no to mamy trawkę podobną wiekiem, a jeśli chodzi o nawożenie to co planujesz zapodać? bo ja mam w garażu Yara Milę, Azofoskę, Dolomit i dopiero będę się douczać co będzie najlepsze, po zeszłorocznym niewypale z Yara Milą nie chcę powtórki
A co wyszło z Yarą Milą? Ja kiedyś też nią nawozem trawnik ale nie podobało mi się, miejsca gdzie więcej sypnalem robiły się bardzo ciemno zielone i odrastaly 2 razy szybciej niż reszta trawnika. Teraz juz nie nawoze..
A u nas właśnie odwrotnie, tam gdzie było więcej sypnięte zżółkła, parę miesięcy zeszło aż się odbudowała. Kilka osób postawiło diagnozę, że trzeba było lać wodę, aż całkiem się rozpuści i wchłonie, a my zdaliśmy się tylko na opady i pewnie zanim granulki całkiem się rozpuściły to upłynęlo kilka dni.
Taką sytuację miało też kilka innych osób z forum.
jakaś dyskusja była ....i muszę powiedzieć ze takie mam i ja ....sekatorek z tej firmy miałam i sie zamortyzował w zeszłym roku- kupiłam w Tkmax nic szczególnego jednak...rydel/szpadel z firmy F nie przetrwał u mnie sezonu pierwszego - ale był intensywnie używany!
duże nożyce sobie chwale nawet jak sie zamortyzują kupie jeszcze raz ...do ciecia obwódek z bukszpanu (u mnie korytek) sprawdzają się idealnie....teraz obcinam nimi trawy
mam również akumulatorowe małe z firmy B. tnę nimi wszelkie kule lawendy co tylko się da bo idzie szybko ...ale potem małym sekatorkiem poprawiam ...bo listki bukszpanów tak jak piszesz są postrzępione
w moim pojęciu jedno narzędzie do cięcia jak się ma dużo różnorodnych figur to za mało
użyliśmy ja po suszy we wrześniu ...nic złego o niej nie można powiedzieć ...tylko to że wymaga dużej ilości wody w pażdzierniku nasz trawnik wyglądał doskonale ...nigdy wcześniej tak dorodnego nie mieliśmy