Wydaje mi się że ma tylko lekko przypalone źdźbła. Moja też tak wygląda. Co roku . Jak dla mnie to ona jest do pełnego cienia bo ja mam ją w półcieniu i zawsze jest trochę przypalona.
Greenhills mam od niedawna, ale z tego co piszą to duża rośnie w sumie jak tak patrzę na te moje hakonki, to z czasem one wszystkie rosną potfforry jak Danusia pisze co 80 - 100 cm bym sadziła
Dziękuję za odwiedziny. Przy okazji pozwolę sobie podpytać o sprawy projektowe
Na północy działki wzdłuż ogrodzenia mam zostawiony pas na nasadzenia szer 65-70cm. Chciałabym zamknąć działkę żywopłotem (myślałam o cisach) ale brakuje mi tu czegoś wysokiego. Czy dobrym pomysłem jest posadzenie tu 3 szt drzewa jarząb Autumn Spire? Drzewa pojawiają się w południowej czesci działki a część z domem same niskie rosliny ze względu na bardzo mało miejsca
Rabata przed domem- między schodami ukończona- bedzie minimalistycznie tu. Tylki Cis Taxus Boccata i Carex Variegata. Do tego dosadze czosnki Krzysztofa jesienią w carexy.
Witam Olu
Podpatruje twój ogród i chciałabym powtórzyć u siebie nasadzenie seslerie skalnej i rozplanicy oraz posadzenie traw z rabaty wjazdowej. Potrzebowałabym pomocy jakie odległości zachować, żeby rośliny nie "wchodziły sobie na plecy". Dopiero zaczynam swoją przygodę z trawami i nie mam jeszcze doświadczenia.