałam kilkanaście bukszpanów, a teraz kulistych i takich na żywopłociki to będzie już blisko 200 szt, nie dam rady sekatorem.

nie zaobserwowałam tego problemu.
Tu ma być ogród :) 18:18, 13 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Edytko donośnie tych nożyc do bukszpanów to w mojej opini osobiście bym nie kupowała. Mam (nożyce do bukszpanów z Tchibo i są super) ale jednak leżą w szafie bo odkąd kupiłam nozyce elektryczne dokładnie te http://wimet.poznan.pl/al-ko-akku-gs-3-7-li.html to tnę nimi i bukszpany i lawndę i inne pierdołki wg potrzeb praca idzie szbko sprawnie i bezboleśnie. nigdy nei wróce do ręcznego cięcia! Poddaję Ci zatem temat do przemyślenia

A nie masz takiego problemu, że po cięciu tymi nożycami listki bukszpanów są postrzepione i potem brzydko usychają?

Ja mam te nożyce akumulatorowe:

http://www.euro.com.pl/nozyce-do-zywoplotow/bosch-isio_2.bhtml?gclid=Cj0KEQiAvJS3BRDd44fjndyii6MBEiQAN4EkPWkmDDWXDEOJRVpfj1qyps-koB-qdCVeI2eSk5czf94aAlu08P8HAQ&gclsrc=aw.ds

W zeszłym roku z grubsza ciachałam tymi nożycami a ostatnie poprawki robiłam sekatorem, ale wtedy to ja miałam kilkanaście bukszpanów, a teraz kulistych i takich na żywopłociki to będzie już blisko 200 szt, nie dam rady sekatorem.
Tu ma być ogród :) 18:14, 13 mar 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Mam sekator lekki pasujący idealnie do kobiecej dłoni(ktoś napisał że i torebki) oraz szpadel...super mocny.

Sekator do torebki też już zdarzyło mi się kilka razy zapakować
Tu ma być ogród :) 18:13, 13 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ja mam od nich wszystko widly dwa rodzaje,lopata,sipa (zwana czasem szypą),sekatory,nozyce,grabie zwykle,dwa rodzaje grabi do lisci,dziabkę (motyką zwana).... i duzo innych i wszystko uwielbiam

też mam trochę ich akcesorii ogrodniczych, ale do Twojej kolekcji to mi daleko.
Tu ma być ogród :) 17:26, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Myślałam, że Ty już masz jakiś sprzęt, bo przecież buszpany masz tak pięknie wykulkowane.
Wstyd sie przyznać, ale tnę sekatorem tez na F,mam tam jakieś nozyce ale nimi nie bardzo lubię.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:37, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
No dziewczyny i jedna i druga relacja świetna, oba sposoby śmiało można stosować - dzięki, że chciało Wam się szukać fotek i pokazać ten proces!

Edytko

Moje "twory" dekoracyjne to tylko próby kopiowania Asi, która niezle mnie nakręca i której jestem wdzięczna za coraz to większe wyzwania
Tu ma być ogród :) 16:28, 13 mar 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Duzo dziewczyn ma F z Twoim numerem i te tańsze

Te droższe mają jakieś udoskonalenia w stosunku do wcześniejszego modelu, na nich się skupiam, muszę po nie wrócić - tym bardziej, że właśnie utwierdziliście mnie w przekonaniu, że to dobry wybór.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies