A co wyszło z Yarą Milą? Ja kiedyś też nią nawozem trawnik ale nie podobało mi się, miejsca gdzie więcej sypnalem robiły się bardzo ciemno zielone i odrastaly 2 razy szybciej niż reszta trawnika. Teraz juz nie nawoze..
Karol, ale Ty działasz z rozmachem - krąg z miskantami kiedyś będzie robił mega wrazenie!
No i nowe nasadzenia... dzieje się, już nie nadążam za Twoim wątkiem!
no to mamy trawkę podobną wiekiem, a jeśli chodzi o nawożenie to co planujesz zapodać? bo ja mam w garażu Yara Milę, Azofoskę, Dolomit i dopiero będę się douczać co będzie najlepsze, po zeszłorocznym niewypale z Yara Milą nie chcę powtórki
Jak dokupię te nożyce to już będę mieć kompletny sprzęt i w zależności co będę musiała przyciąć to będę sięgała po różne urządzenia.
A apropos bukszpanów, na mojej ulicy od kilku dni mijam miejsce w którym leżą wielkie bukszpany wyrwane z ogromnymi bryłami korzeniowymi, facet zajmuje się sprzedażą ziemi ogrodowej, więc pewnie wyrwał z jakiejś działki.. aż mi ich szkoda, bo pewnie pójdą na zmarnowanie, miałam nawet spytać, co właściciel ma zamiar z nimi zrobić, ale nie mogę go namierzyć.
Powinnyśmy otrzymać jakieś rabaty na zakupy sprzętu z tej firmy, bo została tu porządnie zareklamowana
A jak już tak wychwalamy ich wynalazki to ja mam jeszcze teleskopowy wyrywacz do chwastów, do usuwania mniszka, czy jakichś kolczastych chwastów jest niezastąpiony.
No to może Twoje lepszej jakości, bo ja już od kilku osób słyszałam, że taki mają zarzut do nożyc akumulatorowych, a głównie używają tych z Boscha.
Ja z tej firmy co Twoje nożyce mam urządzenie 2 w 1 do trawnika (aerator i wertykulator), ale jeszcze nówka nie śmigany, bo trawnik był za młody na takie zabiegi, tej wiosny go wypróbujemy.
Wiem, że te nożyce żywopłotowe to dobry produkt, zastanawiam się tylko czy będą dla mnie wygodne, bo do tej pory cięcie bukszpanów realizowałam sekatorem.
W zeszłym roku z grubsza ciachałam tymi nożycami a ostatnie poprawki robiłam sekatorem, ale wtedy to ja miałam kilkanaście bukszpanów, a teraz kulistych i takich na żywopłociki to będzie już blisko 200 szt, nie dam rady sekatorem.
Te droższe mają jakieś udoskonalenia w stosunku do wcześniejszego modelu, na nich się skupiam, muszę po nie wrócić - tym bardziej, że właśnie utwierdziliście mnie w przekonaniu, że to dobry wybór.