Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Lawendowy zawrót głowy 21:33, 08 cze 2015

Do góry
Jola to samo się wydarzyło z grujecznikiem Małej mi sadzonym w upały. Tak się zachowuja lisciaste jesli stały w ocenionym miejscu i nagle zostały posadzone na "patelni" , powinny wrocić do zycia jesli moja hipoteza jest odpowiednia. Zapytaj u Danusi, ma bardzo duze doswiadczenie z liściastymi .

Zadam głupie pytanie, czy były sadzone z donic?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:28, 08 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

A bo jeszcze nad Othello się zastanawiam...do tych moich Fairy.
Pasowałyby???

Julia Ty potrzebujesz niezawodnej róży bo nie planujesz jak ja eksperymentów. Wg wielu opinii Othello jest bardzo chimeryczny. Rok temu miał u mnie 1 kwiatka. Poczekaj chwile abym poobserwowała moje purpury , daj mi 1-2 tygodnie
Ogród niby nowoczesny ale... 21:20, 08 cze 2015

Do góry
Ten czosnek taki malutki czy padł?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:19, 08 cze 2015

Do góry
Poproszę o opisy róż piwonie kocham !
Lawendowy zawrót głowy 21:15, 08 cze 2015

Do góry
Kiedy zaczął żółknąć? Wcześniej czy teraz w upały?
Lawendowy zawrót głowy 21:10, 08 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Bardzo Wam dziekuje za mile slowa ale teraz cos dla ludzi o mocnych nerwach niestety ........nie wiem tak naprawde czego to efekt ...liscie sa cale bez nalotu, bez dziur ...

Upały, zmiana miejsca i ekspozycji na słońce. Nic im nie bedzie. Choroby grzybowe zwykle maja grzybnie w postaci kropek lub nalotu własnie...
Podlewaj je dwa razy w tygodniu aby palace słonce im nie zaszkodziło bo jeszcze nie sa ukorzenione. Najlepszym momentem na sadzenie liściastych jest dlatego jesień, bo padają deszcze i jest chlodniej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:07, 08 cze 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)

Brzmi zachęcająco

Jutro zadzwonię przed 16, ok? Później muszę pędzić do szkoły na konsultacje (przegapiłam zebranie u córki...). Chyba, że wolisz o innej porze, bo masz spotkania to daj znać.

Miłego wieczoru

Jutro mogę do 16 nie skończyć spotkania ale zadzwoń, może będę już po
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:06, 08 cze 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To jeszcze muszę pociągnąć temat oprysków - skąd wiadomo nam laikom jak i czy można łączyć (mieszać) w jednym oprysku różne środki?
Mieszałaś kiedyś przy jednym oprysku?

Ja nie ale Jagoda kiedyś pomieszała Mospilan z Topsinem i zrobiłam research i specjalistcjalista potwierdził, ze te dwa środki laczyc mozna
Ja wole jednak oddzielnie stosowac na grzyba od środkow na ssąco gryzące w odstepach minimum 3 dni jesli jakieś plagi egipskie sa ale zwykle doczekuje 7 dni

Ostatnio jednak za porada Alinki zastosowałem oprysk Amistar+Topsin na moje ambrowce
Ogród pod trzema dębami 20:59, 08 cze 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Przetacznik to Veronica Ulster Dwarf Blue. według kartki ma mieć 50 cm.

Obstawiam że tez urośnie
Ogród pod trzema dębami 20:57, 08 cze 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Są dwie bardzo podobne turzyce, ice dance tworzy rozłogi, jak truskawka, a variegata rozrasta się tylko na szerokość. Ja mam tą drugą.

Mam obie, zdecydowanie bardziej wole variegata, rosnie w kępki
Miejsko & sielsko 20:53, 08 cze 2015

Do góry
O matko czerwony! A fe! Burgundy i purpury

Moj konwalnik sie rozrasta
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:51, 08 cze 2015

Do góry
Peppermint napisał(a)
Witam serdecznie właścicielkę cudownego ogrodu. Piękne róże!, mnie wciąż brakuje odwagi by je hodować, ale za sprawą Twoich zdjęć ... Wszystko się może zdarzyć
Pozdrawiam

Witaj
Nie spiesz sie z rozami, trzeba do nich dojrzeć Jesli juz zapalasz pragnieniem do nich to miłośc do grobowej deski, mimo skoczków, mszyc, nimulek, plamistości, mączniaka, kolców, kopczykowania, rozgarniania kopców, ciecia , uszczykiwania, kulkowania
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:48, 08 cze 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
Ja niestety na pewno walczę z grzybami
Sosnę ratuję od zeszłego roku, majątek na nią straciłam już, a widzę, że znowu cieknie i brązowieje.
Cisy ciągle żółkną.
A teraz doszła ta antraknoza platanów - kolejny grzyb!

U mnie już nie jest mokro, bo rośliny się rozrosły i wypijają nadmiary.
Sucho też nie, bo bardzo pilnuję i niemal co wieczór spaceruję z szlaufem.

Ale ja mam działkę na gruzach i nie wymieniałam całej gleby, jak Waldek, pardon, Pan Bóg, przykazał

Nie masz przewiewu z powodu paneli drewnianych.... To idelan miejsce dla grzyba... Gani a skąd Ty wiesz ze to antraknozą, pytam juz trzeci raz. Były kropki?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:47, 08 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
U mnie nie ma, na razie jest cała w pączkach. Marzena, jak nie woda, to opuchlak, jak nie opuchlak, to grzyb. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma. Powtarzam sobie i tyle. Całego świata nie zbawimy. Marzena u mnie tuje też gnija, mam obok rzeczkę, mam też ogromne pola które są niezabudowane, bo mieszkam w otulinie parku. Przez nieprzepuszczalną glebę też mam problem z roślinami

Ensata ale powiedz że my lubimy te walkę inaczej bysmy z nudów umarły
Moja codzienność - ogród Oli 20:40, 08 cze 2015

Do góry
Ja cortenu nie lubię bo staromodna jestem ale gdy zobaczyłam u Oli w donicy rojniki a teraz wylewkę w połączeniu z carex bronze form to mi szczeka opadła
Ola Ty po porcji zdjęć musiz całemu ogrodowisku antydepresanty zapodać Ty juz lepiej tych zdjęc nie wstawiaj , zwłaszcza altanki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:35, 08 cze 2015

Do góry
Nie kupiłam kosmosów
Może u Szmitów zakupię namawiam M coby mnie zawiózł
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:34, 08 cze 2015

Do góry
Ciekawa jestem niezmiernie nowej odsłony Hidcotowej rabaty
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:28, 08 cze 2015

Do góry
Gabi oddawaj moja Young Lycidas została druga?

Skad wiesz, ze masz antraknozę? Miałas kropki? Nie wyglada mi to na nic innego tylko żółknięcie po przesadzeniu i zmianie warunkow

Ani Goethe ani Ascot jeszcze u mnie nie kwitną, za sucho było.

Szkoda ze nie wiedziłam że będziesz jechac, poprosiłabym Cie o moja YL
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:21, 08 cze 2015

Do góry
Reniu cuda pokazujesz!
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:20, 08 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
pasuje do munstead i chippendale ?

Do munstead raczej nie, bo burgundy ma bardziej chłodny odcień, lepiej wyglada z bladawcami austinkami, ja mam ją z Princess Anne i mi pasuje . Do Chippendale byś zgrzytałam zębami, nie ten teges z odcieniami pomarańczu/brzoskwini
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies