Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 18:59, 13 mar 2016

no to mamy trawkę podobną wiekiem, a jeśli chodzi o nawożenie to co planujesz zapodać? bo ja mam w garażu Yara Milę, Azofoskę, Dolomit i dopiero będę się douczać co będzie najlepsze, po zeszłorocznym niewypale z Yara Milą nie chcę powtórki

Ale i tak na początek robię badanie gleby.
malkul 19:12, 13 mar 2016

floromix zielony trawnik
lindsay80 19:18, 13 mar 2016

malkul napisał(a)
floromix zielony trawnik

nie znam, poczytam skład - dzięki!
malkul 19:19, 13 mar 2016

polecam zadzownic tu http://www.trawy.com.pl/ i podpytac co Pan by ci polecił. te ekspert.
Karol99 19:22, 13 mar 2016

lindsay80 napisał(a)
no to mamy trawkę podobną wiekiem, a jeśli chodzi o nawożenie to co planujesz zapodać? bo ja mam w garażu Yara Milę, Azofoskę, Dolomit i dopiero będę się douczać co będzie najlepsze, po zeszłorocznym niewypale z Yara Milą nie chcę powtórki

Ale i tak na początek robię badanie gleby.

A co wyszło z Yarą Milą? Ja kiedyś też nią nawozem trawnik ale nie podobało mi się, miejsca gdzie więcej sypnalem robiły się bardzo ciemno zielone i odrastaly 2 razy szybciej niż reszta trawnika. Teraz juz nie nawoze..
lindsay80 19:27, 13 mar 2016

malkul napisał(a)
polecam zadzownic tu http://www.trawy.com.pl/ i podpytac co Pan by ci polecił. te ekspert.

Z tego miejsca właśnie mamy swoją trawę

A pamiętasz jaką masz mieszankę?

My mamy to:

malkul 19:28, 13 mar 2016

chyba ATOL
lindsay80 19:31, 13 mar 2016

Karol99 napisał(a)

A co wyszło z Yarą Milą? Ja kiedyś też nią nawozem trawnik ale nie podobało mi się, miejsca gdzie więcej sypnalem robiły się bardzo ciemno zielone i odrastaly 2 razy szybciej niż reszta trawnika. Teraz juz nie nawoze..

A u nas właśnie odwrotnie, tam gdzie było więcej sypnięte zżółkła, parę miesięcy zeszło aż się odbudowała. Kilka osób postawiło diagnozę, że trzeba było lać wodę, aż całkiem się rozpuści i wchłonie, a my zdaliśmy się tylko na opady i pewnie zanim granulki całkiem się rozpuściły to upłynęlo kilka dni.
Taką sytuację miało też kilka innych osób z forum.
19:32, 13 mar 2016
lindsay80 napisał(a)

A skoro już mowa o narzędziach, planuję sobie kupić dobre nożyce do bukszpanów i mam na oku takie z firmy na literę F... nr kat. 114770 - ktoś ma, poleca?

jakaś dyskusja była ....i muszę powiedzieć ze takie mam i ja ....sekatorek z tej firmy miałam i sie zamortyzował w zeszłym roku- kupiłam w Tkmax nic szczególnego jednak...rydel/szpadel z firmy F nie przetrwał u mnie sezonu pierwszego - ale był intensywnie używany!

duże nożyce sobie chwale nawet jak sie zamortyzują kupie jeszcze raz ...do ciecia obwódek z bukszpanu (u mnie korytek) sprawdzają się idealnie....teraz obcinam nimi trawy

mam również akumulatorowe małe z firmy B. tnę nimi wszelkie kule lawendy co tylko się da bo idzie szybko ...ale potem małym sekatorkiem poprawiam ...bo listki bukszpanów tak jak piszesz są postrzępione

w moim pojęciu jedno narzędzie do cięcia jak się ma dużo różnorodnych figur to za mało

ufff.... ...juz ...nie lubię długich postów.
19:35, 13 mar 2016
lindsay80 napisał(a)

A u nas właśnie odwrotnie, tam gdzie było więcej sypnięte zżółkła, parę miesięcy zeszło aż się odbudowała. Kilka osób postawiło diagnozę, że trzeba było lać wodę, aż całkiem się rozpuści i wchłonie, a my zdaliśmy się tylko na opady i pewnie zanim granulki całkiem się rozpuściły to upłynęlo kilka dni.
Taką sytuację miało też kilka innych osób z forum.

użyliśmy ja po suszy we wrześniu ...nic złego o niej nie można powiedzieć ...tylko to że wymaga dużej ilości wody w pażdzierniku nasz trawnik wyglądał doskonale ...nigdy wcześniej tak dorodnego nie mieliśmy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies