Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Rench 16:03, 08 cze 2015

To jeszcze ma być altanka.... ?
Konieczki 16:04, 08 cze 2015

Ja nic nigdy nie pisałam tylko cichaczem oglądalam. Zastanwiałam się jak wyjdzie i się nie przeliczyłam - zajezbioza ja nie lubię tylko cortenu i tylko ta wylewka mi nie pasi (to taki drobny szczegół - ale chciałam być szczera), ale cała reszta... wracam oglądać jeszcze raz Mistrzostwo
Ensata 16:06, 08 cze 2015

Dlaczego wylewka nie pasi????? A jaka by pasiła do takiej prostej formy? Z ciekawosci pytam?
Konieczki 16:14, 08 cze 2015

Nie lubie cortenu (kolor) - wiem że to mega nowoczesny design, ale ja tutaj wolałabym nierdzewkę oj i tyle.
Ensata 16:20, 08 cze 2015

Rozumiem, nie wiem jak Ola, ale ja przy cenie nierdzewki natychmiast zweryfikowałam swoje "wolałabym"
Konieczki 16:26, 08 cze 2015

a Ty też masz Corten? Corten to też chyba do tanich nie należy.

Ja tu swoje "trzy grosze" wrzucam, ale ile ja bym dała mieć choć taki kawałek tego ogrodu u siebie (mnie pasowałaby nierdzewka) w grabie jestem zakochana po uszy, perfekcji w dążeniach i realizacjach zazdraszczam
Madzenka 20:40, 08 cze 2015

Ja cortenu nie lubię bo staromodna jestem ale gdy zobaczyłam u Oli w donicy rojniki a teraz wylewkę w połączeniu z carex bronze form to mi szczeka opadła
Ola Ty po porcji zdjęć musiz całemu ogrodowisku antydepresanty zapodać Ty juz lepiej tych zdjęc nie wstawiaj , zwłaszcza altanki
leon60 20:54, 08 cze 2015

Łukasz, Ania, Ewcia, Malgosik, Mysza, Kasia, Poli, Beatka, Jola, lindsay80, Mathildis , Magda, dziękuuuuuuuuuję pięknie !

ren133 to carex bronze form

Olu trawy jeszcze nie szumią jedynie powiewają ale i tak jest przyjemnie przód według projektu tyły totalnie inne

pszczółko zebra z krawężników 30-tek

Ensata nie boję się chwastów kiedyś też miałam spore ilości kamyka i nie widzę różnicy w wyrywaniu chwastów pomiędzy korą a kamieniem własnie Kora przy oczku u mnie nie ma racji bytu

Sebek działka jest ze spadkiem a najbardziej widoczne jest to właśnie na tyłach ogrodu chwastów pokazywać nie wypada

Reniu altanka a raczej domek ogrodowy po prawej stronie oczka

Konieczki witaj ! cieszę się, ze piszesz szczerze, bardzo cenię tą cechę u ludzi
Co do cortenu miał przełamywać biel i szarość by nie było monotonnie. Mam donice pod domem, będą dwie pod altaną jest i wylewka nie wszystkim wszystko musi się podobać i bardzo dobrze bo mielibyśmy wszyscy to samo. Gdyby nie corten wylewka na pewno nie byłaby z nierdzewki i nie chodzi tutaj o cenę tylko po prostu nie podoba mi się. Inną opcją byłaby stal malowana na kolor

Marzenko no widzisz a mi właśnie u Ciebie nierdzewka pasuje bo ładnie się ze wszystkim komponuje, u siebie jej nie widzę
Spokojnie do altany daleka droga

malkul 20:57, 08 cze 2015

Olu ja lubię bardzo twój corten i wylewkę, jest slicznie,

jedynie co bym się przyczepiła to dla mnie gryzą sie materiały , ściana na gładko+corten=nowocześnie
natomiast wykończenie brzegów juz nie zachowuje tegoż stylu.

niezmiennie jednak jak wszystko porośnie to będzie bajkowo.
leon60 21:07, 08 cze 2015

malkul napisał(a)
Olu ja lubię bardzo twój corten i wylewkę, jest slicznie,

jedynie co bym się przyczepiła to dla mnie gryzą sie materiały , ściana na gładko+corten=nowocześnie
natomiast wykończenie brzegów juz nie zachowuje tegoż stylu.

niezmiennie jednak jak wszystko porośnie to będzie bajkowo.

Gosiaczku cieszę się, że Ci się podoba co do brzegów to tak jak pisałam wielokrotnie docelowo będzie coś innego ale to za jakiś czas